Odgovor
Napisal/-a mikrohard » 27. Nov 2016 ob 16:47
@Prebeznik: Najprej poišči, kje v pogodbi je omenjeno, v kakšnem formatu ti bodo dostavljali signal za IPTV. Če boš kjerkoli našel omembo kodeka ali bitratea, poišči naslov od T-2 (ga boš tudi našel na pogodbi) in reklamiraj težavo. Ker pa tega seveda ne boš našel v pogodbi, ta zakon tukaj ne velja.
@g33k: Ja... to sem jaz pisal. In tukaj konkretno je format slike nastavljen na avtomatiko, ker se zanašajo na pravilno oddajanje pri ponudniku programa. Sedaj pa mora nekdo od uporabnikov T2-ju javiti napako (smo že nekje pisali, da sami žal nimajo nadzora programov). Potem bo T-2 to napako javil naprej ponudniku. In če ponudnik me bo sposoben te napake odpraviti, lahko to seveda naredi T-2 na transkoderju (kar brez transkoderja ni možno). Je pa treba razumeti, da se to ne zgodi v trenutku... prisilno nastavljanje razmerja ni prava rešitev... je le izhod v sili. Ker pač obstajajo programi, kjer se razmerje slike lahko med oddajanjem spreminja.
@all: Jaz popolnoma razumem razočaranje vseh nad kvaliteto streamov. Tudi jaz si vedno želim najboljšo možno sliko. Ampak to še ne spremeni dejstva, da se prehod na MPEG4 dogaja in da je to logičen korak.