Sportklub Slovenija & Sportklub +

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Re: Sportklub Slovenija & Sportklub +

Odgovor Napisal/-a Cobane » 14. Apr 2008 ob 07:29

DownTaker napisal/-a:V prihodnosti pa mislim da bo tako, da bo v T2 shemi Štv in v Siol shemi SK. Biznis je pač biznis.
Najbrž si mislil ravno obratno!?
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

trik
Nadebudnež

Odgovor Napisal/-a trik » 14. Apr 2008 ob 11:41

Tipična debata spet… Enim je Sk/Sk+ super, drugim je Š1 vse, drugo pa je nič vredno. Potrebno se bo sprijaznit, da ne bo ne na Sk in ne na Š1 vseh mogočih prenosov. Letošnjo sezono je pač tako, da nam Sk nudi nekaj in Š1 nekaj drugega.
Kaj bo dejansko kateri od teh programov prenašal naslednjo sezono bomo videli avgusta, septembra, ali pa že prej.. Mislim, da ne bo na enem samem kanalu in NHL in NFL in NBA. Tako kot pravi NN mu je bilo rečeno, da se Sk trudi dobiti NBA, verjetno se tudi NHL-u ne bo odpovedal.. Lahko pa se zadeve tudi premešajo in bo Š1 imel nekaj in Sk nekaj kar nimata letos, lahko pa ostane zadeva nespremenjena.
Kaj bo s ŠPA/ITA/ANG ligo? Tudi jaz ne verjamem, da bodo vse tri ostale samo na Š1. Z novo sezono vsaj eno vidim na programu Sk.
Glede Sk+ pa tole. Kolikor je meni znano se za ta program kupujejo pravice za prenose za celotno regijo Slo/Srb/Bih/Cro. Zagotovo ta program že danes doseže (mnogo) več gledalcev kot jih Sk slo in Š1 skupaj. Gre pač za nadnacionalni program in je vključen v kabelske in druge mreže v Srbiji, Bih, Slo.. Če ima Sk slo drugačen spored od Sk srbija, pa ima Sk+ enak za celotno regijo. Torej je o njegovi privlačnosti govoriti brez potrebe. In tudi tukaj je določena prednost.
Se pa strinjam s komentarji, ki namigujejo, da je Š1 prišel k Siolu zgolj zato, ker je t2 vklopil Sk/Sk+. Takšno naključje (isto časovno obdobje-skoraj isti dan) je vendarle malo preveč. To o tem, kateri program je bolj slovenski pa je res totalno mimo..
Na koncu pa še to, tako Sk/Sk+ kot Š1 (verjamem, da tudi bodoči Š2) so odlični kanali. Š1 je več časa na tem področju in ima zato nekoliko prednosti. Kako dolgo bo tako, pa bomo videli. Morda že kmalu.

NN, pri novih kanalih ne pozabit na dokumentarne! :)
lp

Uporabniški avatar
DownTaker
Starešina
Paket: Telekom
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Odgovor Napisal/-a DownTaker » 14. Apr 2008 ob 12:11

trik napisal/-a: Se pa strinjam s komentarji, ki namigujejo, da je Š1 prišel k Siolu zgolj zato, ker je t2 vklopil Sk/Sk+. Takšno naključje (isto časovno obdobje-skoraj isti dan) je vendarle malo preveč. To o tem, kateri program je bolj slovenski pa je res totalno mimo..
lp
Ti vse verjameš kar rečejo T2jevci?
Vsaka zgodba ima dve ali več strani. Ti si tu prebral samo eno.

Glede o tem ker program je bolj slovenski, je pa mislim da jasno in ni totalno mimo. Če pa se motim, pa napiši razloge za svojo trditev?
Slika

tomx
Faca
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a tomx » 14. Apr 2008 ob 12:14

Dejstvo je da se jim pri T2ju j... za želje naročnikov. Na trgu je ful dobrih programov, a mi jih ne dobimo. Vedno znova beremo o obljubah in kako se prizadevajo za programe.

