A1

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...

Re: A1

OdgovorNapisal/-a strom » 18. sep 2018 ob 12:36

Sedaj je pa A1 Slovenija posekal konkurenco:

https://www.a1.si/narocniski-paketi/a1-go#acc-3369320

Najbolj zanimivo pri novih paketih je da se A1 Play ne zaračunava v sklopu zakupljenih količin podatkov (za https://www.a1.si/play (FB, Viber, itd.). Je pa za 12 mesecev brezplačno.


več info:

- https://www.a1.si/narocniski-paketi/a1-go#acc-3369330

za mlade:

- https://www.a1.si/a1-za-mlade


še več: http://www.blog.uporabnastran.si/2018/0 ... -podatkov/
strom
Legenda
 
Prispevkov: 1124
Pridružen: 3. avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: A1

OdgovorNapisal/-a Veron » 18. sep 2018 ob 14:57

Posekal konkurenco? Se hecaš?
Posekal kvečjemu Telekom. Ostalo pa dvomim.
Veron
Nadebudnež
 
Prispevkov: 451
Pridružen: 17. apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: A1

OdgovorNapisal/-a strom » 18. sep 2018 ob 15:09

Telemach je še daleč od kakovostnega mobilnega operaterja (v mestu ja nekje izven mesta je pa bolj švoh). Imajo le okoli 700 baznih postaj, telekom jih ima okoli 1100 in A1 okoli 1050. Poleg tega ima Telemach manjši spekter zakupa frekvenc in posledično ne omogočajo tako hitrega mobilnega interneta kakor Telekom in A1. In še bi lahko našteval
strom
Legenda
 
Prispevkov: 1124
Pridružen: 3. avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: A1

OdgovorNapisal/-a Veron » 18. sep 2018 ob 16:35

In kaj ti pomaga A1 150/50 ko ti zvečer tako ali tako ne gre hitreje kot 15-20?
Ah ti kr živi v iluziji.
Sicer punca ima Telesmeh, tam kjer "zmanjka" telesmeh (1x do sedaj se zgodilo v hribih v pol leta), pade na Telekom roaming (vštete vse zakupljene količine). Ne vidim težav.
Veron
Nadebudnež
 
Prispevkov: 451
Pridružen: 17. apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: A1

OdgovorNapisal/-a strom » 18. sep 2018 ob 17:21

Vsak naj si sam izbere kar mu je najboljše. Nekateremu je boljše eno nekateremu drugo. Sam vem, da mi ni všeč, če se moj operater "šlepa" preko drugega operaterja - nacionalni roaming. Kar se pa tiče gostovanja pri Telekomu, pa uporabniki Telemacha, lahko na telekom omrežju koristijo le 2G/3G in ne LTE (uporabniki T-2 mobilne telefonije pa lahko tudi LTE).


Cenovno je pa najcenejši Hot Mobil.
strom
Legenda
 
Prispevkov: 1124
Pridružen: 3. avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: A1

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 18. sep 2018 ob 17:24

bob je tudi cenejši (logično)

Sicer bodo pa ti super duper novi paketi v roku dveh let za najmanj dva eura dražji (tradicionalna vsakoletna podražitev starih paketov).
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1436
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: A1

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 18. sep 2018 ob 17:48

Veron Napisal/-a:In kaj ti pomaga A1 150/50 ko ti zvečer tako ali tako ne gre hitreje kot 15-20?
Ah ti kr živi v iluziji.
Sicer punca ima Telesmeh, tam kjer "zmanjka" telesmeh (1x do sedaj se zgodilo v hribih v pol leta), pade na Telekom roaming (vštete vse zakupljene količine). Ne vidim težav.


Pol je pa slepa ali pa si ti slep, naredi speedtest v Telekom omrežju (roaming) pa boš ga videl !
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6769
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: A1

OdgovorNapisal/-a Sumy » 18. sep 2018 ob 19:58

strom Napisal/-a:Telemach je še daleč od kakovostnega mobilnega operaterja (v mestu ja nekje izven mesta je pa bolj švoh). Imajo le okoli 700 baznih postaj, telekom jih ima okoli 1100 in A1 okoli 1050. Poleg tega ima Telemach manjši spekter zakupa frekvenc in posledično ne omogočajo tako hitrega mobilnega interneta kakor Telekom in A1. In še bi lahko našteval


Da te malo popravim..

