Optika v Murski Soboti

Vse o FTTH in Gratelu
Odgovori
buhica
Model
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10+1HDTV+1TV+telefon

Re: Optika v Murski Soboti

Odgovor Napisal/-a buhica » 5. Nov 2007 ob 15:05

T-2 optika bo takrat, ko bo Telekom pod sebe s svojo optiko po vseh blokih pobral vse nevedneže in ljudi, ki nimajo pojma kaj je razlika med T1 optiko in T-2 optiko, ker politika pač dela svoje. T-2-ju bo tako ostala na razpolago peščica tistih, ki vejo za kaj se gre in samostojne hiše... :roll:

Se pravi, če bo Telekom priklapljal po blokih svojo optiko še dve leti, T-2-ja prej po mojem zaradi takšnih ali drugačnih višjih političnih ciljev ne bomo videli... :evil:
Pa sem le dočakal optični dan, datum zapisan v zgodovino - 20.10.2008...

Uporabniški avatar
edenpač
Novinec
Paket: FTTH 10/10+TV

Odgovor Napisal/-a edenpač » 8. Nov 2007 ob 14:12

buhica napisal/-a:
bushi napisal/-a: Jebes telekom. Zakoj bi placal za SAMO internet 36 €. Ce lahko pri T2, vse tri dobim za 30 €.
Se 100% strinjam s tabo, samo izgleda da je T-2 nesposoben pri dokončanju zadev okoli optike in je še en lep čas verjetno ne bo... :evil: :mad:
To drži.
Saj so nastopile težave med Gratelom in firmami, ki bi naj priklapljale oz montirale vtičnice pri uporabnik. Nekaj v zvezi
plačila storitev se gre(baje Gratel premalo ponuja za to opravljeno storitev). Kot kaže bo res MS še nekaj časa brez optike,
če se ne sporazumejo.

Uporabniki spet na srkali :cry: :evil: :evil: :evil:
!??!!!?=???????

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 8. Nov 2007 ob 14:22

Sem preveril - samo nekaj časa zamude je bilo (ne dajam izjav glede pogodbenikov). Pomembno je, da se dela v Murski Soboti nadaljujejo! :)
Optika 100/10

buhica
Model

Odgovor Napisal/-a buhica » 8. Nov 2007 ob 15:22

Navadni Nimda napisal/-a:Sem preveril - samo nekaj časa zamude je bilo (ne dajam izjav glede pogodbenikov). Pomembno je, da se dela v Murski Soboti nadaljujejo! :)
Hja potrudite se kar se časa tiče, ker je nacioperater že v večini blokov napeljal kablovje in omarice v stanovanjih za svojo optiko, večina folka na žalost ne loči ene optike od druge in boste ostali prikrajšani za precej potencialnih uporabnikov. Saj veš kako pravijo: Kdor pride prvi, prvi melje...

T2_Delavec
Starešina

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 8. Nov 2007 ob 15:44

Aja? A recimo o ceni se ne bodo vprašali? :o
Ne skrbi, Murska pride na Gratelovo optiko, kdor bo hotel, seveda. Potrudili se bomo, da čimprej. In seveda s čimmanj začetnimi težavami.
Optika 100/10

br0
Novinec
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a br0 » 8. Nov 2007 ob 23:15

Navadni Nimda napisal/-a:Aja? A recimo o ceni se ne bodo vprašali? :o
Ne skrbi, Murska pride na Gratelovo optiko, kdor bo hotel, seveda. Potrudili se bomo, da čimprej. In seveda s čimmanj začetnimi težavami.
keep good work - tam januarja bi bilo že lepo imeti saj mi poteče pogodba siol (končno hvala bogu). In bi takoj zel t-2.

buhica
Model

Odgovor Napisal/-a buhica » 9. Nov 2007 ob 09:25

br0 napisal/-a:
Navadni Nimda napisal/-a:Aja? A recimo o ceni se ne bodo vprašali? :o
keep good work - tam januarja bi bilo že lepo imeti saj mi poteče pogodba siol (končno hvala bogu). In bi takoj zel t-2.
Ti samo sanjaj januar, samo da ne bi bil napačne letnice... :roll:

Še centrale ni, tako da bo še en čas trajalo, da se boš dejansko lahko priključil na optiko... :?