Če bi bli res taki pogajalci, bi mi mel Š1 že v programski shemi in bi zadovoljil 80% uporabnikov. Tako ga pa ni in ni. Brezveze res.

trik
Nadebudnež

Odgovor Napisal/-a trik » 14. Apr 2008 ob 12:28

DownTaker: Ja jasno je, da je Š1 bolj slovenski, če gledamo kdo je lastnik kot to ti gledaš. Ampak meni je vseeno to bolj ali manj slovenski - jaz tega ne delim tako v smislu ti si bolj in ti manj slovenski. Raznorazno poudarjanje svojega naroda pri meni ne igra nobene vloge. V tem smislu sem hotel to povedat. Tebi je očitno zelo pomembno a je program slovenski, meni pa pač ni. Mislim, da se razumeva.
Zgodba ima več plati verjamem. Mnenje o tem , da so vsi omenjeni kanali dobri pa sem že napisal.

Uporabniški avatar
DownTaker
Starešina
Paket: Telekom
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Odgovor Napisal/-a DownTaker » 14. Apr 2008 ob 12:42

Ni bilo mišljeno o tem kdo je lastnik programa, ampak kaj program slovenskega ponuja.
Kaj slovenskega ponujata oba programa, zdaj ne bom pisal je pa Štv 80% bolj naklonjen slovenskemu gledalcu kot pa SK.
Nisem pa tudi pisal da SK in SK+ nista kvalitetna programa. Je pa trenutno Štv bolj kvaliteten in bolj naklonjen Slovencu.
Zato pa vsak dan tu ljudje "težijo" da ga želijo imet.
Slika

trik
Nadebudnež

Odgovor Napisal/-a trik » 14. Apr 2008 ob 13:22

Glede slovenskega športa se strinjam s tabo, da je Š1 v kar veliki prednosti (npr. prenosi hokeja jesenic in olimpije). Glede kvalitete pa takole, vsakemu svoje, vsak ima svoje mišljenje kaj je kvaliteta. Res pa je, če vzamemo neko splošno gledanje lahko rečemo da je tudi tukaj Š1 nekoliko v prednosti. Š1 vrti NBA, NFL,.. pa ITA/ŠPA/ANG ligo, kar je izvrstno. SK/Sk+ pa vrtita NHL, Eurobasket,.. pa Bundesligo1/2/ARG/FRA,..ligo, kar je tudi odlično. Seveda se pri obeh najde še veliko drugih stvari. Kaj pa bo prinesla naslednja sezona pa bomo videli. Morda se na Sk seli španska nogometna liga in še kaj.. :)
Jaz osebno, če že gledam šport, najraje gledam nore argentinske tribune kot pa kaj drugo in to mi omogoča Sk+. Saj razumeš, kaj hočem povedati. Vsekakor pa, tako kot si jaz želim še več dokumentarnih programov na t2, si nekdo želi tudi Š1. In mu ga z veseljem privoščim!
lp

Klaudi
Novinec

Odgovor Napisal/-a Klaudi » 14. Apr 2008 ob 14:15

trik napisal/-a:Glede slovenskega športa se strinjam s tabo, da je Š1 v kar veliki prednosti (npr. prenosi hokeja jesenic in olimpije). Glede kvalitete pa takole, vsakemu svoje, vsak ima svoje mišljenje kaj je kvaliteta. Res pa je, če vzamemo neko splošno gledanje lahko rečemo da je tudi tukaj Š1 nekoliko v prednosti. Š1 vrti NBA, NFL,.. pa ITA/ŠPA/ANG ligo, kar je izvrstno. SK/Sk+ pa vrtita NHL, Eurobasket,.. pa Bundesligo1/2/ARG/FRA,..ligo, kar je tudi odlično. Seveda se pri obeh najde še veliko drugih stvari. Kaj pa bo prinesla naslednja sezona pa bomo videli. Morda se na Sk seli španska nogometna liga in še kaj.. :)
Jaz osebno, če že gledam šport, najraje gledam nore argentinske tribune kot pa kaj drugo in to mi omogoča Sk+. Saj razumeš, kaj hočem povedati. Vsekakor pa, tako kot si jaz želim še več dokumentarnih programov na t2, si nekdo želi tudi Š1. In mu ga z veseljem privoščim!
lp

