amino ali motorola?
amino ali motorola?
Zaradi teletexta sem vprašal na t-2 če mi zamenjajo amino 110 in 130 hd za motorole. Ni problema - jutri jih lahko že dobim..
zdaj pa sem malce v dvomu - iz izkušenj sodeč je potem vedno kaj druga narobe..slika naprimer..
A mislite da je zaradi teletexta vredno zamenjati amino za motorolo? Iz informacij ki sem jih dobil, zgleda kot da so najprej ponujali aminote,
potem so še motorole...zdaj pa se ve da so aminoti boljši...kaj pa vem..
Hvala za nasvet.
zdaj pa sem malce v dvomu - iz izkušenj sodeč je potem vedno kaj druga narobe..slika naprimer..
A mislite da je zaradi teletexta vredno zamenjati amino za motorolo? Iz informacij ki sem jih dobil, zgleda kot da so najprej ponujali aminote,
potem so še motorole...zdaj pa se ve da so aminoti boljši...kaj pa vem..
Hvala za nasvet.
- Fry
- Legenda
- T-2: Že imam
- Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
- Kraj: Koper
Re: amino ali motorola?
Če ti je teletext tako pomemben, potem zamenjaj.
Nakopal pa si boš težave z daljincem, ki je na Motoroli precej slabši (predvsem odzivnost).
Slika na Motoroli je čisto OK (vsaj na HDMI, ki ga uporabljam)
Težave so s preklopi 4:3 <-> 16:9. Jaz imam vedno nastavljeno na 16:9 (sovražim črne robove!), zato tega problema nimam.
Nakopal pa si boš težave z daljincem, ki je na Motoroli precej slabši (predvsem odzivnost).
Slika na Motoroli je čisto OK (vsaj na HDMI, ki ga uporabljam)
Težave so s preklopi 4:3 <-> 16:9. Jaz imam vedno nastavljeno na 16:9 (sovražim črne robove!), zato tega problema nimam.
- BOBI
- Starešina
- Paket: Full kasko na fibru + UMTS
- Kraj: Šiška
Motorola SD (1510) ima zelo dober daljinc, preklapljanje med 4:3 in 16:9 dela odlično, slika je super, TTX dela, žal pa moraš uporabljati oba daljinca.
Za ostale modele ti je pa že Fry odgovoril.
Za ostale modele ti je pa že Fry odgovoril.
-
- Navdušenec
- Paket: FTTH+IPTEL+HDTV
- Kraj: Ljubljana
Amino 130m HD je pred kratkim dobljiv na T-2.
Moraš se vprašati kolikokrat pogledaš na Teletekst.
Amino 110 omogoča gledanje teleteksta, če omogočiš, da je daljinski opravljalec (preko kode seveda) tudi opravljalec televizije. Pritisneš TV + rdeč gumb in nato Text.
Na Aminu 130m HD pa ne vem, če je že možna ta opcija, če ni verjetno še bo. Ne moram preveriti, ker imam priklopleno na računalniški monitor.
Sam sem imel prej obe motoroli in sem sedaj bolj zadovoljen, ker ni potrebno uporabljati dveh daljinskih opravljalcev. TV daljinski opravljalec lahko pospraviš v predal. Odzivnost tipk na obeh daljinskih opravljalcih je po moje boljša (edino na Motoroli 1510 je bil tudi vredu daljinski opravljalec).
So pa vse naprave od Motorole in Amina čisto vredu. Odvisno je kaj želiš in ali imaš možnost izbirati (problem z zalogo "recesija").
Je pa tko, da bo potrebno pri Aminu 130m HD potrpeti še kakšen teden ali dva, mogoče tudi več, da se vse porihta kot je treba.
Moraš se vprašati kolikokrat pogledaš na Teletekst.
Amino 110 omogoča gledanje teleteksta, če omogočiš, da je daljinski opravljalec (preko kode seveda) tudi opravljalec televizije. Pritisneš TV + rdeč gumb in nato Text.
Na Aminu 130m HD pa ne vem, če je že možna ta opcija, če ni verjetno še bo. Ne moram preveriti, ker imam priklopleno na računalniški monitor.
Sam sem imel prej obe motoroli in sem sedaj bolj zadovoljen, ker ni potrebno uporabljati dveh daljinskih opravljalcev. TV daljinski opravljalec lahko pospraviš v predal. Odzivnost tipk na obeh daljinskih opravljalcih je po moje boljša (edino na Motoroli 1510 je bil tudi vredu daljinski opravljalec).
So pa vse naprave od Motorole in Amina čisto vredu. Odvisno je kaj želiš in ali imaš možnost izbirati (problem z zalogo "recesija").
Je pa tko, da bo potrebno pri Aminu 130m HD potrpeti še kakšen teden ali dva, mogoče tudi več, da se vse porihta kot je treba.

Hvala za izčrpne informacije. Ostal bom raje pri aminotih. Bom poskušal vzpostaviti delovanje ttx vsaj na amino 110..imam lcd tv samsung le26s86bd in
koda ki jo uporabljam je 334. Ne dela mi pa vse skupaj tako kot bi moralo.
Vse pohvale t-2 ker niso delali problemov in mi takoj omogočili menjavo. So pa rekli da so to zadnje motorole.
koda ki jo uporabljam je 334. Ne dela mi pa vse skupaj tako kot bi moralo.
Vse pohvale t-2 ker niso delali problemov in mi takoj omogočili menjavo. So pa rekli da so to zadnje motorole.
- Fry
- Legenda
- Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
- Kraj: Koper
Malo dodatnega pojasnila...Amino 110 omogoča gledanje teleteksta, če omogočiš, da je daljinski opravljalec (preko kode seveda) tudi opravljalec televizije. Pritisneš TV + rdeč gumb in nato Text.
Amino nima lastnega TTX dekoderja, temveč uporablja tistega ki je v TV sprejemniku.
Zgornji nasvet zgolj omogoča preklop na TTX preko Amino daljinca. Z daljincem od TV sprejemnika bi vsakem primeru moral TTX delovati
Žal pa večinoma TTX ne deluje dobro in zato prihaja do napak v prikazovanju.
(da ne bodo T-2jevci skočili pokonci. Če na 3 od 3 Amine TTX ne deluje pravilno, je zame to večina)
Kaj navadni amino/motorola ima tudi hdmi priklop, al morem nujno naročit hd. 

-
- Legenda
- Paket: T4 300/100 Telekom GPON
- Kraj: Ljubljana
Navadna nimata ne.