BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Splošni pogovori o T-2

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a rossi » 13. jan 2019 ob 20:36

Kaj piše tukaj za tvojo ulico in številko?
https://www.telekom.si/pomoc-in-podpora ... ga-omrezja
rossi
Navdušenec
 
Prispevkov: 701
Pridružen: 16. dec 2007 ob 19:27
Kraj: Litija
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a pumaxx » 13. jan 2019 ob 20:57

Tu še ni vnešeno. Primarna linija na ulici v jaških je gotova, potrebno pa je vpihat vlakna od jaška do hiše (cca 15m).
Uporabniški avatar
pumaxx
Faca
 
Prispevkov: 147
Pridružen: 27. sep 2007 ob 14:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL+Tel

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a g33k » 13. jan 2019 ob 21:36

Pa tudi od septembra niso posodobili baze.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:
g33k
Legenda
 
Prispevkov: 1065
Pridružen: 8. sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a borgy001 » 23. jan 2019 ob 13:27

Pozdravljeni!

Danes so me priključili na T-2 Oranžni diamant HBO. Pred tem sem bil leta na Telekom paket Trio C. Povezava je optika GPON od Telekoma. Kar se hitrosti tiče sem imel na Telekomu okrog 105/20 mbps po Ookla testu. Sedaj imam pri T-2 okrog 95/19 mbps. Res da malo slabše, ampak me je izredno presenetilo, da TV ne odžira pasovne širine. Doma imamo 3 TV, na vseh sem prižgal HD kanale in hitrost je ostala nespremenjena. Odlično! TV android aplikacija na Sony TV deluje brezhibno, nad pričakovanji, ne opazim razlike v kvaliteti v primerjavi s Telekomom. Skratka zaenkrat vse top. Toliko o moji izkušnji s prestopom.
borgy001
Začetnik
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 24. dec 2018 ob 11:51
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 23. jan 2019 ob 14:30

Ja odkar je multicast na BRO je ok, ampak še bolje je če je stara optika tipa P2P (LLU) od Telekoma ali optika od T2.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6903
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a voyager2 » 23. jan 2019 ob 15:15

Tudi na Telekomu TV ne odžira pasovne širine Interneta. Pri T-2 pa to sicer ne velja za aplikacijo na Sony TVju.
voyager2
Guru
 
Prispevkov: 978
Pridružen: 9. mar 2007 ob 18:59
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera 100/20 in T4 100/100

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a atepej » 23. jan 2019 ob 20:06

App uporablja HLS, multicast je samo preko njihovih STBjev.
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3213
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a starfotr » 23. jan 2019 ob 22:18

pumaxx Napisal/-a:Bil deležen obiska komercialiasta Telekoma ki mi je povedal da pobirajo naročila za prilkop, ki se bo izvajal v roku 1-2 mesecev. Če bodo zapolnili vse kapacitete (vlakno) kasneje zaenkrat priklop ne bo več mogoč. :D (je pa naselje upokojencev ki so vsi na Telamachu). Povedal pa mi je da je GPON. Kaj storiti sedaj in kakšene so možnosti T-2ja. Multicast,hitrost.... (Lenart)


Zagotovo se ti je zlagal. Oni, če so pametni, dizajnirajo omrežje tako, da pokrijejo vse, pa še npr. 30 % ostane prosto za širitev v prihodnosti.

Pomebno je, da ne zavrneš izgradnje priključka v času gradnje, ostalo je nepomembno.
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.
starfotr
Nadebudnež
 
Prispevkov: 495
Pridružen: 7. sep 2010 ob 14:28
Kraj: Vrhnika
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a borgy001 » 24. jan 2019 ob 10:07

voyager2 Napisal/-a:Tudi na Telekomu TV ne odžira pasovne širine Interneta. Pri T-2 pa to sicer ne velja za aplikacijo na Sony TVju.


Aplikacijo uporabljam na Android Sony 60-XF8305. Pasovne širine ne odžira. Hitrost in slika je odlična oz. ni razlike s Telekomom pred tem. Imam občutek, da je prestavljanje kanalov celo hitrejše oz. bolj odzivno..
borgy001
Začetnik
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 24. dec 2018 ob 11:51
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a pumaxx » 24. jan 2019 ob 19:49

starfotr Napisal/-a:
pumaxx Napisal/-a:Bil deležen obiska komercialiasta Telekoma ki mi je povedal da pobirajo naročila za prilkop, ki se bo izvajal v roku 1-2 mesecev. Če bodo zapolnili vse kapacitete (vlakno) kasneje zaenkrat priklop ne bo več mogoč. :D (je pa naselje upokojencev ki so vsi na Telamachu). Povedal pa mi je da je GPON. Kaj storiti sedaj in kakšene so možnosti T-2ja. Multicast,hitrost.... (Lenart)


Zagotovo se ti je zlagal. Oni, če so pametni, dizajnirajo omrežje tako, da pokrijejo vse, pa še npr. 30 % ostane prosto za širitev v prihodnosti.

