Metanje enih kanalov not in drugih ven nima nekega velikega smisla, saj kot praviš bi v takem primeru leteli ven dražji in s tem seveda boljši kanali. Torej, en dober ven in drugi dober not, nima smisla. Kot razumem je osnovna shema bolj ali manj zabetonirana takšna kot je. Žal.

Zanima me Teleing, kaj bo s tv 1000, Š1? Govoril si, da je to le začasno. Se popolnoma strinjam, da je to cenejša varianta za tiste, ki bi radi plačevali še manj za tv. A ne more hkrati imeti cenejša varianta v shemi kanalov, ki jih v osnovi ni oz. si jih nekateri tako želijo in morajo oboje naročit.
Prihodnost? Vzemimo hipotetično, da se pojavita tako želena V. History & V. Explorer. Po tvojem pisanju sodeč, ju v osnovni shemi le stežka pričakujemo. Kako in kaj? Kot veš, sem najbolj na trnih ravno glede dokumentarnih programov in me še posebej zanima to področje novosti, ki pa je bolj ali manj »zavito v meglo«. SLO se obeta tudi The History Channel. Pa cel kup bi se jih še našlo, ki bi lahko bili zanimivi.

In še enkrat poudarjam, cena HBO zame ni presenečenje in sem tako pričakoval. Bodo pa zagotovo tudi oni morali enkrat v prihodnosti razmisliti in krepko znižati svoje cene. Ali pač ne.
Moje razmišljanje v mojem prejšnjem spisu pa gre v smeri opozorila, da za osnovno shemo + tv1000 + HBO + D HD posameznik danes že odšteje 30E.
Zagotovo pa je, se strinjam, v prog. shemi in pri tv-ju od t2 še nekaj biserčkov, ki jih ostali ne premorejo – npr. NASN, fantastična slika

lp