Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9259
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 27. Mar 2024 ob 19:27

mikrohard :če imaš paket TV+Telefon (brez neta)
in ta novi STB 7300, ali ti delajo vse aplikacije na njem (HBO,.....) ?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3192
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 27. Mar 2024 ob 19:40

To pa ne bi vedel.

Uporabniški avatar
Jest
Znanec
Prispevkov: 98
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 18:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant - FTTH
Kraj: Medvode / Slovenia
Kontakt:

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a Jest » 28. Mar 2024 ob 07:47

Vceraj poklical v kranjsko poslovalnico T-2 in so imeli dovolj zaloge... tako, da sem zamenjal VIP 5305 za VIP 7300 ... Zaenkrat izgleda kar obetavno ... Daljinca se bo sicer treba se navadit... Ponoci mi ni vsec, ker se tezko s prsti otipa, kje so prave tipke, ki jih isces... drugace je pa OK ...

Kakoroli... menjava je bila hitra in brez problemov ... Moram pa na tem mestu pograjati Medvosko poslovalnico, ker se jih niti ni dalo priklicati... odgovor na mail pa sem dobil sele po dveh... da VIP 7300 nimajo na zalogi ...

mjkl
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 25. Feb 2024 ob 19:26
T-2: Še nimam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a mjkl » 28. Mar 2024 ob 21:13

Je kdo že uspel najti navodila kako nastaviti arrisov daljinec, da bo možen vsaj vklop/izklop tv sprejemnika preko njega?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3192
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 28. Mar 2024 ob 22:30

V enem izmed prednaloženih appov nastavljaš daljinca... imena se ne spomnem na pamet... mislim, da je nekaj na C.

zabregar
Znanec
Prispevkov: 77
Pridružen: 28. Avg 2007 ob 21:48
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT HBO

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a zabregar » 29. Mar 2024 ob 08:18

A ne nastaviš tega v nastavitvah naprave? In še vse ostale parametre...
Slika

Uporabniški avatar
Jest
Znanec
Prispevkov: 98
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 18:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant - FTTH
Kraj: Medvode / Slovenia
Kontakt:

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a Jest » 29. Mar 2024 ob 09:50

mikrohard napisal/-a:
28. Mar 2024 ob 22:30
V enem izmed prednaloženih appov nastavljaš daljinca... imena se ne spomnem na pamet... mislim, da je nekaj na C.
Commscope je aplikacija... samo ne omogoca ravno prav veliko :D

Slika

Slika

Sicer pa ce imas HDMI CEC na TVju, se tam nastavi, da ko vklopis box, se vklopi tudi TV ...

Snzh
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 28. Feb 2024 ob 10:04
T-2: Že imam
Paket: Optimum

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a Snzh » 3. Apr 2024 ob 10:52

Edino kar sem opazil je da obcasno, ko vklopim STB, T2 aplikacija nima zvoka. Ce grem v android home, se pa cuje system sound ko premikas izbor... Poskusil sem ustaviti t2 app v settings ampak edino kar takrat pomaga je restart STB-ja...

Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec
Prispevkov: 717
Pridružen: 26. Jun 2014 ob 09:56
T-2: Že imam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a THJ » 4. Apr 2024 ob 13:34

Snzh napisal/-a:
3. Apr 2024 ob 10:52
Edino kar sem opazil je da obcasno, ko vklopim STB, T2 aplikacija nima zvoka. Ce grem v android home, se pa cuje system sound ko premikas izbor... Poskusil sem ustaviti t2 app v settings ampak edino kar takrat pomaga je restart STB-ja...
Imaš povezan daljinec s TV-jem? Drugače pomaga tudi da daš volume up/down pa pride zvok nazaj.
Slika

Snzh
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 28. Feb 2024 ob 10:04
T-2: Že imam
Paket: Optimum

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a Snzh » 5. Apr 2024 ob 09:47

THJ napisal/-a:
4. Apr 2024 ob 13:34
Snzh napisal/-a:
3. Apr 2024 ob 10:52
Edino kar sem opazil je da obcasno, ko vklopim STB, T2 aplikacija nima zvoka. Ce grem v android home, se pa cuje system sound ko premikas izbor... Poskusil sem ustaviti t2 app v settings ampak edino kar takrat pomaga je restart STB-ja...
Imaš povezan daljinec s TV-jem? Drugače pomaga tudi da daš volume up/down pa pride zvok nazaj.
Ja povezan s TV-jem, torej spreminjam direkt zvok TV-ja, ne STB-ja. V mojem primeru volume up/down ne pomaga nazalost :cry:

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3192
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 5. Apr 2024 ob 13:28

Ja... ne pomaga ti zato, ker upravljaš zvok TV-ja. Če boš spremenil nastavitve daljinca, ti bo pomagalo.

Snzh
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 28. Feb 2024 ob 10:04
T-2: Že imam
Paket: Optimum

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a Snzh » 5. Apr 2024 ob 15:39

Ja... ampak mi taka konfiguracija ni ok. Sem upau, da obstaja kaksna alternativna resitev, glede na to da je zvok na homescreenu STB-ja prisoten, brez da bi ga rabu "zbujat".

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3192
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 5. Apr 2024 ob 17:12

Rešitev bo, ko bo Arris popravil to, da se občasno volume nastavi na 0... do takrat imaš pa na voljo le workarounde. Mogoče kak remote app za Android TV omogoča nastavljanje glasnosti na boxu? Očitno zvok na home screenu ne uporablja isti volume kot media aplikacije. Si kak youtube takrat probal? Verjetno tudi tam ne bo zvoka.

Stefino1
Uporabnik
Prispevkov: 36
Pridružen: 8. Mar 2022 ob 19:37
T-2: Že imam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a Stefino1 » 10. Apr 2024 ob 11:35

Sem zamenjal STB za 7300. Glavni razlog: premalo "pameten" TV in se ni dalo naložiti HBO Max. Tako kot prejšnji je priključen s kablom na modem (multicast).

Imam pa pripombo na zamik pri preklapljanju TV programov - zamik je med 1 do 3 sekunde (črn ekran, vrteč krogec). Pri 5305 tega ni bilo. Na tehnični podpori so rekli, da je to v mejah normale in verjetno zaradi Androida. Prosim za info, kako to deluje pri vas.

Pa še glede daljinca: nerodno (preblizu) so postavljene tipke okrog krožnega gumba, saj hitro pritisneš še kaj izven kroga (predvsem je zoprno, če pomotoma pritisneš tipko domači zaslon.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3192
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 10. Apr 2024 ob 16:37

Za multicast je to normalno... mogoče si imel prej 5305 nastavljen na unicast.

Odgovori