SiOL-optika

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
Odgovori
Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: SiOL-optika

Odgovor Napisal/-a madpanter » 2. Dec 2007 ob 22:08

Še dobr da so na telekomu sposobni napisat pogodbo ane :roll:

Gratel bo prišel v blok ko bo napisal pogodbo kakor se zagre, nič prej nič kasneje ;-)
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

dal
Legenda

Odgovor Napisal/-a dal » 2. Dec 2007 ob 22:10

madpanter napisal/-a:No danes me presenitilo neka nova stvar v kleti. Telekom je postavil novo prazno omarico v blok
Slike?

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 2. Dec 2007 ob 22:11

Sej zakaj ne rečete Gratelu, naj ne zgublja cajta pri vas in gre drugam, kjer hočejo imeti Gratelovo optiko FTTH (edino pravo optiko), vi se pa lepo pepčkajte s telekomom in marljivo še naprej nižajte vrednost svojih nepremičnin. :roll:
Optika 100/10

dal
Legenda

Odgovor Napisal/-a dal » 2. Dec 2007 ob 22:14

madpanter napisal/-a:Gratel bo prišel v blok ko bo napisal pogodbo kakor se zagre, nič prej nič kasneje ;-)
V čem pa je vaš blok tako specialen, da mora Gratel pisati pogodbo posebej za vas? :neutral:

Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
Paket: Full kasko na fibru + UMTS
Kraj: Šiška

Odgovor Napisal/-a BOBI » 2. Dec 2007 ob 22:19

Telekom podpisal pogodbo :lol: :lol:
Daj Mad, a so ti od HS čist možgane oprali :lol:
Na sestanku jim reči naj jo pokažejo!
Kakorkoli, do optike boš prišel, to je plus, je pa res da v tem bloku ne boste imeli konkurence.

T2_Delavec
Starešina

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 2. Dec 2007 ob 22:20

Sej ta blok že zdej nima konkurence... :roll:
Optika 100/10

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina

Odgovor Napisal/-a madpanter » 2. Dec 2007 ob 22:21

Glej nimda to je odločitev gratela kdaj se bo nehal tako imenovano pepčkat. Stvar je v tem da je kljub mojem opozorilu je v pogodbi bilo spet napisano, da če pride do kakšenega zamakanja pri preboju v blok da moramo mi sami najdt nekoga, da bo to popravil in potem izstavimo račun gratelu. Lepo te prosim kje se še to tako dela??? Sem pa šel toliko, da sem poklical gospoda rozmana, ker mi je bilo rečeno, da so mu z priporočeno pošto poslali pogodbo nazaj (mi ni dalo miru in sem moral preverit če je res dobil, ker vem kaki so teli naši :roll: ) in opombe s katerimi se ne strinjamo ter, da če želijo delat optiko po bloku naj popravijo pogodbo tako kakor se zagre. Takoj, ko bo pogodba zrihtana bo prišlo do podpisa in jih bodo spustili v blok. Kakor sem reku nič prej nič kasneje, vi pa lahk u jok pa na drevo kot otroc, telekom bo pa naredu kot odrasli in korektno. Sem tudi z g. Rozmanom zmenjen, da ga u petek pokličem, da vidim kako napreduje z pogodbo. Slike omarice bodo prišle kmalu pomoje u torek, ker mam jutri izpit iz konstrukcij 2 takoj po šihtu tak da nevem če bom imel čas. Me je pa zelo presenetilo, da je omarica kovinska :? :? :? ker kakor vem dajajo plastične. Zgleda da se bojijo, ker smo u dravljah :mrgreen: . Drgač pa nižajo ceno nepremičnin nikakvo zakrpane ceste od velikaga projekta v LJ ;-)
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

T2_Delavec
Starešina

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 2. Dec 2007 ob 22:26

Preveri, če je električen napajalni vod kje v bližini. Vem, da ste nekaj čez kilometer od centrale (Pošta Dravlje)...
Optika 100/10

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina

Odgovor Napisal/-a madpanter » 2. Dec 2007 ob 22:28

Ni nobenega voda, ker telekomva optika ne rabi napajanja kakor tudi gratelova ne ;-) sem povprašal tistega telekomarja, ki mi je free menjal kabel, da nerabi nobenega napajanja tako, da ne trosi yurlabać, oz vsaj dokažite nasprotno ;-) ČE pa bodo rabili napajanje bodo pa kupili števec in bomo videli kok jim vleče in bojo plačevale. Simple as that ;-)
Slika

