Router

Vse o T-2 internetu

Re: Router

OdgovorNapisal/-a oyoy » 17. mar 2018 ob 10:52

ASUS RT-AC58U za okoli 80 ojrov ...
izgleda sicer, da ni na seznamu za dd-wrt, imaš pa možnost openwrt-ja oz. lede fw-ja. če so original fw popedinali tako kot za model ac68u, potem ni potrebe po alternativnih fw-jih.
Slika
Slika
Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
 
Prispevkov: 1309
Pridružen: 18. mar 2006 ob 12:41
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Router

OdgovorNapisal/-a njok2 » 17. mar 2018 ob 18:57

Zdravo,
zanima me kaj je slabost če uporabljaš preko optike svoj ruter in ne uporabljaš innboxa?
Do svojega ruterja imaš potem vsaj dostop. A sem kakšno prednost spregledal?
Edino ne vem še kako potem v svoj ruter vklopiš IPTV? Zaenkrat je nimam več :)
Hvala
njok2
Novinec
 
Prispevkov: 8
Pridružen: 17. mar 2018 ob 15:56
T-2: Že imam

Re: Router

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 17. mar 2018 ob 19:28

Slabost je ta, če boš javil kakšno napako na T2 boš moral pol priklopiti innboxa nazaj.... glede tv-ja pa sem ti napisal v drugi temi.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6276
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

OdgovorNapisal/-a smesko23 » 21. mar 2018 ob 12:50

A je se kak drug router pometno kupit razen tega asusa?
Slika
smesko23
Faca
 
Prispevkov: 136
Pridružen: 9. sep 2010 ob 10:35
Kraj: Škofja Loka
T-2: Že imam
Paket: oranžni diamant HBO - vdsl2

Re: Router

OdgovorNapisal/-a ciril88 » 22. mar 2018 ob 09:34

Jaz sem nabavil tega: https://www.virtua-it.si/izdelek/mikrot ... s-2hnd-in/
in sem zadovoljen...
You Can Call Me Santa Claus
Slika
Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
 
Prispevkov: 624
Pridružen: 16. apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 40/40

Re: Router

OdgovorNapisal/-a CoreySteel » 19. jun 2018 ob 02:28

Živjo fantje, rabil bi eno pomoč.

Rad bi si nabavil svoj router za, najenostavnejše povedano, razširitev wifi in lan omrežja po hiši. Od T2-ja imam INNBOX F60, če nanj na LAN1 povežem router, na ta router pa bi prišel tudi IPTV komunikator, bi to moralo delati normalno? (V tem primeru TV-ja ne bi mogel povezat direktno na innbox). Nisem čisto ziher, ker vidim, da ta INNBOX deluje tudi kot router. Pride bolj v upoštev kakšna druga rešitev?

Hvala!

P.S. Prvi post po 12-ih letih. A je to rekord? :D
CoreySteel
Začetnik
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 18. mar 2006 ob 15:13
T-2: Še nimam

Re: Router

OdgovorNapisal/-a verma » 11. jul 2018 ob 07:34

Ali je komu uspelo v innboxu odpreti porte? Ali to samo pri meni ne deluje?
Kaj vnesem v obrazec?
Opis pravila IP naslov Protokol Zunanji port Notranji port
camera-TCP 192.168.64.25 TCP 2700-2700 2700-2700
lp
Verma
verma
Novinec
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 20. okt 2008 ob 08:01
T-2: Že imam
Paket: 20/4 + IP TV + IP telefon

Re: Router

OdgovorNapisal/-a primo7 » 21. jul 2018 ob 10:16

Prosil bi za pomoč. Imam optiko 100/10 in na Milanu ruter Asus RT-N12+ in do sedaj je bilo vse v redu. Zdaj sem se vrnil domov po 4 dnevni odsotnosti in wifi mi ne dela. Ispiše mi, da ni internetne povezave. Doma imam neke stare ruterje in ko sem te priklapljal za probo sem seveda porabil dovoljene 3 IP naslove. Probal sem resetirat z ipconfig /relase in ipconfig /renew. Vendar imam še vedno isti IP. Tudi če pogledam na whatismyipadress je IP vedno isti.
primo7
Novinec
 
Prispevkov: 10
Pridružen: 6. feb 2012 ob 13:22
T-2: Že imam
Paket: optika+telefon

Re: Router

OdgovorNapisal/-a rossi » 21. jul 2018 ob 10:21

Kaj so rekli na tehnični podpori?
rossi
Navdušenec
 
Prispevkov: 656
Pridružen: 16. dec 2007 ob 19:27
Kraj: Litija
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO

Re: Router

OdgovorNapisal/-a primo7 » 21. jul 2018 ob 10:25

Na t-2 niso prav nič prijazni in ustrežljivi s svojimi naročniki. Prvo jih je motilo, da ruter ni njihov. Rekli so, da naj počakam 24 ur in se bo samo resetiralo. Ko sem vprašal, če ni nobene hitrejše opcije mi je gospa rekla, da lahko naredim IP Relase in da navodila za to dobim na internetu. To sem probal večkrat, vendar mi ni spremenilo nič. verjetno bi lahko tudi oni takoj resetirali, samo zgleda se jim ni dalo.
primo7
Novinec
 
Prispevkov: 10
Pridružen: 6. feb 2012 ob 13:22
T-2: Že imam
Paket: optika+telefon

Re: Router

OdgovorNapisal/-a Skorc » 21. jul 2018 ob 12:36

Ja, seveda. Ipconfig / release izvedeš na "stari" napravi ter jo odklopiš. Tako si sprostil le en IP. Nato priklopi "novo" napravo, da pridobi "nov" IP naslov (lahko izvedeš tudi ipconfig / renew).
Lep pozdrav,
Škorc

Slika
Skorc
Legenda
 
Prispevkov: 1201
Pridružen: 21. jul 2006 ob 11:12
Kraj: Pince
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano

Re: Router

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 21. jul 2018 ob 12:55

Jaz upam da nisi Ip release delal na računalniku (windowsih) ?
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6276
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

OdgovorNapisal/-a primo7 » 21. jul 2018 ob 15:19

Ja naredil sem v windowsih. Pa itak mi ni nič spremenilo. Rečeno mi je bilo, da moram ruterje odklopit, računalnik priklopit direktno na Milana in z njim naredit IP relase. In potem priključit ruter. Vendar ne razumem zakaj meni ni hotelo zamenjat IPja.
primo7
Novinec
 
Prispevkov: 10
Pridružen: 6. feb 2012 ob 13:22
T-2: Že imam
Paket: optika+telefon

Re: Router

OdgovorNapisal/-a Skorc » 21. jul 2018 ob 15:55

OK, omrežja ti niso domača. Nič hudega, vsaj osnovna pravila in zakonitosti se dajo naučiti. Čisto na kratko. Router (usmerjevalnik) je naprava, ki skrbi za komunikacijo med javnim (zunanjem) in lokalnem omrežjem. Router, ki je pri priklopljen na optično stikalo (v tvojem primeru je to Millan) pridobi nek javni IP, naprave priklopljene na router pa pridobije lokalne IP-je. Slednji so v največkrat oblike 192.168.x.x. Ker si ti priklapljal različne routerje oziroma naprave (npr. routerje in/ali računalnike) na optično stikalo, si pokuril vse tri javne IP-je. Torej te je potrebno sprostiti.
Da ne dela WiFi pa je lahko čisto banalna napaka, recimo, da si pomotoma izklopil bodosi na routerju ali na odjemalcu (računalnik, tablica, telefon,..) WiFi. Če ti "whatismyipadress" vrne odgovor, pomeni, da povezava v internet (zunanje omrežje) dela - računalnik in router sta povezana z UTP kablom.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika
Skorc
Legenda
 
Prispevkov: 1201
Pridružen: 21. jul 2006 ob 11:12
Kraj: Pince
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano

Re: Router

OdgovorNapisal/-a primo7 » 21. jul 2018 ob 17:18

Skorc, hvala z apojasnila. Res je glede ruterjev in omrežja sem popolnoma mrzel. Kot sem rekel vse je delalo pred odhodom od doma po vrnitvi pa se nisem mogel povezat z nobenim telefonom.Wifi je bil vključen. Sicer ime ruterja mi je pokazalo in spodaj rdeč napis, da ni internetne povezave. Naredil sem napako, ker sem probaval stare ruterje če sšploh delajo ali ne. Moral bi verjetno pogledat najprej nastavitve v ruterju, če se je kaj spremenilo ali pa je enostavno šel k vragu. Ker pa j enastavitev ruterja zame španska vas, sem stvar samo še poslabšal.
primo7
Novinec
 
Prispevkov: 10
Pridružen: 6. feb 2012 ob 13:22
T-2: Že imam
Paket: optika+telefon

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Internet

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 4 gostov