T-2 počasi ukinja dinamične IPje
- MrTwelveTrees
- Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: imam
Re: T-2 počasi ukinja dinamične IPje
Ok, potem si na BRO Telekom portu.
In če imaš naročen statični ip, za katerega dodatno plačuješ, potem moraš imeti svoj router priklopljen na točno določen port na modemu, pravtako je IP zaklenjen na MAC naslov WAN porta tvojega routerja.
In če imaš naročen statični ip, za katerega dodatno plačuješ, potem moraš imeti svoj router priklopljen na točno določen port na modemu, pravtako je IP zaklenjen na MAC naslov WAN porta tvojega routerja.
Razumem,
Zaima pa me, če se da kako rešit z dinamičnim IP-jem da tudi moj modem dobil povezavo?
Zaima pa me, če se da kako rešit z dinamičnim IP-jem da tudi moj modem dobil povezavo?
- MrTwelveTrees
- Moderator
Ja dinamični IP samo preko router mode -> innbox modem ti da ven lokalni ip na LAN1 = 192.168.64.x .... samo to ni public ip
Na tehnični podpori so mi poskušali razložit da se da prek portforwardinga in rezervacije ipja naredit tako da deluje, samo nisem čisto razumel kaj moram narediti
- MrTwelveTrees
- Moderator
Ti moras najprej narediti da ti Deco dela ok- internet.
Tudi mene je doletel switch na 192.168.64.X
Na lokaciji imamo 2 routerja (imamo 2 ločeni hiši) in sta imela, do danes oba svoj zunanji IP, sedaj sta pa v 192.168.64.X range in imam problem zaradi port forwardinga.
Začasno bom vklopil FW na F60, razmišljam pa da bi si naročil fixni ip ali ni nobene prednosti?
Na lokaciji imamo 2 routerja (imamo 2 ločeni hiši) in sta imela, do danes oba svoj zunanji IP, sedaj sta pa v 192.168.64.X range in imam problem zaradi port forwardinga.
Začasno bom vklopil FW na F60, razmišljam pa da bi si naročil fixni ip ali ni nobene prednosti?
- MrTwelveTrees
- Moderator
Si na Telekom optiki ?
Ne T2 optika.
Tole je podn. Brez obvestila te izklopjo iz public IP-ja. Kr nekej. Ponuja pa statični IP, pa še to nekako izza pulta. Zakaj pol to nimajo v ponudbi?
Hvala in očitno druge variante ni, kot da spet doplačujemo nekaj. Sej ni velik, samo vseen.
In zakaj se ukinja dinamične IP-je za vse? Naj se ukine za stranke, katere tega ne potrebujejo, kar jih je zihr 90%. In potem lahko ostanejo dinamični public IP-ji za stranke, kateri jih potrebujemo.
- MrTwelveTrees
- Moderator
Če si na T2 optiki lahko še vedno dobiš 2x dinamični IP z nekaj zvijače.
Zakaj se ukinjajo IPji ? Preprosto, ker jih zmanjkuje.
Zakaj se ukinjajo IPji ? Preprosto, ker jih zmanjkuje.
Ne vem, men je na helpdesku rekel, da se ne da več, tako da sem pač zaprosil za statičnga.