T-2 Mobilna aplikacija

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
Jaka
Starešina
T-2: Še nimam
Kraj: Ljubljana

Re: T-2 Mobilna aplikacija

Odgovor Napisal/-a Jaka » 3. Jun 2009 ob 15:43

Če ti PDA podpira hspa povezovanje, javo in RTSP bi moralo delovati.

inkvizitor
Uporabnik
T-2: Že imam
Paket: optika 10/10
Kraj: lj

Odgovor Napisal/-a inkvizitor » 3. Jun 2009 ob 18:00

v glavnem ne deluje...svetujem, da na forumu ali internetni strani podrobno opišete kako zagnati aplikacijo na windows mobile 6.1 napravi in to naj naredi eden, ki ima dejansko telefon z wm 6.1 in mu je na njem uspelo vzpostavit delovanje...Opiše naj točno katere programe se potrebuje in potrebne nastavitve v teh programih pa magar kako slikco zravn :D
Osebno sem poskusil programa, ki imata funkcijo RTSP-Real one player, Stream player...s pomočjo nobenega ne deluje nič bolje...lahko da sem jaz kaj zaj...ampak dvomim.
Mi je pa celo se enkrat uspelo, da se mi je odprlo okno s tv programom (RTVSLO1)-vendar nisem videl slike, spodaj pa je bil prikazan spored za naprej in nazaj...drugače pa se programček največkrat usuje, ali nekaj jamra da ni na voljo dovolj pomnilnika, ali pa poskuša vzpostaviti povezavo in mu ne uspe...

Drugače pa ful dobra ideja!Bravo, samo tako naprej!

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina

Odgovor Napisal/-a Krypto » 3. Jun 2009 ob 18:22

Podobne simptome imam sam, s tem da real playerja ne dam na telefon, ker se ga baje ne da odstraniti potem, vsaj po določenih zapisih na forumih. Mam isto streaming player, težavo pa sem že opisal.

Jaka
Starešina

Odgovor Napisal/-a Jaka » 3. Jun 2009 ob 19:42

Vsako aplikacijo, ki jo naložiš na telefon se da tudi odstranit. Drugo je če je aplikacija že integrirana v telefon edino potem se jo ne da odstranit.

crux

Odgovor Napisal/-a crux » 3. Jun 2009 ob 21:10

Na uradni T-2 FAQ strani je napisano da streamanje videa ne deluje na Windows Mobile telefonih, deluje pa na večini Symbian telefonov, ki imajo nameščen Real Player, ki podpira RTSP in je na sistemskem nivoju integriran z Javo. Pogoj je tud, da telefon zadostuje minimalnim zahtevam glede količine pomnilnika (v primeru da telefon nima dovolj pomnilnika se izpiše opozorilo, da nekatere funkcije niso na voljo).

Na ostalih telefonih televizija pač ne deluje, ostala funkcionalnost pa deluje brez omejitev...

Jaka
Starešina

Odgovor Napisal/-a Jaka » 3. Jun 2009 ob 22:43

Vidim, da si površno prebral FAQ.

Ali mobilna televizija deluje na dlančnikih z Windows operacijskim sistemom?
Deluje samo v primeru, če je na dlančniku ali telefonu naložena programska oprema, ki podpira RTSP pretočni protokol. Windows Media player RTSP protokola NE podpira.

Pa še to telefon mora obvezno podpirati hspa povezovanje, če telefon tega nima zadeva ne bo delovala.

capitanchief
Novinec
Paket: Brezčasna optika
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a capitanchief » 3. Jun 2009 ob 23:25

....svetujem, da na forumu ali internetni strani podrobno opišete kako zagnati aplikacijo na windows mobile 6.1 napravi in to naj naredi eden, ki ima dejansko telefon z wm 6.1 in mu je na njem uspelo vzpostavit delovanje...Opiše naj točno katere programe se potrebuje in potrebne nastavitve v teh programih...

Najbolj hecno je, da so mi na klic za tehnično pomoč zatrjevali že pred enim mesecem, da deluje oz. bi moralo delovati... Do danes, vključno na tem forumu nisem srečal nikogar z delujočo zadevo. Kako imajo to rešeno pri mobitelu? A jim tam deluje TV na WM??? Če ja potem...

Sam imam oba telefona: Nokio N95 s Sybian in Omnio z Windows Mobile in bi bilo dobro, da se tema loči (vsaj na Symbian in WM) na ti dve platformi... Kaj ko se bo še kdo z Andoidom vmešal, pa Iphone...? Kdor ne pozna WM naj ne svetuje - ker prej zavaja nevedne, kot pomaga...

