Router

Vse o T-2 internetu

Re: Router

OdgovorNapisal/-a smesko23 » 28. jul 2018 ob 21:20

In kaksen model predlagas za 1 nadstropje v hisi
Slika
smesko23
Faca
 
Prispevkov: 141
Pridružen: 9. sep 2010 ob 10:35
Kraj: Škofja Loka
T-2: Že imam
Paket: oranžni diamant HBO - vdsl2

Re: Router

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 29. jul 2018 ob 15:56

Povej koliko soldov si pripravljen največ dat, (oba enako zmogljiva, ali eden bolj drugi manj = cenejši router)
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6449
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

OdgovorNapisal/-a asgard » 30. jul 2018 ob 09:32

Ena dve take dostopne točke postavi pa boš imel mir. Delujejo izredno solidno, imaš pa 2.4 in 5.8 noter. Nasplošno Ubiquiti oprema je vredna svojega denarja. Sam si lastim dva routerja in eno tako dostopno točko in deluje odlično.

https://www.pcplus.si/racunalnistvo/mre ... tocka.html
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 263
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: Router

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 30. jul 2018 ob 13:42

dobra zadeva
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6449
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

OdgovorNapisal/-a smesko23 » 31. jul 2018 ob 06:41

Asgars

Kateri eouter omenjene znamke priporocas
Slika
smesko23
Faca
 
Prispevkov: 141
Pridružen: 9. sep 2010 ob 10:35
Kraj: Škofja Loka
T-2: Že imam
Paket: oranžni diamant HBO - vdsl2

Re: Router

OdgovorNapisal/-a asgard » 31. jul 2018 ob 13:20

A za wifi ali router kot router ? Ker jaz uporabljam tako vezavo : modem od t-2 ( gre kmalu stran in bo mikrotik ) -- Router Ubiquiti Edge X ----- Wifi dostopna točka. Se pravi da dostopna točka samo odaja wifi, ne routa pa nič. To dela vse Edge X
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 263
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: Router

OdgovorNapisal/-a smesko23 » 1. avg 2018 ob 17:46

Nekje do 120 evrov imam budget za en spodoben wifi router
Kaj predlagate
Slika
smesko23
Faca
 
Prispevkov: 141
Pridružen: 9. sep 2010 ob 10:35
Kraj: Škofja Loka
T-2: Že imam
Paket: oranžni diamant HBO - vdsl2

Re: Router

OdgovorNapisal/-a ciril88 » 2. avg 2018 ob 08:46

mikrotič :)
You Can Call Me Santa Claus
Slika
Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
 
Prispevkov: 665
Pridružen: 16. apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 40/40

Re: Router

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 2. avg 2018 ob 08:56

Mikrotik je za*eban nastavit, da dela tako kot bi rad, če obvladaš te nastavite ga vzemi, drugače pa raje ne
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6449
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 2. avg 2018 ob 10:40

Mikrotik je zakon, če ga znaš nastavit... ampak za WiFi imam še vedno raje Ubiquiti.

Če ti 150€ za rotuer ni preveč, si poglej Ubiquiti AmpliFi...

https://www.senetic.si/product/AFI-R?ut ... ntent=pp_3
https://amplifi.com/docs/AmpliFi_UG.pdf
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1295
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Router

OdgovorNapisal/-a asgard » 2. avg 2018 ob 10:52

Pazi predvsem da ima 2.4 in 5.8 območje. Ker na 5.8 se dosega večje hitrosti
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 263
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: Router

OdgovorNapisal/-a atepej » 2. avg 2018 ob 14:17

Ubiquiti je lažje za nastavit, če da kaj menite o tem: https://www.ubnt.com/edgemax/edgerouter-x-sfp/
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3030
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Router

OdgovorNapisal/-a asgard » 2. avg 2018 ob 14:50

Sam ga imam tega, samo brez optike in tudi ko zagonim torrente in še kaj do konca linije, procesor ravno trzne in se zave da je malo bolj obremenjen. Sem probal tudi ene 50 portforwardov in potem obremenil pa je delalo brez da bi zašvical. Super zadeva. Vmesnik pa je tudi dokaj enostaven. Lahko pa še zmerom popravljaš preko CLI ko se malo navadiš. Samo v tem primeru pa greš pol na mikrotiča. ;-)
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 263
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: Router

OdgovorNapisal/-a atepej » 2. avg 2018 ob 16:03

Ne vem kaj pa tisti z SFP?
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3030
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Router

OdgovorNapisal/-a raceboy » 10. avg 2018 ob 19:51

atepej Napisal/-a:Ne vem kaj pa tisti z SFP?
..keri s sfp?

Sent from my Moto G (5) Plus using Tapatalk
raceboy
Faca
 
Prispevkov: 125
Pridružen: 23. okt 2013 ob 18:43
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera (Optika)

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Internet

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 4 gostov