Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Zaklenjeno
dcavni
Faca
Prispevkov: 116
Pridružen: 18. Apr 2011 ob 13:49
T-2: Še nimam

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a dcavni » 6. Jun 2022 ob 11:40

A obstaja kakšna oddaljena možnost, da bi T2 ponudil VoWifi, glede na to, da nima ravno neke pokritosti z lastnim omrežjem? Imam sorodnika, ki je na novo naročil Oranžni diamant z dvema mobilnima številkama, sedaj pa ne more nikamor klicati, ker ima hišo sicer na taki lokaciji, da v hiši ni Telekomovega omrežja, T2 pa tako niti oddajnika nima daleč naokoli.

Optika drugače dela super, ampak mobilni del je pa neuporaben. Meni kot naročniku Telekoma sicer dela VoWifi pri njem doma brez problema.

gasdopodna
Nadebudnež
Prispevkov: 453
Pridružen: 7. Feb 2010 ob 10:08
T-2: Že imam

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 14. Jun 2022 ob 16:42

Malo verjetno

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9249
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 14. Jun 2022 ob 18:23

Evo prijateljica zdajle v Angliji, smo preverili vse nastavitve na telefonu, ampak prenos podatkov ne dela.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4705
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a atepej » 14. Jun 2022 ob 18:53

Ima še staro SIM z Roaming 1 in Roaming 2?
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9249
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 14. Jun 2022 ob 20:28

Novo

fulgur
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 28. Dec 2007 ob 23:32
T-2: Še nimam

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a fulgur » 20. Jul 2022 ob 11:42

Živijo, za tasta sprašujem. Ima nov mobilni t-2 paket. Ves čas izgublja omrežje in je nedosegljiv takrat. Ves čas je pri signalu črka R, ki ponazarja gostovanje. Sem poskusil ročno vklopiti t-2 omrežje, vendar je pisalo nekaj v smislu da omrežje t-2 ni registrirano.

Ko izgubi signal tudi po večkrat dnevno mu javi: "podatkovno gostovanje: izgubili ste podatkovno povezavo, ker ste zapustili svoje domače omrežje pri izključenem podatkovnem gostovanju."

Kaj mu je storiti da bo ves čas dosegljiv, torej da bo lahko sam klical in da ga bodo lahko drugi poklicali?

Hvala za pomoč.

Sumy
Model
Prispevkov: 320
Pridružen: 26. Sep 2007 ob 08:26
T-2: Še nimam
Paket: Int: 1000/100+TV+telefon TS
Kraj: Postojna

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a Sumy » 20. Jul 2022 ob 11:47

Naj menja operaterja.

fulgur
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 28. Dec 2007 ob 23:32
T-2: Še nimam

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a fulgur » 20. Jul 2022 ob 12:23

Hvala, kaj pa če se kaj poigra z APN? Hecno je da je telefon v roamingu čeprav v nastavitvah nima vklopljenega podatkovnega gostovanja (kar sem mislil da je mišljen bolj za tujino)...

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9249
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 20. Jul 2022 ob 12:25

Na žalost, kaj naj rečem, če hočeš za vedno se rešit preklopi na tistega operaterja kjer imaš najbližji oddajnik (A1 ali Telekom).

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2093
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 20:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a NoName » 20. Jul 2022 ob 22:35

Samo en offtopic.. "Najbližji oddajnik" ni nujno najboljši. Jaz sem za en site delal celo študijo, simko katerega operaterja vzet, pa sem izbral najbližjega (a1), kar pa se je izkazalo za napako - bazna je nonstop polna, daleč od 4g hitrosti in stabilnosti. da je delalo za silo, sem moral omejiti povezavo na 3g, pa še vedno so bili linki zabiti...
a1-mobile.png
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9249
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 20. Jul 2022 ob 23:33

Vseeno boljši najbližji kot tisti ki je najdlje. Ok pozabil sem še na Telemach.

Spirit
Faca
Prispevkov: 134
Pridružen: 29. Dec 2006 ob 10:29
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a Spirit » 27. Okt 2022 ob 22:06

Ali se da na iPhonu vsiliti (force-at) da uporablja T2 omrežje, če je pa na voljo. Ker sem na lokaciji kjer ima T2 dober signal, pa mi prepogosto preklaplja na Telekom.

Kaj je s temi novimi sim karticami, kako vem če imam staro? In ali dobim novejšo brezplačno?

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4705
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a atepej » 28. Okt 2022 ob 12:01

Nova je takšna

Slika
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8557
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a kitl » 28. Okt 2022 ob 12:28

Nimam jaz take žal pa je stara 3 leta. Pa nič zato itak ne rabim 5g.
Slika


Lp, Kitl

Spirit
Faca
Prispevkov: 134
Pridružen: 29. Dec 2006 ob 10:29
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a Spirit » 21. Nov 2022 ob 18:42

V hiši sta dva iPhone-a, eden starejši iPhone 6 in iPhone 11 PRO. Oba imata iste nastavitve (vklopljeno gostovanje, LTE, samodejni izbor omrežja...), oba imata novo SIM kartico. Ampak kljub vsemu se starejši iPhone 6 zelo vztrajno drži T-2 omrežja in hitro preklopi iz Mobitela na T-2 ko je to mogoče.

Na iPhone 11 PRO je pa prava redkost, da vidim napis T-2 omrežje. In to sta oba na isti lokaciji, pa vsak svoje omrežje.

Kako je to mogoče?? Kako prepričam drugi telefon, da se bo raje priklopil na T-2, ko pa je očitno to mogoče in je signal poln?

Zaklenjeno