Pomebno je, da ne zavrneš izgradnje priključka v času gradnje, ostalo je nepomembno.


Problem je da do izgradnje ne bo niti prišlo če ne bom naročil njihovih storitev.
Uporabniški avatar
pumaxx
Faca
 
Prispevkov: 147
Pridružen: 27. sep 2007 ob 14:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL+Tel

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a Mark » 24. jan 2019 ob 21:10

Če bodo gradili je uradno možen priklop na operaterja po lastni izbiri. Ti podaš samo soglasje, ni pa potrebno podpisati pogodbe. Čeprav marsikje govorijo marsikaj, samo, da dobijo naročnike. Pač poskusijo najprej prodati svoje storitve, kar človek razume, pa tudi tržniki baje prejmejo solidne provizije.
Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
 
Prispevkov: 3023
Pridružen: 18. mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a voyager2 » 25. jan 2019 ob 00:15

pumaxx Napisal/-a:Tu še ni vnešeno. Primarna linija na ulici v jaških je gotova, potrebno pa je vpihat vlakna od jaška do hiše (cca 15m).


Če si v hiši in so drugim že pripeljali kable do hiš potem si pozen če ne prepozen. Pri nas so tako jaške kot odcepe do hiš naredili v enem šusu. Če so pri vas gradbinci bili in šli, do hiše pa ne pride še nič potem ne vem kako bo možen priklop.

Skratka odvisno koliko ti je do optike. Če T-2 nima interesa graditi pri vas pač vzami pri Telekomu. Če želiš 100% T-2 lahko naročiš nek paket pri Telekomu brez vezave. Pri tem ti bodo zaračunali 45 eur za priklop opreme. Uradno imajo v ceniku 45 eur izgradnja priključka plus 45 eur prihod tehnika za priklop opreme. Samo izgradnja se ponavadi akcijsko zaračuna 0 eur.
Druga opcija je da se vežeš pri Telekomu za 2 leti in bo priklop 0 eur. Po 2 letih lahko menjaš brez pogodbenih kazni.
Tretja opcija je da jim daš samo soglasje za izgradnjo priključka. Teoretično ti potem pripeljejo kable do hiše/stanovanja ampak priključek je neaktiven. In lahko še vedno velja če ne bo dovolj kapacitet (dvomim) da priklop kasneje ne bo mogoč. V tem primeru ti bodo govorili da bodo izgradili priključek ko naročiš storitve in spet ne veš kje si. Lahko potem čakaš da se tvoj naslov pojavi v bazi T-2 in pri njih naročiš prehod vdsl->optika. To pa bo zastonj.
voyager2
Guru
 
Prispevkov: 978
Pridružen: 9. mar 2007 ob 18:59
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera 100/20 in T4 100/100

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a Andy » 25. feb 2019 ob 10:45

Torej, tudi pri meni se počasi kaže luč na koncu predora :mrgreen: Telekom GPON optiko je GVO razpeljall do razdelilne omarice pri sosednji hiši.

Na T2 sem oddal povpraševanje za možnost priključka (potrebno je še speljati vlakno do hiše).

Malce sem že na "trnih" :mrgreen: pa me zanima koliko časa si Telekom vzame časa za poizvedo in napeljavo ?

Lep dan vsem.

LP

(preverba na spletu zaenkrat javi, da priklop ni možen).
Slika
Andy
Faca
 
Prispevkov: 160
Pridružen: 12. maj 2006 ob 12:32
Kraj: Škofja Loka
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 25. feb 2019 ob 11:10

To pa je lahko od nekaj dni do nekaj mesecev.... to ti noben ne bo znal povedati, razen če poznaš nekoga ki dela na pravem oddelku GVOja.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6903
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a Andy » 25. feb 2019 ob 11:15

:(

Sem mislil, da obstaja nek "zakonski" ali kakšen drug rok, do kdaj je to potrebno urediti.
Držim pesti, da bo to prej kot v nekaj mesecih, par dni bo pa čisto sprejemljivo 8)

Hvala za odgovor.

LP
Slika
Andy
Faca
 
Prispevkov: 160
Pridružen: 12. maj 2006 ob 12:32
Kraj: Škofja Loka
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Splošno

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost