Glede na to, da osebe, ki delajo na t-2 odzivniku mi ne znajo razložiti določenih reči se obračam na vas v upanju, da mi boste pomagali kaj več kot oni.
Stvar je sledeča. Želim naročiti vse tri storitve torej, telefonijo, TV in internet.
Priključek naj bi bil možen ( lokacija je Bled) in centrala se nahaja 1300 metrov od lokacije kjer bi bile storitve. Mene je zanimalo ali je na tej lokaciji priključek možen in kateri paketi so za to lokacijo glede na oddaljenost centrale za mene primerni.
Glede telefona je tako, da naj bi bilo vse v redu, glede interneta in TV sem pa dobil čisto različne info. Nekateri pravijo, da bo TV delal brez vseh težav kajti centrala je lahko oddaljena do 3000 m. Za internet pa pravijo, da če bo več kot 1 Mega zna biti problem s sliko zaradi večje hitrosti interneta in posledično bo slika slabša.
Drugi spet pravijo, da vse kar je do 4 Mega interneta ne bo kvarilo slike na TV.
Potem nekateri na T-2 klicni pomoči pravijo, da bo lahko slika slaba tudi če bo sam 1 mega interneta ni pa nujno:)).
Danes sem dobil najnovejše info, da je centrala kar dosti oddaljena ( ceprav so trdili da je lahko do 3000m) in da bi na tej lokaciji delal internet 4 mega samo v tem primeru, če ne bi vzel TV, sam sem rekel, da hočem seveda vse 3 funkcije in mi je možakar z zehajočim glasom odvrnil, da ne ve kako bo delalo. Navajam njegove besede: "Maksimalno lahko imate na tej lokaciji 1 Mega, če boste imeli tudi TV, vendar za TV je tako da enim dobro dela na tej oddaljenosti centrale enim pa slabo tko da ne vem kaj bo, ko bo monter prišel naresti izmere".
In potem ga jaz vprašam kaj mi svetuje oz. kako naj se odločim, ko sem sedaj dobil toliko različnih informacij, ki se tepejo med seboj in mi pravi. "Na naših spletnih straneh izpolnite vprašalnik nakar bo to predano monterju, vi pogodbo podpišete in vam pridejo zmontirat".
In to me je zelo zmotilo in sem mu rekel kako naj podpišem pogodbo, če ne vem, če bo slika delala ali bo delala na pol ali bo zmrzovala ali bo telefon šumel zaradi preobremenjenosti itd itd....
In pravi on: "Jaz ne vem, če bo delalo, enim pač dela enim pa ne in saj če vam ne bo delalo se itak ne vežete s pogodbo na nič pač un en mesec plačate in lahko odjavite TV."
Zdaj pa res ne vem....a moraš predno zveš a bo slika v redu ali ne bo v redu podpisati pogodbo, čeprav se lah zgodi, da bo slika res slaba in pač kot en bedak plačam un 1 mesec negledanja TV....in jaz želim vse 3 funkcije ne samo eno....glede na to, da mi nihče ni znal točno povedati kaj točno lahko izberem na tej lokaciji sem vam zato tukaj predstavil moj problemček.
Naj mi nekdo sedaj prosim lepo malo pomaga...sedaj sploh ne vem kateri internetni paket naj vzamem...kako velikost paketa vpliva na sliko in telefon? Ali če je internetni paket višji to pomeni, da bo potem to slabo vplivalo na sliko na TV ?? Kaj pa na telefon kako vpliva...se zna zgoditi, da bo hreščalo, če bi recimo lahko vzel paket 4 MEGA...da si potem ne uničim in slike in zvoka na telefonu???
Tako, da res ne vem kaj naj naredim...meni se zdi glupo in zoprno podpisovati pogodbo za nekaj za kar ne vem, če bo delalo....in na koncu mi reče možakar, ko sem mu rekel a ni bolj normalno, da nekdo pride naresti izmere, da se bo vedelo ali bo slika dobra ali ne in da pogodbo šele potem podpišem, ko se nekaj izkaže, da deluje in on pravi, "ja naši monterji ne morejo zastonj hodit po terenu"

Tako, da ne vem kaj in kako se v takem primeru naredi....morda je med vami kak mojster, ki mi bo res natančno znal povedati kaj je na tej lokaciji možno....
Ulica: Grajska cesta
Res vam najlepša hvala že vnaprej za pomoč
Sam sem imel v LJ optiko in na splošno sem bil s T-2 zelo zadovoljen...pač nekateri v klicnem centru niso najbolje informirani oz. naučeni in to so ravno tisti ljudje na katere bi se mogli zanesti pri dobivanju informacij, ki so zelo pomembne za stranke, ki se odločajo katerega ponudnika izbrati....upam, da se bo našla primerna rešitev in da bom lahko nemoteno in dobro uporabljal storitve T-2
Hvala lepa