Uporabniški avatar
edenpač
Novinec

Odgovor Napisal/-a edenpač » 9. Nov 2007 ob 13:00

buhica napisal/-a:
br0 napisal/-a: keep good work - tam januarja bi bilo že lepo imeti saj mi poteče pogodba siol (končno hvala bogu). In bi takoj zel t-2.
Ti samo sanjaj januar, samo da ne bi bil napačne letnice... :roll:

Še centrale ni, tako da bo še en čas trajalo, da se boš dejansko lahko priključil na optiko... :?

Kje pa je določena lokacija za centralo.........?????? :?: :?: :?:
Da vidim koliko sem oddaljen od nje. :razz: :razz:
!??!!!?=???????

T2_Delavec
Starešina

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 9. Nov 2007 ob 13:01

Oddaljenost centrale nima pri T-2 optiki nobene veze. Dobiš paket, ki ga naročiš. Pika! :)
Optika 100/10

Uporabniški avatar
edenpač
Novinec

Odgovor Napisal/-a edenpač » 9. Nov 2007 ob 14:01

Navadni Nimda napisal/-a:Oddaljenost centrale nima pri T-2 optiki nobene veze. Dobiš paket, ki ga naročiš. Pika! :)
Me samo zanima kje bo centrala. Ker sem slišal, da bi naj bila nekje v centru, eni pa govorijo, da na obrobju mesta. Seveda,
če bi vedel, kje bo, bi tudi tako lahko sklepal kdaj bom priklopljen na optiko. Ko jo bodo montirali ne bo več dolgo trajalo, da bomo tudi uporabnik priklopljeni. Pač radovednost ;-) :)
!??!!!?=???????

T2_Delavec
Starešina

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 9. Nov 2007 ob 14:19

To je konfidencialen podatek, seveda tudi v dobro naročnikov. :)
Optika 100/10

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a madpanter » 9. Nov 2007 ob 14:24

Sledi kanalom pa jo boš najdu, jaz zase v dravljah točno vem kje je centrala od T-2 za optiko. Malo pa povprašaš tudi mujote pa ti povejo :mrgreen:
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
Uroš
Znanec
Paket: 10/10 & TV ;)
Kraj: Murska Sobota

Odgovor Napisal/-a Uroš » 11. Nov 2007 ob 20:14

Mah tele tulce ko vlacijo za kablovje pa razne omarice po blokih to je ena obicna sramota... cel blok so mi ze razfukal zarad teh nesposobnih ponudnikov oz. monterjev... ko naredijo nepotrebno skodo... vsak drugi dan neki vrtajo v bloku... se malo pa mi naredijo dodaten vhod v stanovanje... TV smo meli lepo skozi zid speljano, ne oni so mogli na novo vlect... dddd... celo hodnik pol onih plasticnih tulcev, bog ne daj da se kakemu frocu dvigne pa se gre igrat... pa spet ista zgodba z internetom... pa se v vsakem drugem stuku je omarica... eh svasta... prej nam bojo cel blok razdrmal kot pa dobim optiko... :roll: :roll: :roll:
***PuNcE kAr NoRiJo VsE sI mE žElIjO***

dirkdiggler
Novinec
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a dirkdiggler » 12. Nov 2007 ob 22:32

buhica napisal/-a:T-2 optika bo takrat, ko bo Telekom pod sebe s svojo optiko po vseh blokih pobral vse nevedneže in ljudi, ki nimajo pojma kaj je razlika med T1 optiko in T-2 optiko, ker politika pač dela svoje. T-2-ju bo tako ostala na razpolago peščica tistih, ki vejo za kaj se gre in samostojne hiše...
Tudi sam sem tak nevednež. Kolikor sem seznanjen, bosta oba ponujala svoje storitve prek FTTH. Cene so pri obeh precej podobne: 20Mb/20Mb = 28€ (T-2) in 26€ (T-1), Triple Play = 44€ (20Mb/20Mb, en STB, en IP telefon, T-2) in 38€ (ista zadeva, T-1). T-1 je celo cenejši. V čem je torej catch, oz. zakaj bi naj bil T-2 boljši ponudnik od T-1?

Uporabniški avatar
edenpač
Novinec

Odgovor Napisal/-a edenpač » 21. Nov 2007 ob 20:00

madpanter napisal/-a:Sledi kanalom pa jo boš najdu, jaz zase v dravljah točno vem kje je centrala od T-2 za optiko.
A, res nisem vedel, da je to tako preprosto :mrgreen: :mrgreen: mogoče pri vas.

T-1 je že napeljal po svojih kanalih rumene kable v naši stavbi, upam, da v kratkem pridejo še T-2 :razz: :razz:
!??!!!?=???????

Odgovori