Kateri TV?
Kateri TV?
V tem tednu nameravam kupiti tv in se na vas obračam z res veliko prošnjo, da mi svetujete.
Sem se malo posvetoval, pregledoval in ker na TV-ju NE bom imel priklopljenega računalnika in bom večinoma gledal samo navadno televizijo (T-2) ter kakšne dvd-je,dvix,...
sem se odločil, da nabavim plazmo (poraba cca 280 W je baje samo pri čisto belem ozadju, medtem ko v praksi to pomeni nekje 160 W pri gledanju filmov. Drugače pa je pri LCD-ju, ki konstantno porabi določeno energijo - no vsaj tako mi je zatrdil prodajalec v BOF-u).
Skratka. Kupil bi Panasonic plazma TV v MM. Me pa zanima sledeče - kaj se razlikujejo sledeči modeli, saj imajo vsi isto ceno. Ima kdo izkušenj z njimi v praksi (z omenjenimi modeli?).
Mene predvsem zanima, da je ok slika (preko t-2), da je tih in se seveda kar sodi zraven. Ful hd pa nima smisla kupovati... saj se zdaj ne...
http://www.produkte.panasonic.de/produc ... per=&prop=
PANASONIC TH 42PV71F HD ready (1080 EUR)
PANASONIC TH42PN73 HD ready (1080 EUR)
PANASONIC TH-42PV7F HD read (870 EUR)
Sem se malo posvetoval, pregledoval in ker na TV-ju NE bom imel priklopljenega računalnika in bom večinoma gledal samo navadno televizijo (T-2) ter kakšne dvd-je,dvix,...
sem se odločil, da nabavim plazmo (poraba cca 280 W je baje samo pri čisto belem ozadju, medtem ko v praksi to pomeni nekje 160 W pri gledanju filmov. Drugače pa je pri LCD-ju, ki konstantno porabi določeno energijo - no vsaj tako mi je zatrdil prodajalec v BOF-u).
Skratka. Kupil bi Panasonic plazma TV v MM. Me pa zanima sledeče - kaj se razlikujejo sledeči modeli, saj imajo vsi isto ceno. Ima kdo izkušenj z njimi v praksi (z omenjenimi modeli?).
Mene predvsem zanima, da je ok slika (preko t-2), da je tih in se seveda kar sodi zraven. Ful hd pa nima smisla kupovati... saj se zdaj ne...
http://www.produkte.panasonic.de/produc ... per=&prop=
PANASONIC TH 42PV71F HD ready (1080 EUR)
PANASONIC TH42PN73 HD ready (1080 EUR)
PANASONIC TH-42PV7F HD read (870 EUR)
-
- Legenda
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
- Kraj: Ljubljana
Re: KATERI TV???
Upam stavit, da boš najkasneje čez dve leti kupoval nov tv (full HD). Sicer pa je Panasonic ena boljših izbir.
Jaz sem si rekel, da več ne bom niti plazme niti lcd-ja več kupoval. Ampak samo še projektorje pri projektorju si pa sam po volji nastaviš diagonalo slike.
- lazyass
- Navdušenec
- Paket: T4 optika 400/100
- Kraj: LJ
OLED boš pa ''zvil v rolo pa dal za omaro oziroma nalepu na steno'', mislim da bo slika še zmeraj lepša kot na 3xLCD prrojektorju, manj se bo grel, ceneje bo, tišje bo ...

Platna vrjetno ne bom jemal imam veliko sobo brez omar in veliko belo steno.lazyass napisal/-a:OLED boš pa ''zvil v rolo pa dal za omaro oziroma nalepu na steno'', mislim da bo slika še zmeraj lepša kot na 3xLCD prrojektorju, manj se bo grel, ceneje bo, tišje bo ...![]()
- BOBI
- Starešina
- Paket: Full kasko na fibru + UMTS
- Kraj: Šiška
Velika pomanjkljivost, oziroma minus so lampe!
Drage so ko pes, pa v večini imajo sedaj projektorji po 2 ali tri lampe.
Ostalo se pa strinjam, da je kar veliko plusov proti bilo kakšni TV
Drage so ko pes, pa v večini imajo sedaj projektorji po 2 ali tri lampe.
