A1

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...

Re: Simobil HSPA+ 21mbps

OdgovorNapisal/-a strom » 16. maj 2018 ob 13:35

Albanija ni Ex-Yu (ni bila v Jugoslaviji)
strom
Legenda
 
Prispevkov: 1111
Pridružen: 3. avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Simobil HSPA+ 21mbps

OdgovorNapisal/-a starfotr » 24. maj 2018 ob 19:46

https://www.a1.si/narocniski-paketi/svobodni

Po 30. juniju bo 34 drzav imelo moznost prenosa podatkov 1 Gb, med drugim tudi Albanija.
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.
starfotr
Nadebudnež
 
Prispevkov: 456
Pridružen: 7. sep 2010 ob 14:28
Kraj: Vrhnika
T-2: Še nimam

Re: Simobil HSPA+ 21mbps

OdgovorNapisal/-a Skorc » 25. maj 2018 ob 06:46

A ni pravilno: "Postanite naročnik prenovljenih paketov A1 Svobodni do 30. junija 2018 in pridobite 1 GB za gostovanje v 34 državah izven EU!"
Lep pozdrav,
Škorc

Slika
Skorc
Legenda
 
Prispevkov: 1218
Pridružen: 21. jul 2006 ob 11:12
Kraj: Pince
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano

Re: A1

OdgovorNapisal/-a atepej » 5. avg 2018 ob 14:28

Vip mobil postaja A1 HR http://www.vipnet.hr/vip-postaje-a1
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3030
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: A1

OdgovorNapisal/-a strom » 6. avg 2018 ob 12:37

Tudi bolgarski Mte je postal A1 BG.

Izgleda, da bodo vsi operaterji v skupini Austria telecom A1. Enako kot je T-Mobile (le da sta hrvaški in madžarski telekom postala Hrvatski telekom in Magyar Telekom, čeprav v lasti Deutch Telekom (na mobilnem sistemu znanem kot T-mobile).
strom
Legenda
 
Prispevkov: 1111
Pridružen: 3. avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: A1

OdgovorNapisal/-a peterdoo » 8. sep 2018 ob 13:34

Ime T-Mobile so v Nemčiji že leta 2010 ukinili, ko so ga integrirali v Telekom Deutschland. Podobno kot je izginil Mobitel, ko se je integriral v Telekom Slovenije. Tudi, če bi Deutsche Telekom kupil Telekom Slovenije, tukaj ne bi dobili T-Mobile. Tako da ni kaj dosti primerljivo z A1.
peterdoo
Faca
 
Prispevkov: 199
Pridružen: 22. jan 2007 ob 19:50
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: A1

OdgovorNapisal/-a Spirit » 12. sep 2018 ob 22:11

Gledam cene A1 za internet in TV, pa se sprašujem če to pravilno opažam, da A1 pri internetu in TV storitvah glede cene popolnoma poseka T2?
Spirit
Znanec
 
Prispevkov: 84
Pridružen: 29. dec 2006 ob 11:29
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

Re: A1

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 12. sep 2018 ob 22:21

Po ceni mogoče... po kvaliteti niti približno.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1295
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: A1

OdgovorNapisal/-a Spirit » 12. sep 2018 ob 23:17

Kje šepa kvaliteta pri A1?

Zanima me glede xdsl in TV? Ker v dveh letih je med njima razlike za 150eur ob (na papirju) identičnih storitvah.
Spirit
Znanec
 
Prispevkov: 84
Pridružen: 29. dec 2006 ob 11:29
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

Re: A1

OdgovorNapisal/-a weby » 13. sep 2018 ob 00:29

Glede TV ti lahko samo to povem, da je TV vmesnik poden od podna. T-2jev je svetlobna leta pred tem, ki ga uporablja A1. Meni osebno je že to dovolj dober razlog, da ostanem pri (sicer dražjem) T2
Slika <-- Čakal 33 dni
weby
Navdušenec
 
Prispevkov: 515
Pridružen: 15. okt 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: A1

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 13. sep 2018 ob 08:52

Mobilna TV je pa se vecji podn. Pa support v primeru tezav je bolj v stilu “ali ste ze resetirali”. Ceprav support tudi pri T-2 ne blesti.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1295
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: A1