T2_Delavec
Starešina

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 2. Dec 2007 ob 22:30

(Odvisno od razdalje od centrale. ;-) )

Glede preboja in zamakanja: prevečkrat se je že zgodilo, da je Gratel dobil napačne ali sploh ne načrte bajte in je pol prebijal stene tam, kjer so bile napeljave. Zato menim, da imajo prav, ko od vas zahtevajo, da jim date veljavne ažurne načrte za delanje prebojev. Če jim tega ne znate omogočiti, pa vam ne bodo garantirali, kar vi zahtevate od njih, ampak bodo šli naprej. Dela je dosti, interesa tudi. Vi pa ostanite luzerji s telekomarsko luzersko optiko. :mrgreen:
Optika 100/10

dal
Legenda

Odgovor Napisal/-a dal » 2. Dec 2007 ob 22:32

madpanter napisal/-a:Drgač pa nižajo ceno nepremičnin nikakvo zakrpane ceste od velikaga projekta v LJ ;-)
Kolikor vem, je Mestna občina Ljubljana od Gratela zahtevala, da mora ceste asfaltirati "mestno podjetje" KPL. Gratel jim je za to tudi plačal. KPL je pri izvedbi iz različnih razlogov zamujal ("pomanjkanje asfalta na trgu", ...). Torej je za "nikakvo zakrpane ceste" kriv izvajalec KPL, ki ga izbrala MOL in plačalo podjetje Gratel.

Če imam napačne informacije pa me popravite.

Sicer ima v torek župan Jankovič med 14h in 17h govorilne ure, če mu ima kdo kaj za povedati.

T2_Delavec
Starešina

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 2. Dec 2007 ob 22:32

Prav si povedal! :neutral:
Optika 100/10

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina

Odgovor Napisal/-a madpanter » 2. Dec 2007 ob 22:35

Ja nevem kdo je tu luzer :roll: glede nato da so dobili vso dokumentacijo in je tudi mesto preboja bilo določeno ter tudi ogledano kjer je ena lepa prazna betonska stena ;-) Skratka vidim da je tudi v tem primeru znano poslanstvo T-2. Prelaganje krivde za svojo nesposobnost na druge. Skratka dela je dosti in z takim načinom ga bo za vas kmalu zmanjkalo kakor tudi z nesposobnimi pobiralci soglasij ;-) Zavedajte se da vaša optika ni zlato in po njej ne teče zlato ven da bi se pobijal za njo :mrgreen:. Torej vam je v interesu da priklopite 84 stanovanj na optiko in pobirate naročnine če se nemotem. Potrudite se malo pas mater ;-)
Slika

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina

Odgovor Napisal/-a madpanter » 2. Dec 2007 ob 22:37

dal napisal/-a:
madpanter napisal/-a:Drgač pa nižajo ceno nepremičnin nikakvo zakrpane ceste od velikaga projekta v LJ ;-)
Kolikor vem, je Mestna občina Ljubljana od Gratela zahtevala, da mora ceste asfaltirati "mestno podjetje" KPL. Gratel jim je za to tudi plačal. KPL je pri izvedbi iz različnih razlogov zamujal ("pomanjkanje asfalta na trgu", ...). Torej je za "nikakvo zakrpane ceste" kriv izvajalec KPL, ki ga izbrala MOL in plačalo podjetje Gratel.

Če imam napačne informacije pa me popravite.

Sicer ima v torek župan Jankovič med 14h in 17h govorilne ure, če mu ima kdo kaj za povedati.
Ulico kjer živim je asflatiral kpl, ki je asfaltiral po veljavnih standardih. Sosednjo ulico je asfaltiral gratel oz rešet (njegov podizvajalec) in je isto dostopna ulica da našega bloka. Skratka bom poslikal obe pa mi boste povedali katera je bolje asfaltirana :mrgreen:.
Slika

d_g
Legenda
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana Bežigrad-Zup. jama: optika T-2

Odgovor Napisal/-a d_g » 3. Dec 2007 ob 11:25

Jutri ima Siol v Zupančičevij jami za Bežigradom (Lj) predstavitev svoje optike - prezetnacijo imajo kar v svojem kombiju ???. Pobira tudi naročila že za izgradnjo optičnega priključka do stanovanj.

Gratel je pred enim mesecem razkopal vse ulice in položil kable, ampak od takrat je vse tiho. Nobenih soglasij ne izbira, Telekom pa bo kar začel z izgradnjo priključkov.

Upam, da Gratel pohiti, drugače bo mal pozen tle...

Odgovori