Nekateri kot kaze nocete razumeti....Š1 ima za naslednje dve sezone pogodbo za ITA,ANG,ŠPA,nogomet,NBA ligo,NFLligo,NLB lige je direktor Roman Lisac eden od lastnikov Šport TV,tudi Ebel liga ostaja.
SIOL-Telecom je tihi solastnik,kar pomeni Slovenski nogomet,rokomet...Telemach je glavni sponzor Slo košarke.V teh dneh bomo dobili prva SLO športna porocila.
In jaz res ne razumem,tiste,ki menijo,da se bo ze jeseni stvar obrnila.
A SportKlub sploh ima reklame?A se prezivlja samo od tistega kar dobi od T2?

trik
Nadebudnež

Odgovor Napisal/-a trik » 14. Apr 2008 ob 15:10

Ima Š1 ekskluzivne pravice za ŠPA/ITA/ANG ligo za naslednji dve leti (letošnjo in naslednjo sezono)? Hvala.

Klaudi
Novinec

Odgovor Napisal/-a Klaudi » 14. Apr 2008 ob 15:43

trik napisal/-a:Ima Š1 ekskluzivne pravice za ŠPA/ITA/ANG ligo za naslednji dve leti (letošnjo in naslednjo sezono)? Hvala.
kar sem zgoraj napisal drzi 100%..
Vedi pa da recimo za ANG nogomet si pravice delita RTV SLO in Šport TV
http://www.sv-rsa.si/index.php?id=17....tole je pa agencija,ki ima pravice za prodajo Tv prenosov v Sloveniji-ANG,ŠPA,ITA-nogomet

trik
Nadebudnež

Odgovor Napisal/-a trik » 15. Apr 2008 ob 08:45

To po tvojem potem pomeni, da na Sk naslednjo sezono prav tako ne bo ŠPA/ITA/ANG lige ali vsaj katere od njih? Ali si katero vendarle lahko delijo tako kot to RTV in Š1 za ANG letos? Hvala.

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 15. Apr 2008 ob 08:50

Mislim, da v Uniji ni dovoljeno dajati pravic samo nekaterim prijateljskim akterjem, ne pa tudi drugim. Ekskluzive ni! Po kmečko povedano: pravice za redistribucijo lahko dobi vsak, ki te pravice plača, in to pod istimi tehničnimi in cenovnimi pogoji. Tako je tudi prav!
Optika 100/10

trik
Nadebudnež

Odgovor Napisal/-a trik » 15. Apr 2008 ob 09:01

To sem mislil.. Se že veliko bolje sliši. :) In po tej logiki je ovir za določene prenose le še malo.
lp

alien76
Uporabnik
Paket: 1024/256 +IPTV
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a alien76 » 15. Apr 2008 ob 09:03

NN zakaj pa potem T2 ne more dobiti pod isitimi pogoji Š1 kot ga ima Siol pa saj smo v evropi :D

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 15. Apr 2008 ob 09:09

Točno zato smo decembra dali v shemo SK, ker niso hoteli dati takratnega ŠK, češ da je rezerviran samo za kablaše. Ampak SK je tuja firma z močnim kapitalskim zaledjem (udeležen je tudi g. Soros), tako da se ni za bati za pravice na področju slovenske đamahirije. Njih se ne bodo upali nategovati in zayebavati. ;-)
Optika 100/10

Odgovori