Po nadgradnji 10.7.2009
Re: Po nadgradnji 10.7.2009
A se lahko pove zakaj je sedaj kar naenkrat zanič, prej pa je bilo vse v najlepšem redu? Pa vi niste več resni. A je res treba nonstop prositi in gnjaviti za neko stvar, da se poštima.
-
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Optika 100/10
Lej, če uporabljas 16:9 nespremenjeno razmerje potem ti mora TV podpirat scart signalling. Ce tvoj TV to podpira potem nastavi svoj TV "aspect ratio" na "4:3" in v nastavitvah STBja nastavi "16:9 nespremenjeno razmerje". V tem primeru ti bo TV sam preklopil v sirok nacin, ko bos prisel na 16:9 kanal, vse 4:3 kanale ti bo pa prikazoval v originalnem razmerju.
Bolj kot to ti ne morem razloziti.
Bolj kot to ti ne morem razloziti.

Pa sej to vse vem! Samo trdim da je slika v nespremenjenem razmerju 16/9 dosti slabša kot pred nadgradnjo.To me moti. Drugi ceozaslonski način 16/9 pa ima dobro sliko, vendar mi ne odgovarja ta prikaz slike. A je to tako težko razumeti ali kaj 

Jaz ti pa trdim da slika ni slabsa. Trdim tudi, da ce ti mislis da je, potem imas verjetno upravicen razlog da trdis da je. In ta razlog je po mojem mnenju nepravilna nastavitev TV sprejemnika, ki ti razpaca/poveza/izmalici sliko, saj slika dejansko ni niti za odtenek slabsa po nadgradnji, in je do potankosti enaka kot je bila pred njo.
Pri meni obe 16:9 opciji delujeta normalno in na obeh je odlicna slika - samo tudi TV mora imeti pravilno nastavljeno razmerje slike in ustrezno podporo scart signallingu.

Pri meni obe 16:9 opciji delujeta normalno in na obeh je odlicna slika - samo tudi TV mora imeti pravilno nastavljeno razmerje slike in ustrezno podporo scart signallingu.