Ostalo se pa strinjam, da je kar veliko plusov proti bilo kakšni TV

-
- Model
- Paket: T3 OPTIKA 10/10-MOBILE
Lazyju dam kar prav - projektor je fajn za kdaj pa kdaj, ne morem pa si predstavljat da bi mi ves cajt laufal v dnevni. Povzroča hrup, pa še greje (namest centralne). Tud žarnica, ko crkne, je velik strošek. Plazem ne poznam, kar pa sem prebral, se kaže vse več prednosti pri LCD-jih; morda je prav zato toliko akcij v zadnjem času pri trgovcih, bi se jih radi znebil...
- music95
- Nadebudnež
- Paket: 1/256, TV, IP + PSNT TEL
Hehe hudo, da si se na ogrevanje spomnu. Lej moj vidik je tak. Men je Plasma bolša od LCD-ja ker ima baje LCD nenaravne barve in moj sosed ko gleda TV mora imeti zadaj prižgano luč:D. Res pa je da ko plasma enkrat crkne (po domač povedan) je pač konec in se je ne da popravit (baje no). Jaz imam Panasonikovo plasmo in se kar zadovoljen. Sicer pa imaš tukaj nekaj primerjav:
Diagonala ekrana plazma ima prednost!
Resnično veliko sliko dobimo le pri plazma televizorjih.Tu si je mogoče predstavljati 61 palčno (155 cm) diagonalo ekrana. Pri LCD televizorjih je največja tehnično možna diagonala ekrana 42 palcev (104 cm). Vendar bodo kmalu dosegljivi tudi LCD-ji z večjo diagonalo ekrana. Plazma ima prednost!
Kot gledanja oba imata prednost!
Tako plazma kakor tudi LCD televizorji omogocajo širok kot gledanja - do 170°.
Reakcijski čas oba imata prednost!
Pri zelo hitrem sosledju slik so stari LCD televizorji velikokrat preobremenjeni. Pri akcijskih sekvencah in športnih prenosih se lahko zato pokaže migetajoča slika. Pri reakcijskem času pod 20 milisekund pa to motnjo preprečimo. Vsi najnovejši LCD televizorji imajo reakcijski čas pod 20 milisekundami.
Življenjska doba LCD ima prednost!
Plazma televizorji imajo življenjsko dobo 20 let (pri gledanju 4 ure dnevno), potem pa svetlobna moc plazma celic obcutno oslabi. Display postane teman. LCD-ji delujejo z enako kvaliteto do 40 let, še enkrat dlje, ob tem pa imajo nekoliko manjšo svetlobno moc. LCD ima Prednost!
Poraba elektrike LCD ima prednost!
Pri enaki diagonali ekrana porabi plazma televizor 20-30% vec elektrike kot LCD aparat. Prednost ima LCD!
Kontrast / Razmerje črno-bela plazma ima prednost!
Ker panel tehnika dela s točkami (t.i. pixel), ki imajo lastno svetlobno moč, ni mogoče doseči >100% črne<.Pri LCD-jih je ta težava očitnejša, kot pri plazma televizorjih, ki že na splošno delujejo očitno temneje
(povzeto s strani bigbang.si)
Res je da plasma manj živi, sam neverjamem, da bo človek imel 20 let eno TV (razen redke izjeme). Tisti tvoji modeli zgoraj so več ali manj isti. Priporočam pa ti, da raje izbereš višji cenovni razred, kot pa da si nezadovoljen. Me pa zanima, ko tok hvalite projektorje: Kako potem recimo priklopi DVD player na projektor (če je na stropu). Torej je to podvič, da preštemaš use inštalacije na stropu. ALi pa da priklopiš digitalni fotoaparat: 1. Najeti moraš dvigalo, da prideš do projektorja,2. nato priklopiš projektor. 3 ugotovič, da na stropnem stojalu ni prostora za digitalca 4. z obiskovalci gledate slike, ti pa sediš in živčno čakaš, kdaj se bo fotoaparat odklopil in padel enemu na glavo. pač. Tako da pomoje je najbol praktična še navadna tv (pa če tudi CTR).
Upam, da se nisem preveč razgovoril ampak niamm kaj počet! LP
Diagonala ekrana plazma ima prednost!
