BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Splošni pogovori o T-2

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a g33k » 30. okt 2018 ob 20:10

A ni bilo enkrat rečeno, da se na BROju koristi zakuplenja hitrost prenosa za vse storitve?
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:
g33k
Guru
 
Prispevkov: 985
Pridružen: 8. sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a kitl » 1. nov 2018 ob 01:01

Ne.
Slika


Lp, Kitl
Uporabniški avatar
kitl
Administrator
 
Prispevkov: 7819
Pridružen: 17. mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 100 Mbit/s - 20 Mbit/s 2x TV

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a pumaxx » 21. dec 2018 ob 10:44

No in sedaj smo tako daleč da sem dobil obvestilo od TS da je možen priključek na optiko. Prosil bi kakšnega neuradnika če lahko preveri kašne so možnosti da ostanem na T-2. In pa predvsem ali je multicast in hitrost interneta.
Uporabniški avatar
pumaxx
Faca
 
Prispevkov: 139
Pridružen: 27. sep 2007 ob 14:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL+Tel

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a borutbolc » 21. dec 2018 ob 18:19

Po Lenartu je optika LLU. Torej multicast da, Oranžni Diamant 500/100.
Zadnjič spremenil borutbolc, dne 21. dec 2018 ob 22:56, skupaj popravljeno 1 krat.
borutbolc
Uporabnik
 
Prispevkov: 26
Pridružen: 20. okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a MihaP » 21. dec 2018 ob 19:18

pumaxx Napisal/-a:No in sedaj smo tako daleč da sem dobil obvestilo od TS da je možen priključek na optiko. Prosil bi kakšnega neuradnika če lahko preveri kašne so možnosti da ostanem na T-2. In pa predvsem ali je multicast in hitrost interneta.


Lahko pa jih okoli prineseš. Na optiki naročiš nov priklop, in vdsl obržiš. Tako boš na optiki dobil popust kot novi naročnik, vdsl pa odjaviš ko naredijo prikop na optiko. Če je kakšna oseba v hiši z drugim priimkom vzame ona, ali pa brat ali sestra, pa jim razložiš da hočejo svoj priklop, ker se v družini ne razumete najbolje. Verjemi, ta opcija deluje.
MihaP
Faca
 
Prispevkov: 100
Pridružen: 2. feb 2017 ob 13:04
T-2: Že imam
Paket: start t4

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a pumaxx » 21. dec 2018 ob 23:43

borutbolc Napisal/-a:Po Lenartu je optika LLU. Torej multicast da, Oranžni Diamant 500/100.


Gre se za Lenart ja. Če je to točna informacija potem :D . Imam pa oranžni diamant na VDSL zdaj.
Uporabniški avatar
pumaxx
Faca
 
Prispevkov: 139
Pridružen: 27. sep 2007 ob 14:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL+Tel

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a pumaxx » 29. dec 2018 ob 10:59

Včeraj dobil od T-2 uraden odgovor da je priključitev na optiko iz strani Telekoma zavrnjena, z razlago omrežje ni na voljo. Prvi teden v januarju pa sem dogovorjen za obisk iz Telekoma kjer bi mi naj predstavili "prednosti otičnega omrežja" in bi naj predstavili možnost priklopa. Kako zdaj naprej?
Uporabniški avatar
pumaxx
Faca
 
Prispevkov: 139
Pridružen: 27. sep 2007 ob 14:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL+Tel

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a borutbolc » 29. dec 2018 ob 11:08

Priklopi se na Telekom brez vezave in po enem/dveh mesecih zamenjaj.
borutbolc
Uporabnik
 
Prispevkov: 26
Pridružen: 20. okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 29. dec 2018 ob 11:36

Točno tako, Telekom ti bo sigurno uredil priklop, za svojega naročnika je še bolj potrudijo. Potem pa po 1 mesecu naredi prehod na t2.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6524
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a pumaxx » 29. dec 2018 ob 11:38

Sem pa na T-2 pod vezavo.
Uporabniški avatar
pumaxx
Faca
 
Prispevkov: 139
Pridružen: 27. sep 2007 ob 14:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL+Tel

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 29. dec 2018 ob 11:41

Nima veze.
Vdsl obdržiš.

Ti priklopi Telekom optiko in po 1 mesecu, ko dobiš prvo položnico, jo plačaš in greš z njo na T2 da ti uredijo prehod iz Vdsl na optiko Telekoma - brezplačno,
edino kar boš najbrž moral plačati vklop Telekom optike, 1 položnico in najbrž tudi odklop Telekom optike - to pa se pozanimaj za stroške. (Telekom vzemi samo internet, brez vezave).
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6524
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a Ledenko » 29. dec 2018 ob 18:55

Če boš šel v to varianto, kot ti jo predlagajo tukaj uporabniki, res dobro pred podpisom poglej pogodbo od TS, da te ne bodo na*ukal na podobno foro, kot so mene.
Recimo, da bi te najprej priklopili na VDSL (češ, da drugače ne morejo narediti zahtevka za izgradnjo oz. priključitev na optiko) in ti skenslali T-2, nato pa javili, da ni prostih kapacitet pri optiki.
Ledenko
Uporabnik
 
Prispevkov: 29
Pridružen: 28. nov 2011 ob 13:11
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a g33k » 29. dec 2018 ob 20:36

Pa tudi poceni ni verjetno ta varianta brez vezave priklop/odklop.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:
g33k
Guru
 
Prispevkov: 985
Pridružen: 8. sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a rossi » 29. dec 2018 ob 22:47

Ko dobiš od telekoma PISNO potrditev, da je možen priklop... greš s tem papirjem na T2 in te bodo priklopili. Če pa ne... pa se obrneš na AKOS. To je najcenejša varianta... zna pa trajat 2-3 mesece verjetno.
rossi
Navdušenec
 
Prispevkov: 690
Pridružen: 16. dec 2007 ob 19:27
Kraj: Litija
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a pumaxx » 13. jan 2019 ob 19:40

Bil deležen obiska komercialiasta Telekoma ki mi je povedal da pobirajo naročila za prilkop, ki se bo izvajal v roku 1-2 mesecev. Če bodo zapolnili vse kapacitete (vlakno) kasneje zaenkrat priklop ne bo več mogoč. :D (je pa naselje upokojencev ki so vsi na Telamachu). Povedal pa mi je da je GPON. Kaj storiti sedaj in kakšene so možnosti T-2ja. Multicast,hitrost.... (Lenart)
Uporabniški avatar
pumaxx
Faca
 
Prispevkov: 139
Pridružen: 27. sep 2007 ob 14:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL+Tel

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Splošno

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 3 gostov