UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

Vse o T-2 IP televiziji

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

OdgovorNapisal/-a zmatjaz » 21. feb 2019 ob 11:08

Težko je prijavljati napake, če tehnična pomoč predlaga resetiranje naprave. Ali ugotovi da je mogoče naprava (projektor) zastarela.

V mojem primeru slike iz kamai 7x ne dobim na EPSON EH-TW7400 na 8 let staro Philips televizijo pa.

Z veseljem povem kaj več, vprašanje je samo kaj in komu to povedati.
zmatjaz
Novinec
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 21. feb 2019 ob 09:33
T-2: Že imam

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

OdgovorNapisal/-a THJ » 21. feb 2019 ob 12:10

Lahko meni. Na privat. ID priključka. SN od Amina. Slika je na začetku? Potem izgine? Moder zaslon?
Slika
Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec
 
Prispevkov: 629
Pridružen: 26. jun 2014 ob 09:56
T-2: Že imam

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

OdgovorNapisal/-a zmatjaz » 21. feb 2019 ob 13:52

Slika se pokaže čisto na začetku (t2 4k uhd).

Nato bi počasi moralo pokazati meni v katerem se izbere profil, vendar tega se ne vidi več (ni modrega zaslona, vidi se belo platno in napis no signal).

Ko daš hdmi kabel iz projektorja na tv se na tv takoj vidi ta meni s profili. Izbereš profil in željeni program vidiš na tv. Ko sedaj izklopiš hdmi iz tv in ga daš nazaj na projektor še vedno ni nobene slike, če pa ga vtakneš nazaj na tv pa slika še vedno je.

Se pravi, slika na projektorju izgine, predno vmesnik pokaže možnost izbire profila.

Sem šel ravno nazaj na t2 po motorolo 1003.

Bom pa spremljal kaj se dogaja s temi aminoti, ker motorola je že kar stara zadeva.

Jaz mislim, da je nek hrošč na aminotu, vzel pa sem ga zato, ker ima optični izhod.

Z veseljem, pa bi tudi doplačal za neko boljšo napravo, ki je malo boljše kvalitete in omogoča kaj več kot hdmi izhod...

PS: če pri predvajanju blurey filma na projektoju izklopim hdmi kabel in ga ponovno vklopim je slika takoj nazaj, tako, da ni potrebno nič reserirati ob ponovnem priklopu naprav
zmatjaz
Novinec
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 21. feb 2019 ob 09:33
T-2: Že imam

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

OdgovorNapisal/-a blackmack » 21. feb 2019 ob 14:53

Ko ga imaš vklopljenega na TV nastavi sliko na 720p, potem pa preklopi na projektor in če bo slika jo probaj zvišat na 1080, potem pa na 4k.
Slika
blackmack
Navdušenec
 
Prispevkov: 616
Pridružen: 7. okt 2008 ob 20:14
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum 20/1 + 1TV

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

OdgovorNapisal/-a zmatjaz » 21. feb 2019 ob 15:23

Blackmack, sprobano ne pomaga.

Ni važno katera resolucija je nastavljena, ko mora pokazati meni za izbiro profila, projektor napiše ni signala.
zmatjaz
Novinec
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 21. feb 2019 ob 09:33
T-2: Že imam

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

OdgovorNapisal/-a ddusan » 21. feb 2019 ob 15:52

Uporabniški avatar
ddusan
Uporabnik
 
Prispevkov: 37
Pridružen: 10. jul 2009 ob 15:04
T-2: Že imam

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 21. feb 2019 ob 16:32

EPSON EH-TW7400 naj bi podpiral HDCP 2.2
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1468
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

OdgovorNapisal/-a zmatjaz » 21. feb 2019 ob 19:26

Ddusan,

projektor IMA hdcp 2.2. in vhod deluje
zmatjaz
Novinec
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 21. feb 2019 ob 09:33
T-2: Že imam