Resnično veliko sliko dobimo le pri plazma televizorjih.Tu si je mogoče predstavljati 61 palčno (155 cm) diagonalo ekrana. Pri LCD televizorjih je največja tehnično možna diagonala ekrana 42 palcev (104 cm). Vendar bodo kmalu dosegljivi tudi LCD-ji z večjo diagonalo ekrana. Plazma ima prednost!
Kot gledanja oba imata prednost!
Tako plazma kakor tudi LCD televizorji omogocajo širok kot gledanja - do 170°.
Reakcijski čas oba imata prednost!
Pri zelo hitrem sosledju slik so stari LCD televizorji velikokrat preobremenjeni. Pri akcijskih sekvencah in športnih prenosih se lahko zato pokaže migetajoča slika. Pri reakcijskem času pod 20 milisekund pa to motnjo preprečimo. Vsi najnovejši LCD televizorji imajo reakcijski čas pod 20 milisekundami.
Življenjska doba LCD ima prednost!
Plazma televizorji imajo življenjsko dobo 20 let (pri gledanju 4 ure dnevno), potem pa svetlobna moc plazma celic obcutno oslabi. Display postane teman. LCD-ji delujejo z enako kvaliteto do 40 let, še enkrat dlje, ob tem pa imajo nekoliko manjšo svetlobno moc. LCD ima Prednost!
Poraba elektrike LCD ima prednost!
Pri enaki diagonali ekrana porabi plazma televizor 20-30% vec elektrike kot LCD aparat. Prednost ima LCD!
Kontrast / Razmerje črno-bela plazma ima prednost!
Ker panel tehnika dela s točkami (t.i. pixel), ki imajo lastno svetlobno moč, ni mogoče doseči >100% črne<.Pri LCD-jih je ta težava očitnejša, kot pri plazma televizorjih, ki že na splošno delujejo očitno temneje
(povzeto s strani bigbang.si)
Res je da plasma manj živi, sam neverjamem, da bo človek imel 20 let eno TV (razen redke izjeme). Tisti tvoji modeli zgoraj so več ali manj isti. Priporočam pa ti, da raje izbereš višji cenovni razred, kot pa da si nezadovoljen. Me pa zanima, ko tok hvalite projektorje: Kako potem recimo priklopi DVD player na projektor (če je na stropu). Torej je to podvič, da preštemaš use inštalacije na stropu. ALi pa da priklopiš digitalni fotoaparat: 1. Najeti moraš dvigalo, da prideš do projektorja,2. nato priklopiš projektor. 3 ugotovič, da na stropnem stojalu ni prostora za digitalca 4. z obiskovalci gledate slike, ti pa sediš in živčno čakaš, kdaj se bo fotoaparat odklopil in padel enemu na glavo. pač. Tako da pomoje je najbol praktična še navadna tv (pa če tudi CTR).
Upam, da se nisem preveč razgovoril ampak niamm kaj počet! LP
- lazyass
- Navdušenec
- Paket: T4 optika 400/100
- Kraj: LJ
Jaka napisal/-a:Platna vrjetno ne bom jemal imam veliko sobo brez omar in veliko belo steno.lazyass napisal/-a:OLED boš pa ''zvil v rolo pa dal za omaro oziroma nalepu na steno'', mislim da bo slika še zmeraj lepša kot na 3xLCD prrojektorju, manj se bo grel, ceneje bo, tišje bo ...![]()
Govorim o Organic LED TV-jih, kar se tiče zvijanja in leplenja na steno sem karikiral, je pa splošno znano da so zelo tenki, porabijo veliko manj energije, posledično se ne grejejo, glede na prve izdelke pa bodo kontrast, svetilnost, živlenjska doba, čez čas tudi cena, velikosti, .... neprimerljivo bolši glede na plasma/LCD

Sem šel malo raziskovati in mi je bilo potem jasno kar si napisal.
