IP TV in wireless
IP TV in wireless
Da povem svoj setup:
imamo optiko in na optični switch imam priklopljen wlan router Linksys wrt45gl in na njem firmware DD-WRT v23 SP2. wlan port je konfiguriran da avtomatsko pridobi zadeve, torej automatic configuration - dhcp. lokalno ima router ip 192.168.0.1, subnet 255.255.0.0 in je v gateway mode, vsi preko wirelessa dostopamo na internet. na laptopu imam nastavljen ip, subnet, prehod na 192.168.0.1 in dns serverjet od T2. problem je sledeč: hočem gledati TV preko vlc-ja. če se s kablom priklopim na optika switch in nastavim avtomatsko ip-ja potem zadeva dela. ko sem enkrat povezan preko wlana zadeva noče delat. vlc je pravilno konfiguriran, na routerju imam port 5000 forwardiran naprej na svoj ip pa še kar ne dela. mi lahko prosim svetujete kako rešitev?
lp, Mazyk
imamo optiko in na optični switch imam priklopljen wlan router Linksys wrt45gl in na njem firmware DD-WRT v23 SP2. wlan port je konfiguriran da avtomatsko pridobi zadeve, torej automatic configuration - dhcp. lokalno ima router ip 192.168.0.1, subnet 255.255.0.0 in je v gateway mode, vsi preko wirelessa dostopamo na internet. na laptopu imam nastavljen ip, subnet, prehod na 192.168.0.1 in dns serverjet od T2. problem je sledeč: hočem gledati TV preko vlc-ja. če se s kablom priklopim na optika switch in nastavim avtomatsko ip-ja potem zadeva dela. ko sem enkrat povezan preko wlana zadeva noče delat. vlc je pravilno konfiguriran, na routerju imam port 5000 forwardiran naprej na svoj ip pa še kar ne dela. mi lahko prosim svetujete kako rešitev?
lp, Mazyk
Re: IP TV in wireless
Kak multicast spustiš naprej?
Ne vem če ti tale router "zna" dobro prenašat IPTV.Jaz sem dolgo iskal razne hude ruterje po "obljubljenih" hitrostih prenosa ker sem mislil da hitrejši kot so bolj zanesljivo bodo prenašali tudi IPTV pa še zdaleč ni tako in na koncu sem nabavil Ruckus wirelless router in dostopno točko - zadeva ni poceni ampak TV dela zanesljivo in brez prekinjanja,router v kleti TV v 1. nadstropju.Dober nakup vsekakor.
robbe mi lahko poveš kaj več o multicastu? ne razumem te najbolj?
Na ruterju moraš omogočit da ti spusti naprej multicast promet, po katerem teče tv.
Malo si preberi tukaj:
viewtopic.php?f=3&t=3221&start=0
viewtopic.php?f=3&t=556&start=0
viewtopic.php?t=1733&highlight=amino
Malo si preberi tukaj:
viewtopic.php?f=3&t=3221&start=0
viewtopic.php?f=3&t=556&start=0
viewtopic.php?t=1733&highlight=amino
-
- Nadebudnež
- T-2: Že imam
- Paket: Brezčasni VDSL
- Kraj: Ajdovščina
Z DD-WRT firmwarom dela lepo.Andrej767 napisal/-a:Ne vem če ti tale router "zna" dobro prenašat IPTV.Jaz sem dolgo iskal razne hude ruterje po "obljubljenih" hitrostih prenosa ker sem mislil da hitrejši kot so bolj zanesljivo bodo prenašali tudi IPTV pa še zdaleč ni tako in na koncu sem nabavil Ruckus wirelless router in dostopno točko - zadeva ni poceni ampak TV dela zanesljivo in brez prekinjanja,router v kleti TV v 1. nadstropju.Dober nakup vsekakor.
sm flešu na najnovejši dd-wrt v24 in vklopil Wireless Multimedia Support v advanced wireless settings in ko to vklopim crkne internet preko wirelessa (dela le lokalno) in ne morm se na routerjev web servis prijavit. tako da meni pa z dd-wrt Ne dela.
lp
lp
Razor dej prosim napiši en manual ali vsaj mal opiši kako si skonfiguriral.
Je komu uspelo spravit TV in NET na isti WRT54GL? Tako, da bo lahko spremljal tv in imel net brezžično.
Vse variante doslej so bile narejene z dvema ruterjema WRT54GL.
Vse variante doslej so bile narejene z dvema ruterjema WRT54GL.