Odločil sem se da napišem tale post zaradi tega ker sem pred dobrim tednom dobil optiko v hišo in bil šokiran

Sem se pa danes igral z napravami ki jih imam od T2 (poleg telefona ki ga zaenkrat še nisem kaj dosti rabil):
1 x MILAN, 2 x TV vmesnik Motorola HDTV VIP1910, 1 x TV vmesnik Motorola običajen.
Prebiral sem forume celih 6 ur in po tem kar sem prebral sem opustil vsakršno klicanje na t2 podporo. Mogoče na koncu, če res vse skupaj vrže v zrak.

Glede slabe slike:
Motorola HDTV je bila priključena v LCD monitor preko component kablov (Pr/Pb/Y). Zgoraj omenjeni kanali so bili videti kot "preveč kompresiran divx". Na istem LCDju preklopim na comp in odprem Telemahov signal iz tv kartice in slika je res malo zamegljena ampak je brez "kompresije"

Pa se odločim probati IPTV prek mrezne in VLC Playerja. Hitro izklopim mrežni kabel iz Motorole in ga zadegam v mrežno odprtino na računalniku in ugotovim, da je slika naenkrat normalna

Zanimivo je to da se kvaliteta HD kanala Discovery ne razlikuje kaj dosti, v obeh primerih je super ostra.
Pri LCD TVju kjer se skriva druga Motorola VIP HDTV imam povezavo HDMI in je zadeva podobna kot na LCD monitorju. Tam nimam računalnika da bi bil priklopljen gor in me zanima če lahko kaj naredim za boljšo sliko (drug vmesnik?)
Glede običajnega Motorola vmesnika imam pa še bolj čuden problem. Povezan je na starejši TV preko SCART. Slika ima nagravžno rumen ton, vidi se že na T2 vmesniku ker je bela rumena. Izklopim Motorolo in priklopim isti kabel na DVD player in slika kristalno čista. Odnesem Motorolo do novega LCD-ja in priklopim v SCART in zadeva deluje. WTF.

Pa še problem z daljincem od Motorole VIP HDTV. V eni sobi dela odlično vsaka tipka zagrabi (se vidi po lučki na motoroli) v drugi sobi pa ne! Lučka na Motoroli se dostikrat sploh ne prižge tudi če jo imam točno pred nosom in udriham po gumbih daljinca. Nisem prepričan če bi problem iskal v kablu do switcha ali v napravah ki bi ovirale prenos signalov do motorole ali v sami motoroli??
Dost je... ne morem več pisat. Definitivno bom dons sanjal motorole