Lahko razlozis kako? Kajti meni nocejo vec omogociti bridgeMrTwelveTrees napisal/-a: ↑8. Maj 2024 ob 19:08Če si na T2 optiki lahko še vedno dobiš 2x dinamični IP z nekaj zvijače.
Zakaj se ukinjajo IPji ? Preprosto, ker jih zmanjkuje.
T-2 počasi ukinja dinamične IPje
Re: T-2 počasi ukinja dinamične IPje
Ni vedno možno (odvisno od tega, kakšna oprema je pri tebi). Če gre ethernet v modem, lahko pred modem postaviš še en switch in imaš tam svoje bridge porte. Če je SFP v modemu, lahko tega prestaviš direktno na svojo opremo (če imaš primerno). Če imaš še kak bridge port na modemu (za iptv ali voip), lahko tja priklopiš svoj switch.
Sicer pa svoj router priklopi na modem, nastavi DMZ in zelo verjetno ne boš sploh opazil, da router nima javnega IP-ja.
Lahko pa zamenjaš operaterja za takega, ki ne komplicira.
Sicer pa svoj router priklopi na modem, nastavi DMZ in zelo verjetno ne boš sploh opazil, da router nima javnega IP-ja.
Lahko pa zamenjaš operaterja za takega, ki ne komplicira.
No, končno dobil statičen IP. Zadeva urejena.
- atepej
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
- Kraj: Ravne na Koroškem
- Kontakt:
Kje v pogodbi piše, da ti mora T-2 ponuditi več kot en IP naslov?
ne blodi neumnosti, saj niso dolžni nič obveščati ... res svinjska poteza ... wtf
če hočeš uporabljati kaj, kar ti po tej "ukinitvi dinamike" ne deluje, si omisli statiko, ali pa se drugače znajdi
- atepej
- Starešina
- Kontakt:
Kdo je reku da se dinamični IP naslovi ukinjajo? Naročniku pripada 1 dinamični IP naslov, če želite več bo pač treba plačati.
Hvala, brez tebe ne bi znal živeti.
In ja zelo svinjska poteza, ostat kar naenkrat brez interneta.
-
- Faca
Naslov zavaja... pravilno bi bilo "T-2 ukinja bridge port za uporabnike, ki nimajo naročenega statičnega IP-ja".
- MrTwelveTrees
- Moderator
- Paket: imam
Ma, a boš rekel da ni res ? T2 bo ukinil 2 dinamična ipja, ko jim bo zmanjkalo ipjev, sploh pa neben operater v slo ni tako radodaren z public ipji kot t2.
In to bo šlo. Zakaj bi nekaj nudili naročniku, če oni nimajo nič od tega, v drobnem tisku pa tudi ne piše koliko Ipjev ti pripada.
In to bo šlo. Zakaj bi nekaj nudili naročniku, če oni nimajo nič od tega, v drobnem tisku pa tudi ne piše koliko Ipjev ti pripada.
- atepej
- Starešina
- Kontakt:
99% folka pa razume, da dinamičnih ip-jev sploh ne bo več in da bomo morali vsi plačevati za statičnega.