Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Nitro
Faca
Prispevkov: 115
Pridružen: 16. Sep 2006 ob 15:10
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga - optika
Kraj: Mengeš

Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a Nitro » 29. Feb 2024 ob 17:42

Uporabno predvsem za tiste ki nimajo Smart TV-ja saj ga s tem TV vmesnikom dobijo.

Navodila:
https://www.t-2.net/sites/www.t2.si/fil ... 7300_2.pdf

Specifikacije:
https://www.ingrammicro24.com/ikey/d/NI ... iginal.pdf
Slika
Slika Telekom optika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9259
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 29. Feb 2024 ob 19:32

Ista cena najema ?
Odklenjen android ali so omejitve ?

Snzh
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 28. Feb 2024 ob 10:04
T-2: Že imam
Paket: Optimum

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a Snzh » 29. Feb 2024 ob 21:14

To sem tudi jaz danes zasledil https://www.t-2.net/navodila-za-uporabo-t-2-televizije
Sicer, ko sem vprasal na chatu so mi rekli, da je najnovejsi VIP 50xx.

Prevsem me zanima, ali STB ostane na zadnji aplikaciji ko ga izklopis... ker cene bo to spet en dodaten korak, da prides do televizijskega prenosa.

Kdo bo poskusni zajcek? :D

Nitro
Faca
Prispevkov: 115
Pridružen: 16. Sep 2006 ob 15:10
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga - optika
Kraj: Mengeš

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a Nitro » 29. Feb 2024 ob 21:24

Jaz sem ga že priklopil...

Nalagaš lahko aplikacije iz google play trgovine, ko ga vklopiš se ti zažene t-2 app. Imaš pa tudi gumb na daljincu (ki je blutooth) kjer lahko direktno zaženeš t-2 app.

Vmesnik ima možnost priklopa preko kabla ali wifija (ampak za ta način priklopa je zelo priporočljivo da imaš dober in hiter wifi)
Slika
Slika Telekom optika

Snzh
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 28. Feb 2024 ob 10:04
T-2: Že imam
Paket: Optimum

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a Snzh » 29. Feb 2024 ob 21:55

Nitro napisal/-a:
29. Feb 2024 ob 21:24
Jaz sem ga že priklopil...

Nalagaš lahko aplikacije iz google play trgovine, ko ga vklopiš se ti zažene t-2 app. Imaš pa tudi gumb na daljincu (ki je blutooth) kjer lahko direktno zaženeš t-2 app.

Vmesnik ima možnost priklopa preko kabla ali wifija (ampak za ta način priklopa je zelo priporočljivo da imaš dober in hiter wifi)
Torej ce te prav razumem, zazene se zadnje uporabljena aplikacija, lahko pa vsakic direkt zazenes T2 z gumbom na daljincu?

JM123
Znanec
Prispevkov: 86
Pridružen: 1. Feb 2021 ob 10:08
T-2: Še nimam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a JM123 » 1. Mar 2024 ob 10:15

Koliko ima RAM-a, velikost diska ?

Nitro
Faca
Prispevkov: 115
Pridružen: 16. Sep 2006 ob 15:10
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga - optika
Kraj: Mengeš

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a Nitro » 1. Mar 2024 ob 16:20

Snzh napisal/-a:
29. Feb 2024 ob 21:55
Nitro napisal/-a:
29. Feb 2024 ob 21:24
Jaz sem ga že priklopil...

Nalagaš lahko aplikacije iz google play trgovine, ko ga vklopiš se ti zažene t-2 app. Imaš pa tudi gumb na daljincu (ki je blutooth) kjer lahko direktno zaženeš t-2 app.

Vmesnik ima možnost priklopa preko kabla ali wifija (ampak za ta način priklopa je zelo priporočljivo da imaš dober in hiter wifi)
Torej ce te prav razumem, zazene se zadnje uporabljena aplikacija, lahko pa vsakic direkt zazenes T2 z gumbom na daljincu?
Vsakič se zažene T-2 aplikacija in ne zadnja uporabljena. Lahko pa direktno zaženeš T-2 app z gumbom, uporabno takrat ko si v katerem drugem appu da ne rabiš v meni.

RAM: 2GB
ROM: 8GB
Slika
Slika Telekom optika

Stefino1
Uporabnik
Prispevkov: 36
Pridružen: 8. Mar 2022 ob 19:37
T-2: Že imam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a Stefino1 » 1. Mar 2024 ob 19:41

Kakšna je primerjava z Arris VIP 5305?

Je na VIP 7300 možno namestiti HBO Max?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3191
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 1. Mar 2024 ob 21:03

Razlika je to, da ima en Android TV, drug pa ne. In ja... na Android TV lahko naložiš vse (razen Netflixa trenutno).

Uporabniški avatar
oh ja
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 27. Jul 2023 ob 10:33
T-2: Že imam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a oh ja » 3. Mar 2024 ob 16:41

Je T-2 aplikacija na vmesniku že pred-aktivirana, ali jo je potrebno aktivirati preko horizonta? V primeru, da je že aktivirana, je mogoče narediti "clear data" in jo aktivirati na drugem priključku (kot dodatna android TV) .. recimo, da imam dva priključka in bi na drugem vzel ta nov vmesnik, ki bi ga potem lahko prinesel na prvi (kjer je XL shema), ter bi ga uporabljal tam (z dodatno T2 TV naročnino prvega priključka)?
..sej bo..

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3191
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 3. Mar 2024 ob 16:49

Ne razumem, kaj bi pridobil s tem, da ga vzameš na en priključek in gledaš na drugem... saj T-2 ne zaračunava izdaje boxa. Najemnina boxa stane pa isto ne glede na to, na katerem priključku ga vzameš.

Če boš naročnino za box plačeval na XL priključku, boš imel XL shemo, sicer pa ne... in ne... če boš box vzel in plačeval kot vse dosedanje STB-je, potem clear data ne bo pobrisal registracije boxa.

Se je pa govorilo o tem, da bo T-2 boxe prodajal tudi v klubu... tistega bi pa potem lahko registriral tudi na drugem priključku. Ampak to lahko že sedaj narediš s katerimkoli drugim android boxom.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9259
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 3. Mar 2024 ob 20:11

Sam ta box se potem najem plačuje 4,5eur na mesec + aplikacija ki je na boxu ?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3191
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 3. Mar 2024 ob 23:16

Najem se plačuje enako kot za vsak STB do sedaj. Aplikacija se plačuje le pri lastniških boxih.

Snzh
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 28. Feb 2024 ob 10:04
T-2: Že imam
Paket: Optimum

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a Snzh » 12. Mar 2024 ob 19:52

A je drugace kvaliteta slabsa kot na Arris 5xxx glede na to, da ima ta nov STB android in na katerem je T-2 TV app? Namrec nekaj casa nazaj sem bral da ima app na TV OS-ih povp. slabso kvaliteto kot na STB.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3191
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 12. Mar 2024 ob 19:58

App nima slabše slike od STB-jev. V zamiku je povsod enaka slika... pri gledanju v živo je pa na multicastu boljša slika, če imaš optiko. Ampak ta box ima tudi v aplikaciji multicast.

Odgovori