Optika v Radovljici

Vse o FTTH in Gratelu

Re: Optika v Radovljici

OdgovorNapisal/-a Luna » 22. jun 2017 ob 21:05

Na spletni strani sem poslala povpraševanje, kdaj bo možen priklop na optiko itd., potem pa dobila klic od njih, češ, da je na tej lokaciji možen samo baker in da ni v planu nobena nova gradnja. Sem vprašala, kako je z optiko, glede na to, da po Radovljici visijo plakati, vendar ni vedela nič konkretnega. Samo to, da je na tej ulici v kratkem ne bo.

Najbolje, da jih zdej kličem vsak teden, če je kaj novega, mogoče bo kaj pomagalo... :lol: .
Luna
Novinec
 
Prispevkov: 14
Pridružen: 25. dec 2013 ob 23:51
T-2: Že imam

Re: Optika v Radovljici

OdgovorNapisal/-a atepej » 22. jun 2017 ob 22:10

Luna, razumemo vaš problem. Ampak tole (da boste klicali vsak teden na klicni center) ne bo pomagalo, ko bo možen prekop na optiko boste o tem obveščeni.
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2989
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Optika v Radovljici

OdgovorNapisal/-a ata » 14. avg 2017 ob 19:28

Na Cankarjevi je Telemach v našem bloku naštimal v kleti omarico in so napeljali kable po celem bloku.
Slika
ata
Uporabnik
 
Prispevkov: 38
Pridružen: 14. nov 2006 ob 13:05
Kraj: Radovljica
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera

Re: Optika v Radovljici

OdgovorNapisal/-a Krypto » 14. avg 2017 ob 19:45

Coax ali optika?
Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
 
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Optika v Radovljici

OdgovorNapisal/-a ata » 14. avg 2017 ob 20:57

Na obvestilu je pisalo napeljava optičnega omrežja. V našem primeru so lani enkrat hodili po bloku in zbirali podpise, če se strinjamo.

Da ne bo pomote: Ni cel blok zdaj na Telemachovi optiki. Ko sem šel v službo sem videl, ko je po teh plastičnih zadevah po stenah šel en kabel. Ne vem ali so jih potem napeljali še kaj. Je pa malce čudno, da na njihovi spletni strani piše, da priklop ni možen.

Za obvestilom je tudi Telekomova reklama za optiko.
Priponke
telemach optika.jpg
Slika
ata
Uporabnik
 
Prispevkov: 38
Pridružen: 14. nov 2006 ob 13:05
Kraj: Radovljica
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera

Re: Optika v Radovljici

OdgovorNapisal/-a Krypto » 15. avg 2017 ob 08:44

Fensi:)
Samo obvestilo je pa na ravni 3.razreda OŠ.
Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
 
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Optika v Radovljici

OdgovorNapisal/-a ata » 23. avg 2017 ob 23:49

Update: Sem bil na Telemachovi poslovalnici, ker tako vztrajno kličejo in poskušajo pridobiti novega naročnika, in je zaposlena povedala, da bo priklop na optiko tu možen konec leta. Ker niso napeljali nič po stanovanjih. Sem pa izvedel od prijatelja, da naj bi po celi Cankarjevi postopoma naredili na enak način.
Slika
ata
Uporabnik
 
Prispevkov: 38
Pridružen: 14. nov 2006 ob 13:05
Kraj: Radovljica
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera

Re: Optika v Radovljici

OdgovorNapisal/-a ata » 8. okt 2017 ob 14:31

Update: Očitno je sedaj tudi Telekom začel zbirati podpise :). Aja, septembra so imeli za naš blok sestanek, kjer so debatirali, da Telemach ni imel dovolj podpisov za gradnjo omrežja, in, da bodo morali vse "vrniti v prvotno stanje."
Slika
ata
Uporabnik
 
Prispevkov: 38
Pridružen: 14. nov 2006 ob 13:05
Kraj: Radovljica
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera

Re: Optika v Radovljici

OdgovorNapisal/-a Radmannsdorf » 14. nov 2017 ob 19:28

Prav tako se je začelo zbiranje podpisov v liniji nasproti kitajske restavracije, sepravi Roblekovo naselje in Cankarjeva ulica.
Mojster ki zbira podatke pravi da bomo čez kake 3 tedne dobili povabilo za podpis pri notarju(v Lescah), spomladi pa naj bi se dejansko naredil priključek.
Izbira Telekoma kot ponudnika storitev NI pogoj. Jaz bom konec meseca podaljšal pogodbo pri T-2(T-2 net + mobil), ko bo pa optika v hiši, se pa samo pogodba spremeni iz VDSL(20/10) na FFHT(50/10).
Slika
Radmannsdorf
Znanec
 
Prispevkov: 70
Pridružen: 23. mar 2006 ob 16:52
Kraj: Radovljica
T-2: Že imam
Paket: T2 NET+MOBIL 20/10

