Povezava RJ11 --> ISDN vtičnica

Splošni pogovori, ki niso povezani s T-2
Odgovori
Uporabniški avatar
Sadarj79
Navdušenec
Prispevkov: 562
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 21:38
T-2: Že imam
Paket: T-2 optika

Povezava RJ11 --> ISDN vtičnica

Odgovor Napisal/-a Sadarj79 » 20. Nov 2012 ob 17:44

Da malo bolj točno pojasnim, kje imam problem. Od stare ISDN napeljave, sta mi ostale dve vtičnice (ena je v moji sobi, druga je v kabinetu). Zdaj bi rad izkoristil obstoječo napeljavo in napeljal stacionarni telefon v kabinet. Modem z RJ11 priključki se sicer nahaja v moji sobi. Imam pa težavo, da ne vem kako zvezat stvari, da bi delale nekako takole:

RJ11 kabel gre od modema do vtičnice (v moji sobi):
Slika

Od te vtičnice gre UTP kabel (že napeljan od prejšnje napeljave) do kabineta, kjer se nahaja tale vtičnica:
Slika

Iz te vtičnice gre RJ11 kabel v telefon.

Upam, da sem dovolj razumljivo napisal in prikazal. Kako se tega lotit? Naj omenim, da doma nimam RJ11 konektorjev, imam samo RJ45 (če bi bilo treba kaj nanovo naredit).

Hvala za pomoč!

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2238
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Povezava RJ11 --> ISDN vtičnica

Odgovor Napisal/-a RobertM » 20. Nov 2012 ob 20:20

Pri teh vtičnicah bodi pozoren z zadnje strani, če imata vgrajena dva modra upora za zaključevanje S0 vodila "ISDN" - Načeloma sta v uporabi srednji dve parici ( Modra in modro/bela) in če povežeš na take vtičnice "navadno" PSTN telefonijo bi moralo "delati od prve "!
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
Sadarj79
Navdušenec
Prispevkov: 562
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 21:38
T-2: Že imam
Paket: T-2 optika

Re: Povezava RJ11 --> ISDN vtičnica

Odgovor Napisal/-a Sadarj79 » 21. Nov 2012 ob 10:15

Točno, na vtičnici (druga slika) se spredaj spodaj nahajata dva modra uporčka. Ker sta spodaj se na tej sliki to ne vidi. Kaj z njimi?

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2238
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Povezava RJ11 --> ISDN vtičnica

Odgovor Napisal/-a RobertM » 21. Nov 2012 ob 19:45

Najhitreje jih kar odščipneš :)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
Sadarj79
Navdušenec
Prispevkov: 562
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 21:38
T-2: Že imam
Paket: T-2 optika

Re: Povezava RJ11 --> ISDN vtičnica

Odgovor Napisal/-a Sadarj79 » 21. Nov 2012 ob 23:34

OK kul, bom probal jutr tole porihtat.

Uporabniški avatar
Sadarj79
Navdušenec
Prispevkov: 562
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 21:38
T-2: Že imam
Paket: T-2 optika

Re: Povezava RJ11 --> ISDN vtičnica

Odgovor Napisal/-a Sadarj79 » 22. Nov 2012 ob 18:58

Je ratalo, problem so bili seveda upori :)

Hvala za pomoč.

Odgovori