UPC - Telemach

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
Odgovori
Veron
Navdušenec
Prispevkov: 509
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: UPC - Telemach

Odgovor Napisal/-a Veron » 17. Nov 2019 ob 14:25

in kaj konkretno narobe z BRO?
Razn drugačne hitrosti interneta (marskikomu nepomembno, ker so hitrosti že tako izredno visoke)

Mm123
Znanec
Prispevkov: 72
Pridružen: 2. Mar 2019 ob 02:06
T-2: Že imam

Re: UPC - Telemach

Odgovor Napisal/-a Mm123 » 17. Nov 2019 ob 17:08

Edino kar ima t2 konkretno boljše je uporabniški vmesnik box-ov in aplikacij - tu ni debate.
Sama kvaliteta slike... ne vem. Je pa od Telemacha dražji, če gledaš količino programov, sploh v HD.
To kar ima t2 hd v nižjih paketih (vse do xl hd) je res žalostno.
Neke brezvezne kanale, kot so Woman HD in podobni jaz osebno ne uvrščam med gledljive...

Edit: moram dodat še izkušnje s supportom/tehniki, ki so v veliki večini pozitivne. Pri T2.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3553
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: UPC - Telemach

Odgovor Napisal/-a atepej » 17. Nov 2019 ob 19:02

Veron napisal/-a:in kaj konkretno narobe z BRO?
Razn drugačne hitrosti interneta (marskikomu nepomembno, ker so hitrosti že tako izredno visoke)
Men osebno BRO ni všeč

Poslano z mojega SM-G935F z uporabo Tapatalk

Slika

Uporabniški avatar
Sadarj79
Navdušenec
Prispevkov: 560
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 21:38
T-2: Že imam
Paket: T-2 optika

Re: UPC - Telemach

Odgovor Napisal/-a Sadarj79 » 17. Nov 2019 ob 20:36

Ferič napisal/-a:
mikrohard napisal/-a:
17. Nov 2019 ob 11:42
Najcenejši je A1... tu ni debate. Kvaliteta storitev (HD programi, dolžina zamika, itd) je pa druga zgodba.
A1 sploh ima tehnike? Pri babici čakamo že več kot 2 tedna da se oglasi tehnik... Po 10 klicih še vedno oblubljajo da pride, pri T2 ki ga imam doma (sicer sem jih potreboval samo 1x pri prehodu iz bakra na optiko) so bili naslednji dan pri meni in pri Telemachu (pri starših, so prišli še isti dan ali naslednji dan.) Zaenkrat razočarani nad a1.
A1 je v redu in poceni ... ko deluje.
T2 je se vedno zakon, ce je kaj takega je tehnik skoraj takoj pri tebi.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk


gorann3
Model
Prispevkov: 262
Pridružen: 5. Jan 2015 ob 14:04
T-2: Že imam
Paket: T4 giga

Re: UPC - Telemach

Odgovor Napisal/-a gorann3 » 17. Nov 2019 ob 21:28

atepej napisal/-a:
17. Nov 2019 ob 12:56
Če ti je BRO dostop ok in 200 mega manj kot v njihovem omrežju pol izvoli.
Kako mislis bro dostop

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3553
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: UPC - Telemach

Odgovor Napisal/-a atepej » 17. Nov 2019 ob 21:52

T-2 ima po večini svojo opremo v TS prostorih, Telemach je pa nima. Zato najemajo operemo pri TS in se temu reče dostop preko bitnega toka oz BRO. Pa pri BRO, če hočeš morš sporočit mac naslov routerja, če hočeš zunaji ip.
Slika

gorann3
Model
Prispevkov: 262
Pridružen: 5. Jan 2015 ob 14:04
T-2: Že imam
Paket: T4 giga

Re: UPC - Telemach

Odgovor Napisal/-a gorann3 » 18. Nov 2019 ob 08:24

Kaj to pomen zame, kaksne sabosti so? Ce interneti laufajo ok pa tv ne zajebava pol je vseeno mende?

g33k
Legenda
Prispevkov: 1148
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: UPC - Telemach

Odgovor Napisal/-a g33k » 18. Nov 2019 ob 13:19

Je vseeno.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Veron
Navdušenec
Prispevkov: 509
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: UPC - Telemach

Odgovor Napisal/-a Veron » 18. Nov 2019 ob 13:22

atepej napisal/-a:
17. Nov 2019 ob 21:52
T-2 ima po večini svojo opremo v TS prostorih, Telemach je pa nima. Zato najemajo operemo pri TS in se temu reče dostop preko bitnega toka oz BRO. Pa pri BRO, če hočeš morš sporočit mac naslov routerja, če hočeš zunaji ip.
Starši imejo trenutno T-2 BRO preko VDSL2 TS centrale. Pa nikakršnih težav.

DognerDJ
Uporabnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 3. Jan 2012 ob 17:45
T-2: Že imam
Paket: 10/10

Re: UPC - Telemach

Odgovor Napisal/-a DognerDJ » 3. Dec 2019 ob 16:20

Eno vprašanje za uporabnike EON android aplikacije.

Doma imam iPhone 11 in Samsung TV z vgrajenim AirPlay 2 - oboje povezano brezžično na router (2,4GHz; TV ne podpira 5GHz).

Vse mi brez problema "zrcali" iz telefona na TV, samo pri EON-u je na TV-ju tema ( samo zvok ).

Ima to EON kako zablokirano, al je problem TV-ja oziroma telefona ?

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: UPC - Telemach

Odgovor Napisal/-a kitl » 3. Dec 2019 ob 19:35

Verjetno telefona ne zmore spravit vseh podatkov na enkrat do Tv-ja.
Slika


Lp, Kitl

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1700
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: UPC - Telemach

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 3. Dec 2019 ob 23:16

Čisto možno je, da je screen mirroring blokiran (npr. DRM programi na T-2 tudi ne dopuščajo screen mirroringa). AirPlay video streaming bi pa moral delat.

Ferič
Novinec
Prispevkov: 14
Pridružen: 2. Jul 2019 ob 16:30
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT

Re: UPC - Telemach

Odgovor Napisal/-a Ferič » 4. Dec 2019 ob 18:38

Meni in sestrični ker uporabljam njen EON, gre screen mirroring brez problema na 2019 samsungu.

Mm123
Znanec
Prispevkov: 72
Pridružen: 2. Mar 2019 ob 02:06
T-2: Že imam

Re: UPC - Telemach

Odgovor Napisal/-a Mm123 » 5. Dec 2019 ob 00:25

S Chromecastom deluje (večinoma) tako EON, kot t2 tv2go. A je to zrcaljenje telefona sploh uporabno? Je slika v pravilnem formatu na TV in ali je ekran na telefonu lahko ugasnjen?

Odgovori