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

OdgovorNapisal/-a mbbigm » 23. feb 2019 ob 22:54

Kaj pa predvajanje video vsebin iz zunanjega diska/kjuča preko USB vhoda.
To deluje?
mbbigm
Novinec
 
Prispevkov: 7
Pridružen: 8. feb 2019 ob 22:23
T-2: Še nimam

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 23. feb 2019 ob 23:15

Ne
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1468
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 24. feb 2019 ob 16:20

Pri Telemachu (zadnji box) je možno to, Pri Telekomu (zadnji box) mislim da tudi, a dvomim da boš zaradi tega menjal operaterja ? :)
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6838
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

OdgovorNapisal/-a zmatjaz » 4. mar 2019 ob 20:10

THJ Napisal/-a:Amino Kamai 7x je združljiv z vsemi HDCP compliant napravami.

Prijavo napake v stilu "ne deluje", težko rešuješ.



Še vedno prmalo podatkov za kakšno idejo v stilu?
zmatjaz
Novinec
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 21. feb 2019 ob 09:33
T-2: Že imam

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

OdgovorNapisal/-a Redkvica » 12. mar 2019 ob 16:22

zmatjaz Napisal/-a:Slika se pokaže čisto na začetku (t2 4k uhd).

Nato bi počasi moralo pokazati meni v katerem se izbere profil, vendar tega se ne vidi več (ni modrega zaslona, vidi se belo platno in napis no signal).



Tule opisana napaka se je pri nas doma pojavila, ko smo vmesnik Kamai s 4K kablom (ki sem ga dobila na T2) priključili na Sony TV (na HDMI vhod, ki podpira 4K). Sem klicala na tehnično pomoč in mi je ena gospa zatrjevala, da moram nastaviti HDMI vhode na televizorju. Ni se pustila prepričati, da če na TVju ob resetiranju vmesnika pokaže "t2 4k uhd", da potem HDMI vhod očitno je nastavljen. Potem sem kabel nesla na T2 in so mi ga zamenjali za drugega. S tem je delalo dva dni, potem pa se je pojavil isti problem. Zdaj sem priklopila en ne 4k kabel in gledamo preko tega, da sploh kaj vidimo. Kaj mi je sploh storiti, če mi tile 4K kabli od t2 "ne vlečejo"??
Uporabniški avatar
Redkvica
Uporabnik
 
Prispevkov: 34
Pridružen: 22. feb 2008 ob 11:20
T-2: Že imam

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

OdgovorNapisal/-a krepki45 » 12. mar 2019 ob 21:43

Ponavadi sta HDMI 1in 2 na televizorju nastavljena za 4K,v nastavitvah tv ja bi morale biti tudi nastavitve,za Philips vem da mora biti nastavljeno na optimalno,rabiš tudi kabel hdmi 60hz 4k.
In tudi v nastavitvah STB Amino mora biti nastavljena ločljivost na 4K 50Hz.
krepki45
Model
 
Prispevkov: 269
Pridružen: 24. feb 2012 ob 18:15
Kraj: SG
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT HBO-500/100

Re: UHD(4k) kanali, STB Amino Kamai 7

OdgovorNapisal/-a Redkvica » 15. mar 2019 ob 15:31

Nazaj sem priklopila "pogojno delujoč" 4K HDMI kabel in zdaj dosledno najprej vklapljam aminota, šele potem televizijo. In na tak način zadeva zaenkrat deluje. Sicer pa sem na dokumentaciji na netu našla, da naš Sony ima HDMI 2 in 3 sposoben sprejemanja 4K resolucije. Nisem pa spreminjala nobenih nastavitev. (Sem napisala, če bo morda še komu s sonyjem to pomagalo.)
Uporabniški avatar
Redkvica
Uporabnik
 
Prispevkov: 34
Pridružen: 22. feb 2008 ob 11:20
T-2: Že imam

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na IP TV

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 7 gostov