FTTH tudi v Telekomovi ponudbi
- kitl
- Administrator
- T-2: Že imam
- Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV
Ni fora, da ti bodo vsilil folk se bo za optiko definitvno odločil ne glede kdo jo ponuja, seveda če cena ne bo preveč odstopala. Pa tudi moraš vedeti, da potem bakrenih paric ne bodo ne obnsvljali ne na novo polagali. V glavnem to potem pomeni, da ostali ponudniki bodo mogli počasi delati vsak svoje omrežje.
- Jerry
- Legenda
- Paket: VDSL:10/2+IPTV
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Ne vem, ce bo tako kot mislis ti bojo potemtakem tudi vse prisilili da uporabljajo VoIP? Ne vem ce bo folk hotu zarad enga telefona met doma millana, pattona pa se 10 kablou za en PSTN telefon (recimo gospodinstvo ki nima neta, IPTVja pa tut noce met). Jaz recimo telekomove optike ce bi prisla drazje od mojega vdsla nebi zamenjal. Za gratel moram se ugotovit kako je stanje, popisovalci so ze bili kle.
SpaceInvader!

A Telekom sploh lahko zgradi novo omrežje (FTTH) oz. nadgradi in ga uporablja samo zase? A ni tako, da mora ponudit žice/vlakna tudi drugim ISPjem? To, da bom imel FTTH verjetno še letos je super novica, sam kaj mi nuca če jo bo tržila naveza Telekom-SiOL s cenami do neba.
Kaj pravi Nimda tukajle kej? Paradajzarji strike back?
- BOBI
- Starešina
- Paket: Full kasko na fibru + UMTS
- Kraj: Šiška
Kot prvo, vse jemljem z rezervo, saj so že nekajkrat pokazali da realnost odstopa od njihovih najav. To mislim na hitrost polaganja optike. Kot drugo nisem nikjer v prispevkih zasledil da bo optika na razpolago samo siolu, ampak da bodo tisti ki so pri siolu prešli čahko brezplačno na optiko. Kot tretje je vprašanje cena kakšna bo in po čem bo oprema za optiko? Verjetno bo obvezen nakup sagemovih komunikatorjev in modema, ali pa pogodba!
Kakor koli podpiram konkurenco pa čeprav so za sedaj močni samo na besedah.
Kakor koli podpiram konkurenco pa čeprav so za sedaj močni samo na besedah.
- Jerry
- Legenda
- Paket: VDSL:10/2+IPTV
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Mora dokler bo drzavn, kar pa ne bo vec dolgo.Seeker napisal/-a:A Telekom sploh lahko zgradi novo omrežje (FTTH) oz. nadgradi in ga uporablja samo zase? A ni tako, da mora ponudit žice/vlakna tudi drugim ISPjem? To, da bom imel FTTH verjetno še letos je super novica, sam kaj mi nuca če jo bo tržila naveza Telekom-SiOL s cenami do neba.
SpaceInvader!

- Malkec
- T-2jevec / Moderator
- Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
- Kraj: Maribor
Koda: Izberi vse
Osnovna Telekomova ponudba na optičnih priključkih bo temeljila na ponudbi Siola, Telekomove hčerinske družbe, ki je sicer v fazi pripojitve k matični družbi (pripojitev bo končana s 1. aprilom).

-
- Model
- T-2: Še nimam
- Paket: 10/2
- Kraj: Jesenice
Po tem ko so me pošteno nategnili?mitja_i napisal/-a:Zakaj pa ne greš že zdaj? Kaj te zadržuje? Sej T-2 nima vezave.
Zdaj se moram spet jebat s Telekomom, da mi priključijo telefon. Spet se moram vezat 2leti na cable inetu + tvju.

Lej, koga boli kurac kaj si ti mislis o meni? Debata je o Telekomovi optiki in jaz sem samo izrazil veselje, ker bo končno delalo tako kot je treba. Kaj ti ni jasno tuki?Ej ti si pa prov tezk ze, koga briga sploh to, be gone
p.s. Pazi kaj pišeš in se lepše obnašaj.