OdgovorNapisal/-a Skorc » 13. sep 2018 ob 09:29

To, glede supporta pa lahko potrdim. Sin ima naročen samo internet. Ne dolgo nazaj je vse počepnilo (ni bilo v času kakšnih neviht) pa je na odpravo napake čakal 4 dni. V njegovem primeru gre za kombinacijo dostopa xDSL + LTE. Bazna postaja ni škripnila (preko mobilca je delalo s polno hitrostjo), na domači škatli pa propustnost nula :)
Lep pozdrav,
Škorc

Slika
Skorc
Legenda
 
Prispevkov: 1218
Pridružen: 21. jul 2006 ob 11:12
Kraj: Pince
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano

Re: A1

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 13. sep 2018 ob 10:26

Glejte, narobe se gleda, A1 je super za nekoga:
- ki občasno pogleda tv
- ki zna sam zamenjat modem
- ta nekoga ki rabi povprečne storitve, a pri tem PRIHRANI
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6449
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: A1

OdgovorNapisal/-a Alex » 13. sep 2018 ob 11:30

KSZ.

Tastu so na Telemachu ukinili CBS Reality, zato se je odločil za prehod drugam (sem šokiran, ker nisem vedel, da je en program lahko življenskega pomena). Odločil se je za A1, ker je cena res dobra.
V stanovanju ima T2 optiko, Telemachovo "optiko" in neaktivno TS parico. A1 pravi kar zmontirajte, kar smo vam poslali. Tast pove, da verjetno ne bo znal sam priključiti, saj niti vtičnite ni več gor na parici. Kličem na A1 in se po nekaj minutah oglasi KC, si zabeleži vprašanje in pove, da bodo klicali nazaj. Kličejo zvečer po 7. uri in jih zanima moje vprašanje!? Tisti prejšnji korak je bil torej brezveze. Vprašam koliko stane, da nekdo iz A1 pride priključiti opremo? Na drugi strani je čisto šokirana glede vprašanja in se vsa začudena sprašuje, zakaj bi sploh kdo rabil pomoč. Po nekaj trenutkih le najde odgovor - 120 EUR + DDV.
Kot da bi STB čutil, da bo zamenjan, se čez vikend pokvari. Ni TVja sploh. Ker je tast predvideval, da so ga na Telemachu kaznovali s predčasnim izklopom, spet klic na A1, kjer mu baje nekdo svetuje, naj kar vključi opremo od A1 in da bo verjetno delovalo. Seveda je parica mrtva, klic na A1, si zabeležijo, spet zvečer kliče nazaj tehnik, ki preverja zadevo, se čudi, da kdo bi sploh lahko obljubil kaj takega, ...

Zadeva še ni priklopljena, bom videl, kako bodo stvari tekle naprej. Pišem, ker sem pred tem tudi jaz iskal cenejšo varianto, vendar trenutno ugotavljam, da od T-2 ne grem stran. Na telefonu se res kar načakam na tehniko, ampak večinoma rešimo vse. Tehnik pride, ko ga rabim, drugače pa zadeva dela BP. Sedaj sem malo več kot en mesec na optiki in je bil vmes en izpad televizije, za kar je bil kriv TS, ki je iz danes na jutri spremenil konfiguracijo, drugače pa ni težav. Tudi za konfiguracije se, da dogovoriti (statični IP, ...)
Sosed ima na novo TS optiko in ga zadnjič vprašam kako kaj deluje, pa pravi da TV šteka, internet nima prave hitrosti. En dan grem res preveriti, ker tudi TS je ponujal hude cene za nove naročnike.
Alex
Model
 
Prispevkov: 306
Pridružen: 21. mar 2006 ob 18:03
Kraj: Videm Dobrepolje
T-2: Že imam
Paket: Diamant optika

Re: A1

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 13. sep 2018 ob 19:11

Ker je šlo za NOVI priklop na bakreni parici bi MORAL priti nekdo iz Telekoma da bi preveril ali je parica pravilno priklopljena in ali se modem poveže.

Če pa gre za medoperaterski prehod (na isti bakreni parici ali istem optičnem vlaknu) potem Telekomevc ne hodi.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6449
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Konkurenca

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 4 gostov