Telekom ma: 1243 baznih postaj
A1 Slovenija: 1124 Baznih postaj

in

Telemach: 768 baznih postaj..

T-2 pa ni vredno omenjat... ;)
Sumy
Model
 
Prispevkov: 223
Pridružen: 26. sep 2007 ob 08:26
Kraj: Postojna
T-2: Še nimam

Re: A1

OdgovorNapisal/-a strom » 28. sep 2018 ob 12:38

Brezskrbno in varno brskanje po spletu z A1 Protekt

Ste vedeli, da se kar četrtina vseh mobilnih naprav vsak mesec srečuje z grožnjo? Zato so pri A1 Slovenija za brezskrbno in varno brskanje po spletu pripravili oblačno storitev, ki nevarnostim onemogoča stik z vašo mobilno napravo. A1 Protekt je ugodna rešitev, ki za popolno varnost ne zahteva dodatnih aplikacij in programske opreme. Do zaščite vaše mobilne naprave vas loči le en klik. Prvi mesec uporabe je storitev brezplačna, nato pa stane le 1,49 € na mesec.

Nevarnosti pretijo na vsakem koraku, tudi za mobilne naprave, zato je pametno poskrbeti za preventivo. A1 svojim uporabnikom ponuja možnost, kot je pri nas še ne poznamo. Na trgu sicer obstaja veliko varnostnih (protivirusnih) programov in storitev, vendar večina zahteva interakcijo s strankami. A1 Protekt pa je varnostna storitev v oblaku, ki deluje na omrežju ponudnika (mobilno omrežje A1), kar pomeni, da blokira nevarne strani oziroma aplikacije, še preden pridejo do naprave.

»Svojim uporabnikom želimo ponuditi kar najboljšo uporabniško izkušnjo, ki jim poleg zabave in najboljše tehnologije zagotavlja tudi varnost. A1 Protekt je inovacija podjetja Secucloud, ki za aktivacijo ne zahteva naprednega tehničnega znanja, saj si jo uporabnik lahko aktivira z enim samim klikom. Je celovita storitev, ki z uporabo najsodobnejše tehnologije za preprečevanje nevarnosti na spletu prepoznava lažno identiteto, zlonamerno programsko kodo in ščiti pred vdori. A1 Protekt deluje znotraj omrežja A1 ne glede na to, katero vrsto mobilne naprave uporabljate in kakšen je njen operacijski sistem, uporabnike pa varuje takrat, ko imajo vklopljen prenos podatkov in brskajo po mobilnem omrežju A1,« je o novi storitvi povedal Rajko Glamočanin, produktni vodja v A1 Slovenija.

Storitev ni namenjena le uporabnikom, ki preživijo veliko časa na spletu in imajo največ možnosti za potencialne grožnje, temveč vsem, ki želijo biti zaščiteni. Po spletu lahko varno brskate že za 1,49 € mesečno. Prvi mesec uporabe je storitev brezplačna.

A1 Protekt enostavno aktivirate sami v aplikaciji Moj A1, pošljete SMS na 4040 s ključno besedo »A1 Protekt« ali pokličete Skupino za podporo uporabnikom na 040 40 40 40, kjer vam bodo svetovalci pomagali pri aktivaciji storitve. Lahko pa se oglasite na najbližjem prodajnem mestu A1, kjer vam bodo z veseljem pomagali in odgovorili na morebitna vprašanja. Priskrbite si A1 Protekt in poskrbite, da bo varnost tudi pri uporabi mobilnega telefona na prvem mestu.

Več informacij o storitvi A1 Protekt: www.a1.si/A1-Protekt
strom
Legenda
 
Prispevkov: 1124
Pridružen: 3. avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: A1

OdgovorNapisal/-a ducy » 17. nov 2018 ob 15:30

Pozdravljeni.
Na T-2 sem menda že 10 let ali več. Žal optike na mojem naslovu ni in tudi hitrost interneta je slaba. Zadostuje mi samo za 1 TV, oz. je max. Prenoss nekje 11/0,7 (ja, upload je porazen). Tako da iz stališča hitrosti interneta me kakšne visoke ponudbe interneta ne zanimajo, kot tudi HD TVprogrami.
Imel sem paket T2 40 M + L shemo. Za to sem plačeval nekje slabih 50€.
Glede na ponudbo TV programov oz. VSEBINE ki jo programi ponujajo v zadnjih letih, mi počasi preseda.
Lupijo nas kot banane!!! Vsi!
Nikjer novih oddaj kaj šele filmov!! Kako lovijo tune na morju in kako se neki brezvezniki špetirajo za neke zapuščene kontejnerje, me ne zanima. V glavnem en velik bull shit!!
Zato se odločujem zmanjšat strošek, predvsem TVja. Pa tudi na račun da zgubim kak program.
(sicer tud ne gledam dosti TVJA. Pač… po večerih kakšne dve urci pred spanjem, ko je čas).