Na WM 6.1 sem program "m.t-2.net" uspešno naložil (po spremenjenih nastavitbvah za Javo - Java se je hotela povezat na mobitelov Planet). Nato program delno deluje. Enkrat ja, drugič ne. Zaslon na dotik se odziva samo delno... Najdlje se pride do situacije, ko je prikazan meni kaj je na programu, odštevajo pa se sekunde zaradi nepravilne povezave z videom... Predvidevam, da je potrebno nastavit video v predvajalniku; katerem (kateri software). Pri Real One se da naštimat port in url in še kaj, a ne najdem sogovornika (tehnična pomoč t-2), ki bi sploh vedel da kaj takega obstaja...

A je kdo, ki je prišel dlje... Zanima me Windows Mobile!!!
Predlagam tudi, da vsak pove komu in za kateri telefon/platformo...svetuje, govori...itd...

Jaka
Starešina

Odgovor Napisal/-a Jaka » 29. Jun 2009 ob 15:53

Ali bi se dalo dodati še radijske postaje?

parallax
Model
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a parallax » 29. Jun 2009 ob 15:55

Vceraj je z nadgradnjo prisla tudi nova mobilna aplikacija, ki omogoca nastavitev da se video odpira v locenem programu, in ne znotraj T-2 aplikacije... poskusi to omogočiti pa povej ce ti bo WM predvajal video...

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina

Odgovor Napisal/-a Krypto » 3. Jul 2009 ob 20:50

WM odpre aplikacijo, pojavi se meni, TV noče delati :), napiše video cannot be opened

Uporabniški avatar
feeltch
Model
Paket: UMTS komplet
Kraj: Lj.-Šiška

Odgovor Napisal/-a feeltch » 6. Jul 2009 ob 07:36

imam touchscreen telefon, brez hw tipk, tako da ne morem upravljati z aplikacijo s tem, na touchscreen-u pa deluje samo izhod!
Bi se dalo program prirediti še za touchscreen?

Drugače se je pa lepo naložil, imam pa windows mobile 6.5 rom.
Slika

there's no home like 87.212.1.184

Uporabniški avatar
feeltch
Model

Odgovor Napisal/-a feeltch » 12. Jul 2009 ob 03:47

naložol sem realplayer. v meniju je možnost 'open location' in potem je tam potrebno vpisati url, ki se začne z rtsp://
kaj bi lahko tukaj probal vpisati?

p.s. Z rtsp://m.t-2.net/m se začne povezovati, vendar na koncu napiše 'failed to connect to server'
Slika

celloak
Legenda
Paket: Brezčasna optika 100/10

Odgovor Napisal/-a celloak » 12. Jul 2009 ob 10:26

Nak, veš kako probaj:

Inštaliraj Java aplikacijo preko tega URLja, ampak preko HTTP protokola, torej v browser vpiši

http://m.t-2.net/m

Potem ko se ti aplikacija namesti, pojdi v meni in izberi da želiš da se ti stream ne predvaja v programu. Tako bo Java aplikacija avtomatsko "poslala" RTSP stream tvojemu Real Playerju, če je vse po sreči. Potem bi se ti moral stream tudi odpreti in igrati.

Probaj in poročaj :)

EDIT: typo
ko rano rani /
il' je pekar /
il' budala

Uporabniški avatar
feeltch
Model

Odgovor Napisal/-a feeltch » 12. Jul 2009 ob 10:51

to sem tudi že probal, vendar ko sem v t2 java aplikaciji pognal, pa mi naredi tole...

Slika

..in če pritisnem na 'predvajaj program', gumb samo utripne in se nič ne zgodi.

a komu ta tv sploh deluje?

p.s. Probal sem še z apn namesto internet.t-2.net, še z samo t-2.net pa ni razlike :hmm:
Slika

parallax
Model
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a parallax » 12. Jul 2009 ob 10:54

Ta gumb se tudi meni pojavi, ce nastavim odpiranje TVja v zunanjem programu... ampak ko ga kliknem mi normalno odpre real player in zacne igrat video, tako da ce tebi ne deluje se ne pomeni da nobenemu ne :D

Nekateri imajo res tezavo z raznimi windows media playerji in telefoni, ki nimajo integrirane jave in real playerja... mogoce je v tem problem? Kater model telefona pa imas? Mislim da v windows telefonih zadeva ne deluje, lahko se pa motim...

Odgovori