Re: Optika v Radovljici

OdgovorNapisal/-a ata » 16. nov 2017 ob 19:21

Telekom je danes po naših stanovanjih že napeljeval kable in montiral škatlice, da se potem baje samo še do modema napelje. Ne vem pa še, kdaj bo možen priklop, ker nisem bil jaz zraven. O notarju nisem nič slišal, ampak je/bo verjetno za bloke to naredil Alpdom oz "Nov dom".
Slika
ata
Uporabnik
 
Prispevkov: 38
Pridružen: 14. nov 2006 ob 13:05
Kraj: Radovljica
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera

Re: Optika v Radovljici

OdgovorNapisal/-a Radmannsdorf » 17. nov 2017 ob 08:03

K notarju gredo verjetno samo lastniki hiš, ker Telekom rabi dovoljenje za služnostno pot(naša hiša, sosedje).
Tako kot si rekel, za blok uredi upravljalec.
Slika
Radmannsdorf
Znanec
 
Prispevkov: 70
Pridružen: 23. mar 2006 ob 16:52
Kraj: Radovljica
T-2: Že imam
Paket: T2 NET+MOBIL 20/10

Re: Optika v Radovljici

OdgovorNapisal/-a Radmannsdorf » 19. jan 2018 ob 17:13

Povabilo na podpis/overbo k notarju Krainerju prejeto v začetku tedna. Podpisano, overjeno. Telekom, čakamo! :)
Slika
Radmannsdorf
Znanec
 
Prispevkov: 70
Pridružen: 23. mar 2006 ob 16:52
Kraj: Radovljica
T-2: Že imam
Paket: T2 NET+MOBIL 20/10

Re: Optika v Radovljici

OdgovorNapisal/-a LordAragorn » 9. apr 2018 ob 14:17

Tudi pri nas je naokoli (že oktobra 2017) hodil model iz Telekoma, da gradijo (Predtrg) optično omrežje poslali že predpogodbo in overitev k notarju za soglasje (ker gredo vodi pač preko privat zemljišč). nekaj se je že kopalo pred novim letom (do malega Mercatorja) nato se je vse skupaj ustavilo (takšno stanje je še sedaj)...Me pa zanima ali bo potem možna optika pri T-2? Jaz si vsekakor želim na optiko (s parico vseskozi neke težave) in kdor bo prvi ponudil....
LordAragorn
Uporabnik
 
Prispevkov: 29
Pridružen: 2. nov 2007 ob 14:55
Kraj: Radovljica
T-2: Že imam
Paket: T4 + 4xGSM

Re: Optika v Radovljici

OdgovorNapisal/-a Radmannsdorf » 9. apr 2018 ob 14:25

GVO skače non stop tle po in pod cesto skozi Radovljico, dva stara bloka nasproti tenis igrišča sta priklopljena, Prešernova ulica je priklopljena, skozi Predtrg via gozdna učna pot so šli proti Mošnjam.
Zadnjič so imeli odprte jaške v Cankarjevi, pa pri Mercatorjevi na Staneta Žagarja. Očitno se dogaja, ampak hitro ne gre. :)
Ponudnika boš pa lahko izbral kateregakoli boš hotel. Tudi jaz ostajam na T-2.
Slika
Radmannsdorf
Znanec
 
Prispevkov: 70
Pridružen: 23. mar 2006 ob 16:52
Kraj: Radovljica
T-2: Že imam
Paket: T2 NET+MOBIL 20/10

Re: Optika v Radovljici

OdgovorNapisal/-a stenc55 » 17. maj 2018 ob 20:18

Saj ni res, pa je!

Po 10 letih sem danes dobil obvestilo, da lahko nadgradim linijo na FTTH!
Je pa bila (in še vedno je) p..... s Telemachom. Najprej so navrtali hodnik v bloku in postavili ultra grde kanale, čeprav imajo manj ko 50% podpisov. Potem so uspešno blokirali Telekom s svojo omarico, da ni mogel speljati linij v kleti (Telekom je vlekel optiko po svojih obstoječih kanalih od bakrenih paric), sedaj pa že pol leta vztrajno ignororajo zahtevo da se hodnik vrne v prvotno stanje. Ponudili smo jim, da vlečejo svojo optiko po svojih obstoječih kanalih od kabelske, pa tako mutijo s hodnikom da se zna zgoditi, da jim še tega ne bomo dovolili.
Jao nama sa Vama
Hočemo optiko v Radovljici!!!!!!!
stenc55
Model
 
Prispevkov: 338
Pridružen: 24. jan 2007 ob 19:54
Kraj: Radovljica
T-2: Že imam
Paket: 8/1

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Optika in Gratel

Kdo je online

Po forumu brska: Radmannsdorf registriranih in 2 gostov