- madpanter
- Starešina
- Paket: T4
No jaz sem zagovornik plasme. Drugače življenska doba lcd ali plasme je bol, ko ne za lase... Kdo bo pa še gledal doma 15 let stari tv
itak po 10 letih ga zamenjaš
Če pa koga plasma ne prepriča naj se zapelje v BTC gledat 103inch full HD plasma
jaz ko sem jo videl je bilo samo 

- pack
- Legenda
- Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
- Kraj: Trzin
Hjaaa, sam vprašanje je, kolk je to dejansko uporabno. Doma "smo" večinoma uporabniki slovenskih TV programov in smo ravnokar nabavili Samsungov CRT 32" TV za dobrih €300. Nalsednjih 5 let bo več kot odlično zadovoljeval potrebe (verjetno še dlje, samo prostor bo moral zamenjat:), takrat bo pa tudi že HD upam da samoumevna zadeva pri oddajanju, predvsem pa normalne cene in dostopnost kvalitetnih TV ekranov, pa če bo to plazma ali pa oled. Da bi trenutno stran metali težke denarje za neko plazmo, ki je pri gledanju naših kanalov pretežno neuporabna, je res nespametno, če pa imaš v večini namen gledati filme z DVDjev... potem se pa raje splača razmisliti o projektorju; danes so že res zelo tihi, hlajenje od spredaj, da ga lahko vtakniš v kakšno omaro... 

- madpanter
- Starešina
- Paket: T4
Sej mi imamo tudi stari sony crt in ga trenutno ne menjam ker ima odlično sliko kljub svojim letom. Ko bo pa prišel cajt bo pa verjetno plazma. Nevem nekako so mi plazme ql, vendar imajo LCD še čas da me prepričajo 

- Fry
- Legenda
- Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
- Kraj: Koper
Večna dilema kaj kupiti ....
Predvsem nas zavajajo v raznih Big Bangih s tistimi demo posnetki, ki jih predvajajo v HD ločljivosti.
Posnetki so optimizirani, da prikažejo dobre lastnosti določenega proizvajalca.
Poleg tega gre za počasna dogajanja polna živih barv.
Če pa upoštevamo, da bomo vsaj še nekaj let gledali standardno ločljivost, pa še to verjetno marsikaj kar v formatu 4:3, pa je ocena,
da na klasičnem CRT televizorju dovolj dobro vidiš skoraj resnična.
Skoraj pa zato, ker imajo LCD in plazma vsaj dve prednosti: format 16:9 in večji zaslon.
Vsekakor pa ne pričakujte tako kakovost kot je HD
Plasma ali LCD?
V HD ločljivosti ni praktično nobene razlike. Morda nekateri LCD že imajo boljšo sliko.
Prikaz normalne ločljivosti formata 4:3 raztegnjene čez celi ekran, pa je na plazmi definitivno boljša.
Zakaj je to tako, pa si niti sam ne znam razložiti .....
Predvsem nas zavajajo v raznih Big Bangih s tistimi demo posnetki, ki jih predvajajo v HD ločljivosti.
Posnetki so optimizirani, da prikažejo dobre lastnosti določenega proizvajalca.
Poleg tega gre za počasna dogajanja polna živih barv.
Če pa upoštevamo, da bomo vsaj še nekaj let gledali standardno ločljivost, pa še to verjetno marsikaj kar v formatu 4:3, pa je ocena,
da na klasičnem CRT televizorju dovolj dobro vidiš skoraj resnična.
Skoraj pa zato, ker imajo LCD in plazma vsaj dve prednosti: format 16:9 in večji zaslon.
Vsekakor pa ne pričakujte tako kakovost kot je HD
Plasma ali LCD?
V HD ločljivosti ni praktično nobene razlike. Morda nekateri LCD že imajo boljšo sliko.
Prikaz normalne ločljivosti formata 4:3 raztegnjene čez celi ekran, pa je na plazmi definitivno boljša.
Zakaj je to tako, pa si niti sam ne znam razložiti .....
- music95
- Nadebudnež
- Paket: 1/256, TV, IP + PSNT TEL
madpanter js se strinjam s tabo 20 let novš meu 1 TVmadpanter napisal/-a:No jaz sem zagovornik plasme. Drugače življenska doba lcd ali plasme je bol, ko ne za lase... Kdo bo pa še gledal doma 15 let stari tvitak po 10 letih ga zamenjaš
Če pa koga plasma ne prepriča naj se zapelje v BTC gledat 103inch full HD plasma
![]()
jaz ko sem jo videl je bilo samo