IPTV na računalniku
Re: IPTV na računalniku
Sem spraševal, ker nisem točno vedel kako je multicast zaščiten preko WAN. Se mi je zdelo, da je potrebno še kaj nastavljati za igmp proxy... Mi pa dela preko kabla iz LAN 1 iz modema v WAN od routerja. Lahko ti še poslikam priključke, če ne verjameš...Sem imel prej VDSL, in sem uporabljal še eno mrežno prek USB, potem kabel iz LAN3 v router v LAN3, sedaj pa use deluje preko enega kabla.
Trolling is a art.
-
- Legenda
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
- Kraj: Ljubljana
Vprašanje za T-2jevce: ali drži,da je IPTV omrežje fizično (in logično) popolnoma ločeno od internet omrežja? Oz. z drugimi besedami: ali je možno, da bi se zgodil napad z izvorom izven T-2 preko TV porta na modemu?
-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
Odgovoriš si lahko sam: če priklopiš VLC, a je popolnoma ločeno? Drži pa, da te bodo prec najdli, saj not ne sme nič prihajati. 

Optika 100/10
-
- Legenda
- Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
Nisi ravno odgovoril na moje vprašanje, ampak sklepam takole: če me kdo na VDSLju heka preko TV porta, potem prihaja nepridiprav iz omrežja T-2. Za optiko mi je pa jasno, da je povsem druga zgodba.
-
- Model
- Paket: PRD - Brezčasni paket + 1 HDTV
- Kraj: Ljubljana Center
zakaj mi še zdej ni nben povedu, ali se lahko kako zaščitim pred vdori, če imam vezano Intrnet --> WAN in TV --> LAN ... itd... a mi lahko prosim, kdo odgovori, tko da bom razumel 

-
- Faca
- Paket: 100/10 FTTH, 2x T2 UMTS, 2xTV
Po mojem imaš kar prav. Če se ne motim, je IPTV neke vrste intranet, oziroma notranja mreža med T2 in uporabnikom. Tako mislim, Dalmatinc, po mojem ne bi smelo biti nevarnosti glede vdorov v omrežje, razen če ti prihaja nekdo notri iz T2 strani.kokica2000 napisal/-a:Nisi ravno odgovoril na moje vprašanje, ampak sklepam takole: če me kdo na VDSLju heka preko TV porta, potem prihaja nepridiprav iz omrežja T-2. Za optiko mi je pa jasno, da je povsem druga zgodba.
- Anubis
- Legenda
- Paket: 100/10
- Kraj: Zokiville
Tako nekako kot si pred davnimi casi (ko personal firewalli, kaj sele hw routerji/firewalli niso bili se tako zelo razsirjeni) pri kabelskem prikljucku lahko na Network Neighborhood dejansko lahko videl svoj
neighborhood. 

- madpanter
- Starešina
- Paket: T4
Jap in celo brskal po kiblah ko so imeli v sharingu diske
smo pri nekaterih uporabnikih kr mel svoje stvari not pa sploh niso porajtal ker so imeli pravice v sharingu dodeljene da si lahka pocel kar ti je pasal
free disk space 

-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
A to ste imeli same nepomembne stvai, kot so naslovi, telefoni, številka čevlja in drugi podatki strank?! 

Optika 100/10
- madpanter
- Starešina
- Paket: T4
Mah kar ti je pasalo pač. Če ti je zmankal placa na svojmu disku si pa tja za trenutek shranil.
Problem je bil ko si rabil to nazaj pa je bil un računalnik ugasnen 

- Anubis
- Legenda
- Paket: 100/10
- Kraj: Zokiville
Si ga poklical in sel do njega, pa prosil, ce prizge PC, ker moras nekaj dol pobrat. 

- DownTaker
- Starešina
- Paket: Telekom
- Kraj: Šmarje pri Jelšah
Vem da je bilo napisano, ampak sem prelistal zadnjih 10 strani pa nisem našel napisano. Da bi prelistal več kot 50 strani topica pa je preveč.
Zato prosim za pomoč.
Imam naročeno T2 TV storitev, net 5/5 (baker), imam tud VLC in programsko listo T2.
Ali lahko gledam na rač. doma T2 TV?
Če lahko, zakaj mi potem ne dela ko odprem listo z VLC playerjem in dam predvajanje katerega izmed programov (sploh ne odpre okna)?
Zato prosim za pomoč.
Imam naročeno T2 TV storitev, net 5/5 (baker), imam tud VLC in programsko listo T2.
Ali lahko gledam na rač. doma T2 TV?
Če lahko, zakaj mi potem ne dela ko odprem listo z VLC playerjem in dam predvajanje katerega izmed programov (sploh ne odpre okna)?

-
- Legenda
- T-2: Še nimam
- Paket: FTTH 20/20 T1
- Kraj: koroška
Zato ti ne dela ker nisi prebral vseh 50 strani je najmanj 100 krat omenjeno kako na kak način zadeva deluje.