Oranžni Diamant za več strank

Vse o T-2 internetu
Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1117
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Oranžni Diamant za več strank

Odgovor Napisal/-a mahi » 8. Apr 2018 ob 08:49

Tako kot je že predhodnik omenil nekateri komplicirate.
Sam imam rešeno tako:
Iz milana gresta 2 kabla v vsako stanovanje.
V prvem stanovanju je switch in en kabel gre v TV, drugi v WiFi ruter.
V drugem stanovanju je telefonski vmesnik. Iz njega gre 1 kabel v TV, drugi v WiFi ruter.

Tako je postavljeno že preko 10 let in deluje BP

Če je v igri še eno stanovanje, se zaprosi še za 1 za statičen IP
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7148
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Oranžni Diamant za več strank

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 8. Apr 2018 ob 09:47

Milan ne bo ok, če bo naročil optiko 500/100
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
BogoT
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 25. Apr 2018 ob 12:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Slov. Bistrica

Re: Oranžni Diamant za več strank

Odgovor Napisal/-a BogoT » 25. Apr 2018 ob 13:00

Pozdravljeni,
imam oranžni diamant/optika. Po pogodbi naj bi dosegal 500/100.
Jaz pa dobim na routerju DL max 43 Mb/s in UL max 34 Mb/s.
Če testiram na speedtest.net server T2 preko prenosnika (kabel do routerja + kartica 100 Mb/s) mi kaže DL = 44,48 in UL= 91,11 Mb/s.
Kako to, da je UL 1x večji od DL na kartici prenosnika, hitrost direktno iz routerja pa se razlikuje (pri UL)
Modem (T2) je Inbox F60,
Router pa Linksys EA4500 (star 2 leti)
:grr: :grrpc: :jao:
Prosim za namig oz. odgovor
lahko tudi na ZS
Zadnjič spremenil BogoT, dne 26. Apr 2018 ob 06:35, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4933
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Oranžni Diamant za več strank

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 25. Apr 2018 ob 13:05

Prvo poskusi direkt na innboxa...
drugače pa lahko tudi preko ZS pogledam, kako je s T-2 strani nastavljeno.

Uporabniški avatar
BogoT
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 25. Apr 2018 ob 12:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Slov. Bistrica

Re: Oranžni Diamant za več strank

Odgovor Napisal/-a BogoT » 25. Apr 2018 ob 13:09

Sem probal že čisto vse po navodilih tehnika iz T-2 (po telefonu).
Kako bi laho pogledal preko ZS?
lahko probava

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4933
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Oranžni Diamant za več strank

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 25. Apr 2018 ob 13:11

povej podatke na ZS.

krepki45
Model
Prispevkov: 307
Pridružen: 24. Feb 2012 ob 18:15
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT HBO-500/100
Kraj: SG

Re: Oranžni Diamant za več strank

Odgovor Napisal/-a krepki45 » 26. Apr 2018 ob 05:20

Kaj pa če je LAN kartica v prenosniku le 100Mb potem hitrost ne more bit 500Mbps.

Uporabniški avatar
BogoT
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 25. Apr 2018 ob 12:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Slov. Bistrica

Re: Oranžni Diamant za več strank

Odgovor Napisal/-a BogoT » 26. Apr 2018 ob 06:34

Se strinjam, vendar je problem v tem, da tudi na routerju (pred kartico) hitrosti niso večje.
Na kartici 43 DL/90UL slednje (UL) je OK.
Na routerju pa (ni mi jasno kako)44 DL in 36 UL torej je na routerju zaznana hitrost manjša kot na kartici vsaj pri uploadu.
Vse to je daleč od 100 kaj šele od 500Mb/s

So mi javili da se oglasijo iz T2, vendar čakam že 3 tedne pa še nič.
Zadnjič spremenil slow_slow, dne 26. Apr 2018 ob 12:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Razlog: Pravila foruma.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4933
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Oranžni Diamant za več strank

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 26. Apr 2018 ob 13:21

Jaz bi si sposodil en laptop s 1Gb kartico in direkt na modem probal... pa če še takrat je tako odstopanje enostavno zahteval da pride nekdo.

Odgovori