bypass Innbox v60

Vse o T-2 internetu

bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a looka » 17. apr 2018 ob 11:25

Mene pa zanima, če bi lahko nekako bypassal T-2 jev router in na optiko obesil direktno svojega (...ko že ravno premore SFP kletko).
Nimam zločestih namenov. Samo izrezat enga posrednika in izklopit eno napravo.
Slika
looka
Novinec
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 17. apr 2018 ob 11:20
T-2: Že imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a slow_slow » 17. apr 2018 ob 11:32

Poskusi :)
načeloma, če imaš samo internet in nisi BRO bi moralo delovati brez težav.
Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
 
Prispevkov: 4736
Pridružen: 19. jul 2007 ob 13:19
Kraj: Maribor T-2
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a looka » 17. apr 2018 ob 12:20

za poskusit ne rabim foruma ;)
ni delalo. tudi ko sem poskusil tudi uporabit mac naslov, ki je napisan na dnu Innbox-a.

da nima kaj prste vmes tisti TR-069, da bi se kaka gesla izmenjavala?


am... kaj je BRO?
Slika
looka
Novinec
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 17. apr 2018 ob 11:20
T-2: Že imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a slow_slow » 17. apr 2018 ob 12:34

heh kopiranje mac naslova iz innboxa ne bo deloval ravno zaradi TR069,
vem pa da deluje direkt povezava prek SFP.

BRO - ŠIROKOPASOVNI DOSTOP Z BITNIM TOKOM(preko Telekoma).
LLU - FTTH preko Telekoma vendar je v centrali T-2 oprema.

Svetujem ti, da narediš "ip release" in preklopiš svojo opremo, dobiti bi moral javni T-2 ip.
V največ primerih, je težava ker več ne dobi oprema ipja, zaradi omejitev.

Lahko ti pa pogledam ;)
Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
 
Prispevkov: 4736
Pridružen: 19. jul 2007 ob 13:19
Kraj: Maribor T-2
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a looka » 17. apr 2018 ob 12:37

BRO laično rečeno pomeni da visim na telekomovi optiki in plačujem inetrnet t2-ju? to na žalost počnem... bitni tok je pa kolikor razumem ene sorte storitev...

z ip sejo pa nebi smelo bit problema, ker imam itak dovoljena 2 ip naslova hkrati in če bi odklopil prvo sejo, bi se morala druga vzpostavit.
Slika
looka
Novinec
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 17. apr 2018 ob 11:20
T-2: Že imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a slow_slow » 17. apr 2018 ob 13:30

Kaj če mi podaš podatke na privat in ti preverim kaj imaš.

Ni čist tak s temi sejami, verjetno si "skuril" že ipje ;)
Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
 
Prispevkov: 4736
Pridružen: 19. jul 2007 ob 13:19
Kraj: Maribor T-2
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a looka » 18. apr 2018 ob 08:38

Takoje! Sem izkoristil vaš klicni center, da mi je resetiral seje in sedaj dela. Mislim, da je tudi ping čisto malo manjši... mogoče 1ms ampak ni sigurno :)
Tnx za ohrabritev, nisem zares verjel, da mi bo uspelo.
Slika
looka
Novinec
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 17. apr 2018 ob 11:20
T-2: Že imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a Ruckus » 18. apr 2018 ob 21:06

Mam v bistvu isto vprašanje, kaj bi potreboval da bi lahko direktno priklopil svoj Ubiquiti router na FTTH? Imam namreč Milan switch ki ima 2x optična vlakna, sklepam da ne bo šlo da kar enega priključim.
Ruckus
Uporabnik
 
Prispevkov: 38
Pridružen: 11. maj 2012 ob 13:12
T-2: Že imam
Paket: T4 100/20

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 18. apr 2018 ob 21:11

Če boš naročil INNBOXA boš zraven dobil SFP Fiber Transceiver
https://www.google.si/search?q=SFP+Fibe ... 20&bih=987
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6168
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a Ruckus » 18. apr 2018 ob 23:03

Glede na to da imam 100/100 povezavo ali sploh lahko naročim Innboxa sam ali je potreben paket z hitrostjo višjo kot 100mbit?
Ruckus
Uporabnik
 
Prispevkov: 38
Pridružen: 11. maj 2012 ob 13:12
T-2: Že imam
Paket: T4 100/20

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a looka » 18. apr 2018 ob 23:27

Jst 10/10 hitrost in sem dobil Inbox-a. Dela na MikroTiku brez problemov, samo sejo so mi morali resetirat.
Ne vem točno kako je s številom vlaken, do mene tudi prideta 2 vlakni, vendar je eden servisen. Tako ali tako pa iztakneš SFP modul iz Inboxa z vsemi priključenimi vlakni in ga vtakneš v svoj ruter :)
Slika
looka
Novinec
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 17. apr 2018 ob 11:20
T-2: Že imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 19. apr 2018 ob 08:31

Ruckus Napisal/-a:Glede na to da imam 100/100 povezavo ali sploh lahko naročim Innboxa sam ali je potreben paket z hitrostjo višjo kot 100mbit?


Če ti nočejo zamenjati opreme pač naročiš z doplačilom 1 mesec 200/20 (primer) ti zamenjajo opremo, .. pol pa greš nazaj na 100/100 .... seveda ti ne bodo še 1x menjali opreme.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6168
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a slow_slow » 19. apr 2018 ob 08:57

Ruckus Napisal/-a:Glede na to da imam 100/100 povezavo ali sploh lahko naročim Innboxa sam ali je potreben paket z hitrostjo višjo kot 100mbit?

Lahko bi rekel, da ti počasi menjajo milana za innboxa.
Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
 
Prispevkov: 4736
Pridružen: 19. jul 2007 ob 13:19
Kraj: Maribor T-2
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a madpanter » 27. apr 2018 ob 20:17

slow_slow Napisal/-a:
BRO - ŠIROKOPASOVNI DOSTOP Z BITNIM TOKOM(preko Telekoma).
LLU - FTTH preko Telekoma vendar je v centrali T-2 oprema.


Lahko preveriš mogoče če ima t-2 opremo v telekom ftth centrali Turjak?
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS
Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
 
Prispevkov: 2967
Pridružen: 5. apr 2006 ob 10:02
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: T4 MEGA

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a momentum » 7. maj 2018 ob 09:13

Lahko preveriš mogoče če ima t-2 opremo v telekom ftth centrali Turjak?


Sem priklopljen na to centralo - na Turjaku ni T-2 opreme, imam klasični BRO priklop z omejitvijo na 100/20. Me pa zelo zanima če so kakšni plani v tej smeri..
momentum
Začetnik
 
Prispevkov: 2
Pridružen: 7. maj 2018 ob 09:07
T-2: Že imam
Paket: Oranžni HBO

Naslednji

Vrni se na Internet

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 3 gostov