In sedaj naletim na res ugodno ponudbo A1. Zame zanimiv je A1 Kombo M. Sedaj ga ponujajo za 47€. Kar je najpomembneje, pa ga z vezavo za 2 leti, ponujajo za CELO obdobje za 30€- Če k temu še prištejem časovni zamik za 3€ (kar bi imel), potem pridem na 33€ za 2 leti. Kar se mi udi res super ponudba.

Kar se sprašujem, pa je, kako je z kvaliteto TV-ja pri A1 in na sploh njihovo kvaliteto (internet, storitve, itd..)
Kakor malce berem, me je strah, da je/bo kvaliteta slike na A1 slabša in nasploh internet in ostalo.
Ali je to res?? (sicer TVja signala sedaj nisem imel HD in ga tudi ne bom)

Prosim za komentarje.
Hvala.
ducy
Uporabnik
 
Prispevkov: 25
Pridružen: 1. nov 2006 ob 14:50
T-2: Že imam
Paket: 1/256

Re: A1

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 17. nov 2018 ob 15:47

Ja A1 je boljši (beri cenejši) za tiste stranke ki niso zahtevne glede storitev.
T2 konkurera samo z paketom Start.

Kaj naj ti rečem ? Menjaj ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6769
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: A1

OdgovorNapisal/-a Ledenko » 17. nov 2018 ob 19:43

Vidim, da imaš podobno močno linijo kot jaz. Tudi sam razmišljam o paketu Kombo M na A1. Všeč mi je, ker lahko odstraniš stacionarno telefonijo in TV in jo naknadno tudi dodaš nazaj. Poleg tega pa imaš opcijo tudi hibridnega modema (če si na lokaciji z dobrim mobilnim signalom). Včasih je bil že vključen v ceno (oz. si dal prošnjo, če si na takšni lokaciji), zdaj se doplačuje, če sem prav videl.
Ledenko
Znanec
 
Prispevkov: 60
Pridružen: 28. nov 2011 ob 13:11
T-2: Še nimam

Re: A1

OdgovorNapisal/-a ducy » 17. nov 2018 ob 22:53

Da, sedaj je pri A1 hibridni modem z doplačilom. Žal :(
Ampak, kot sem rekel. Sprašujem (mogoče tiste ki ste/so bili na A1, kako je z Sliko, internetom, itd.. Ali je dejansko slabša slika oz. so problemi z internetom, itd..??
ducy
Uporabnik
 
Prispevkov: 25
Pridružen: 1. nov 2006 ob 14:50
T-2: Že imam
Paket: 1/256

Re: A1

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 23. jan 2019 ob 11:57

A1 razširja ponudbo v kraje s slabšim dostopom do spleta

Pri A1 so predstavili novo storitev, s katero prinašajo hitri dostop do interneta in digitalno televizijo tudi tja, kjer tega doslej ni bilo, ali pa je bila kakovost izredno slaba.

Storitev se imenuje A1 Kombo Lite, gre pa za to, da se za prenos podatkov v celoti uporablja signal LTE - z zunanjo anteno, usmerjeno proti bazni postaji. Antena lahko sicer »lovi« več baznih postaj, a se usmeri proti tisti z najmočnejšim signalom (v primeru izpada se lahko usmeri v drugo bazno postajo).

https://www.monitor.si/novica/a1-razsir ... ta/189218/
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6769
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: A1

OdgovorNapisal/-a Sumy » 23. jan 2019 ob 12:24

Link do uradne strani: https://www.a1.si/a1-kombo-lite

Še video kak zgleda priklop: https://www.youtube.com/watch?v=E2_w8YfRhXE
Sumy
Model
 
Prispevkov: 223
Pridružen: 26. sep 2007 ob 08:26
Kraj: Postojna
T-2: Še nimam

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Konkurenca

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost