Glasnost nekaterih programov

Vse o T-2 IP televiziji

Glasnost nekaterih programov

OdgovorNapisal/-a Spirit » 9. feb 2018 ob 02:07

Zakaj se pri meni ne da utišati ali spremeniti jakosti zvoka na programih Discovery Science HD in ID Xtra HD, pa verjetno še kateri?

Tudi če dam na "mute", se program dere na polno.
Spirit
Znanec
 
Prispevkov: 79
Pridružen: 29. dec 2006 ob 11:29
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

Re: Glasnost nekaterih programov

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 9. feb 2018 ob 08:23

Zato, ker imaš vklopljeno prehajanje zvoka v nastavitvah. To pomeni, da glasnost nadzira televizija ali receiver. Izklopi pa bo delovalo preko STB-ja.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1123
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Glasnost nekaterih programov

OdgovorNapisal/-a Spirit » 9. feb 2018 ob 09:45

MVP! :car:

Hvala ti!
Spirit
Znanec
 
Prispevkov: 79
Pridružen: 29. dec 2006 ob 11:29
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

Re: Glasnost nekaterih programov

OdgovorNapisal/-a kekoke » 18. maj 2018 ob 09:10

Drug problem ampak naslov teme bi bil pa lahko enak. A si lahko uporabnik izenači glasnost programov kje v nastavitvah, da ne bi bilo potrebno vsakič sproti spreminjati glasnosti. Trenutno me npr. motita 2 preglasna programa Trace Urban in Balkanika tv
Slika
Avtor napisanega izjavlja, da ni zaposlen v podjetju T-2 ali z njim povezanih podjetjih. Vseeno pa sprejema zasebna sporočila z neprimerno vsebino.
Uporabniški avatar
kekoke
Guru
 
Prispevkov: 895
Pridružen: 23. maj 2008 ob 09:56
T-2: Že imam
Paket: išče alternativo

Re: Glasnost nekaterih programov

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 18. maj 2018 ob 11:43

Na STB-ju ne... poglej, če to podpira tvoj TV ali receiver.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1123
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Glasnost nekaterih programov

OdgovorNapisal/-a RejZoR » 1. avg 2018 ob 21:30

Imam enak problem. Discovery Channel HD (Showcase) in Animal Planet HD ne jebeta glasnosti, lahko spreminjaš karkoli +/- na Arris daljincu, pa je skoz ista glasnost. Če stisneš MUTE na Arris daljincu pa se povsem utiša. Vsi ostali programi zgleda delajo ok ker drugje glasnost dela bp. Imam pa Arris HD STB. To se je začelo dons 1.8.2018, pred tem je glasnost delala normalno na isti način.
Uporabniški avatar
RejZoR
Model
 
Prispevkov: 348
Pridružen: 30. okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - T4 Mega 100/10

Re: Glasnost nekaterih programov

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 1. avg 2018 ob 22:39

Pojdi v nastavitve naprave na STB-ju in izklopi "HDMI passthrough" (prejahanje zvoka na HDMI).
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1123
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Glasnost nekaterih programov

OdgovorNapisal/-a RejZoR » 3. avg 2018 ob 13:30

A je to T2 kej spreminjal, ker se je začelo dogajat dobesedno čez noč, noben ni ničesar spreminjal na enoti al pa pri povezavi.
Uporabniški avatar
RejZoR
Model
 
Prispevkov: 348
Pridružen: 30. okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - T4 Mega 100/10

Re: Glasnost nekaterih programov

OdgovorNapisal/-a Tosho » 3. avg 2018 ob 15:21

Možno, da se je kaj spremenilo, ko so nekaj nadgrajevali... "Dne 01.08.2018 od 01:00 do 03:00 ure, bomo izvajali nadgradnjo IPTV sistema"
Slika
Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
 
Prispevkov: 610
Pridružen: 12. jan 2007 ob 16:58
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen

Re: Glasnost nekaterih programov

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 3. avg 2018 ob 15:32

Nastavitve se niso spreminjale. Se je pa spremenila logika za izbiro audio sledi na podlagi nastavitev. Če imaš v nastavitvah nastavljeno preferiranje prostorskega zvoka, potem ti sedaj vedno izbere AC3 sled, ki deluje preko passthrough. V stari verziji ni izbralo AC3 sledi, če ni imela prostorskega zvoka. To je bilo storjeno zato, da ti ne bi med oddajami prestavljalo iz AAC na AC3, če bi bila ena oddaja v stereo, druga pa prostroski zvok.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1123
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam


Vrni se na IP TV

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 4 gostov