Sami problemi...

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
dare
Začetnik
T-2: Že imam
Paket: 8-1

Sami problemi...

Odgovor Napisal/-a dare » 17. Jun 2007 ob 16:33

Po več kot pol leta čakanja, sem le dočakal, da so me priklopili na T-2. Najprej kombinacija T-2 internet 10/2 in ISDN telefon. Na začetku je izgledalo vse ok, internet je delal s polno hitrostjo. V kakšnem tednu sem pa ugotovil, da mi telefon vrže dol internet povezavo. Po prijavi napake je pretekel skoraj cel mesec in ker ni bilo odziva, sem še enkrat prijavil napako. Takrat so ugotovili, da so nekje založili naročilnico za serviserja. No, po nekaj tednih so končno prišli preverit, kaj je narobe in takrat sem pristal na nižji paket 8/1, pri katerem mi vsaj telefon ni metal dol interneta. Izgledalo je vse ok, dokler nisem ugotovil, da dejansko nimam 1 mbit uploada, temveč le 340 kbit in sem to prijavil na T-2. Seveda so mi pojasnili, da je to problem zaradi ISDN telefona, tako da sem pristal na njihovo IP telefonijo, katero so v roku skoraj enega meseca le prišli priklopit. Ko je bil serviser še tam, probam če internet dela... Dela... Zvečer, ko sem imel čas, grem stestirat povezavo (nazaj na 10/2)... 10 mbit dol... OK. 300 kbit gor... Kličem naslednji dan tja, pa sem spet čakal 2 tedna, da prideta dva serviserja. Najprej probata z zamenjavo modema... ne pomaga. Potem sta naenkrat ugotovila, da mora biti problem vtičnica - jo odstranita, pa priklopita modem direktno na kabel. Isto. Potem je bil naenkrat problem kabel, ker je en del zvit v kolut. Pa smo šli na podstrešje, kjer pride parica v hišo. Tam sta seveda takoj našla eno škatlico, ki je naenkrat tudi problem (do zdaj ni bila). No, pa priklopita direktno na žico modem in kličeta za postavitev... 9/2. Seveda je bil problem kabel po hiši, vtičnica, pa še kaj drugega, samo da ni problem pri njih. Samo ni mi jasno, zakaj je pri istem kablu, vtičnici in tisti škatlici na podstrešju, prej internet delal z 10/2, zdaj, ko bi pa moral delati hitreje, pa dobijo največ 9/1? No, na koncu sem pristal na slabši paket - 8/1, ki je tisti trenutek še deloval, kot se spodobi. In da je še bolj zabavno: Serviserja sta mi sama povedala, da ima ogromno uporabnikov v Slovenski Bistrici probleme z internetom - vendar ponavadi z downloadom in uploadom, ne samo uploadom, kot pri meni. A ni to zanimivo? Pa se očitno čisto nič ne dela na tem, da bi se stanje izboljšalo (vsaj tako sem jaz to razumel).

Vglavnem... Včeraj se mi je zazdelo, da sem z nekim uploadom zabil internet povezavo, pa grem zadevo stestirat... Seveda - spet imam samo 340 kbit uploada. Tako, da bo spet treba klicat na T-2 in spet čakat, da se premaknejo. Moram priznat, da že resno razmišljam za prehod nazaj na SiOL (mogoče VDSL2, če bo šlo), ali pa kam drugam.

Lep pozdrav!

mitja_i
Starešina
Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Sami problemi...

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 17. Jun 2007 ob 16:54

Poišči po forumu, kje v interni instalaciji so problemi in kako se jih rešuje. Našel boš tudi, kaj povzroča nihanja hitrosti. Preberi si tudi kdo je odgovoren za težave z ISDN linijo ter prednosti PRD. In zavedaj se, da T-2 tudi priklaplja VDSL2 tistim naročnikom, ki imajo težave (kot si ti).
Slika (doma)
Slika (mobilno)
Slika (2. priključek)

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 17. Jun 2007 ob 17:20

Dare: pojdi na podstreho in preveri, če imaš do modema nameščen sukan kabel (FTP). Če ni, takoj zamenjaj. Ploščat kabel deluje kot antena, posledično dobivaš izjemno velike motnje pri prenosu podatkov. Odtod taka nihanja pri sinhronizaciji modema! Seveda mi lahko daš svojo "številko priključka" in probam pospešiti odpravo napake pri tebi. Vse centrale v Sloveniji imajo vdsl-2 opremo nameščeno.
Optika 100/10

paskob
Znanec
Paket: 20/10

Odgovor Napisal/-a paskob » 17. Jun 2007 ob 20:13

torej..Dare...Da ti skrajšamo muke TAKOJ
Lahko sporočiš Navadnemu nimdi ali meni podatke,in ti obljubim(brez iskanja krivcev),da bom osebno zadevo vzel v roke,in ti tvoj problem(če je dejanska situacija taka kot si jo opisal),TAKOJ TUDI REŠIL.
Žalostno je to,da se naša mladina,ki smo jo izgleda preslabo vzgojili,gleda na te probleme tako neodgovorno.
Alora.....ne čakaj...ker čakam...

dare
Začetnik
Paket: 8-1

Preklop na VDSL 2

Odgovor Napisal/-a dare » 30. Jun 2007 ob 21:17

Najprej zahvala za hitro posredovanje paskob-a. Moram priznat, da so se tokrat stvari s strani T-2 odvijale hitreje, kot sem do zdaj navajen. V torek so me preklopili na VDSL 2 in so najprej naredili test povezave: 19 Mbit/s download, 800kbit/s upload. Žal večje hitrosti niso mogli doseči, zato sem pristal na paket 8/1, kar je zelo blizu temu, kar dejansko imam (8/800kbit) in zaenkrat sem optimist, da bo takšna hitrost ostala tudi vnaprej. Serviser je še nekaj spraševal kje je telekomova omarica, da bi še tja šel preizkusit povezavo, vendar mu tega nisem znal odgovoriti, tako da ne vem, če so potem opravili kakšen test ali ne.

Žal vse kaže, da bo vprašanje zakaj ni tako, kot vsi trdijo, da bi morale biti hitrosti pri T-2 internet + IP tel. višje kot pri T-2 internet + ISDN tel., zaenkrat ostalo neodgovorjeno.

Odgovori