Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in odg.
Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in
ne, imam parico priklopljeno direkt v innbox F60....ja malo manjsi nastavek kot je bil prej na telekomovem innbox V60.....
Sent from my Huawei-P10 using Tapatalk

- MrTwelveTrees
- Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: imam
Pol imaš optiko LLU (p2p) možno tudi OŠO,  gre optika direktno v modem.
Pol rabiš sam na tenično pomoč poklicat da ti dajo en port na modemu na bridge .... pa naroči statični IP.

Pol rabiš sam na tenično pomoč poklicat da ti dajo en port na modemu na bridge .... pa naroči statični IP.
Zakaj pa potem nima multicasta če je p2p optika?

Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. 

- MrTwelveTrees
- Moderator
To pa ne vem.... bo kakšen T2jevec znal kaj več napisat.

staticni IP verjetno imam....je vec kot 24 ur odkar sem priklopljen in v tem casu sem vsaj 10x ugasnil innboxa iz stroma....in na koncu, tudi se sedaj se IP ni spreminjal...

- MrTwelveTrees
- Moderator
Innbox mora biti izklopljen 24 ur iz štroma da zamenja ip

aja? to pa nisem vedel....ampak ko grem pod what is my ip address mi tam pod details napisa da je static....?ne vem....pri telekomu dokler nisem imel statike mi je vsakic ko sem ga ugasnil ali zmanjkalo elektrike, zamenjal IP.....MrTwelveTrees napisal/-a:Innbox mora biti izklopljen 24 ur iz štroma da zamenja ip
- MrTwelveTrees
- Moderator
Ma pusti kaj ti napiše tam na internetni strani ....
Pri telekomu menja Ip ja, tukaj na T2 pa imaš lahko "dinamični" ip kot statični, če imaš doma UPS in ti ne zmanjka štroma, maš na optiki in VDSLU (t2 port) lahko isti IP več let
še bolje pa imeti statiko... pokliči pa jo naroči pa tehniku povej da ti nastavi en LAN port na Innboxu za tvoj router (statični ip)

Pri telekomu menja Ip ja, tukaj na T2 pa imaš lahko "dinamični" ip kot statični, če imaš doma UPS in ti ne zmanjka štroma, maš na optiki in VDSLU (t2 port) lahko isti IP več let
še bolje pa imeti statiko... pokliči pa jo naroči pa tehniku povej da ti nastavi en LAN port na Innboxu za tvoj router (statični ip)
- atepej
- Starešina
- Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
- Kraj: Ravne na Koroškem
- Kontakt:
Tudi p2p optika je lahko BRO.g33k napisal/-a:Zakaj pa potem nima multicasta če je p2p optika?

- MrTwelveTrees
- Moderator
Misliš na OŠO ?

- atepej
- Starešina
- Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
- Kraj: Ravne na Koroškem
- Kontakt:
Pri nas je bil najprej BRO - P2P, potem so pa nadgradili opremo in so vse prestavili na LLU. Drugače so pa lahko tudi manjše centrale (kjer ni prostora za P2P ali pa nima T-2 interesa za postavitev svoje centrale) lahko BRO.

Vceraj sem na novo sklenil vezavo za oranzni hbo, dobil po mejlu papirje, podpisal in skeniral ter poslal nazaj na mejl
V kolikem casu mi zrihtajo nov paket,?
kako je s tem ko sem mel prej na t4 giga 2 sprejemnika zdaj sem pa na oranznem izbral dodatno se enega, ker pripada samo eden, a bojo vedel da mam ze zdj 2 in ne bojo posiljal se enega brezveze

V kolikem casu mi zrihtajo nov paket,?
kako je s tem ko sem mel prej na t4 giga 2 sprejemnika zdaj sem pa na oranznem izbral dodatno se enega, ker pripada samo eden, a bojo vedel da mam ze zdj 2 in ne bojo posiljal se enega brezveze
Vse vejo kolko sprejemnikov imaš 
Za drugega boš pač plačeval mesečno najemnino.
Zakaj pa si vzel HBO? A nisi reku da je brezveze?

Za drugega boš pač plačeval mesečno najemnino.
Zakaj pa si vzel HBO? A nisi reku da je brezveze?

Itak da bom placeval saj sem rekel da hocem enga dodatno se in mi je napisal v pogodbi da je dodaten stb
nocem pa da bi mi zdaj poslal se enega, ko pa ze imam dva zarad t4 giga (pripadata dva stbja)
Kar se pa hboja tice je pa oranzni paket samo v dveh variantah in je hbo pac zraven, drugi dodatni paketi v oranznem so pa sranja da jih ni vecjih

nocem pa da bi mi zdaj poslal se enega, ko pa ze imam dva zarad t4 giga (pripadata dva stbja)
Kar se pa hboja tice je pa oranzni paket samo v dveh variantah in je hbo pac zraven, drugi dodatni paketi v oranznem so pa sranja da jih ni vecjih
a se pri T-2 hecajo ali kaj? sele sedaj po parih dneh uporabe vidim zakaj pa je cenejsi od telekoma? 100Mb prostora za e-mail?!?, potem ene pametne aplikacije ne premore kot jo ima telekom...preklop mobitel signala iz 2g ali 3g v 4g traja celo vecnost.....lasten router ne more upravljati glavno mrezo....to je samo nekaj slabih tock, katere jih pri telekomu ni bilo....no ja, dobra sola za naprej...clovek pravi, da mora probati vec stvari, da lahko ocenjuje...in moram reci da je tukaj telekom dalec na vrhu...edino najdrazji je...T-2 pred mano lahko resi samo multicast, drugace pa se najkasneje po dveh letih selim drugam....