bypass Innbox v60

Vse o T-2 internetu

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 7. maj 2018 ob 12:50

Če so vlakna tipa Gpon, potem ti tudi T2 oprema na centrali nič ne bo služila, ker zaenkrat Telekom ne dovoli priklopa lastne optika tipa GPON na opremo drugega operaterja.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6325
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a momentum » 7. maj 2018 ob 13:48

Pri meni je (na srečo) še stara varianta - P2P
momentum
Začetnik
 
Prispevkov: 2
Pridružen: 7. maj 2018 ob 09:07
T-2: Že imam
Paket: Oranžni HBO

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 7. maj 2018 ob 18:54

MrTwelveTrees Napisal/-a:Če so vlakna tipa Gpon, potem ti tudi T2 oprema na centrali nič ne bo služila, ker zaenkrat Telekom ne dovoli priklopa lastne optika tipa GPON na opremo drugega operaterja.

Bo pomagalo do te mere, da boš imel vsaj multicast. Hitrost bo pa vseeno omejena na 100/20.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1184
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 7. maj 2018 ob 19:21

Pa sej Multicast je že na Gponu od Telekoma (optika), ok ni še vsepovsod večinonama pa je na optiki, xDsl BRo pa ni.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6325
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a madpanter » 7. maj 2018 ob 20:30

mikrohard Napisal/-a:
MrTwelveTrees Napisal/-a:Če so vlakna tipa Gpon, potem ti tudi T2 oprema na centrali nič ne bo služila, ker zaenkrat Telekom ne dovoli priklopa lastne optika tipa GPON na opremo drugega operaterja.

Bo pomagalo do te mere, da boš imel vsaj multicast. Hitrost bo pa vseeno omejena na 100/20.


Problem je v tem, ker so na npr 1x32vl spliter lahko priklopljeni in Telekom in T-2 in A1 naenkrat. Kako boš potem dal to 1 vlakno, na katerem so vsi ti uporabniki na T-2 opremo? Ok ne rečem da so vsi na spliterju T-2 naročniki pol bi se dalo načeloma. :hmm:
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS
Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
 
Prispevkov: 2969
Pridružen: 5. apr 2006 ob 10:02
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: T4 MEGA

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 7. maj 2018 ob 22:10

MrTwelveTrees Napisal/-a:Pa sej Multicast je že na Gponu od Telekoma (optika), ok ni še vsepovsod večinonama pa je na optiki, xDsl BRo pa ni.

AFAIK je multicast samo tam na GPON-u, kjer ima T-2 svojo opremo na isti kolokaciji. Sicer ni uporabnik priklopljen direktno na T-2 opremo... je pa iz T-2 opreme na Telekom opremo speljan VLAN za multicast.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1184
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 7. maj 2018 ob 22:41

Če je tako, potem ne bo multicasta še na veliko manjhnih centralicah.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6325
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a tinodj » 4. jun 2018 ob 12:22

Trenutno sem se na Telekomu, a si zelim nazaj na T-2. Imel bi Internet + TV. Na telekomu imam direktno svoj Mikrotik, sem potegnil SFP modul iz Innboxa, prepisal PPOE, in sem happy (pred tem z Inboxom, ogromno tezav). Na T-2 zdaj mi spet ponujajo Innbox, in zaradi slabe izkusnje tega si ne zelim. Na support-u pravijo da pri njih ne bom mogel narediti isto kot sem naredil na Telekomu. Ne vem kako bom povezan, a mislim da bo slo za BRO. Ce kdorkoli, karkoli svetuje bom zelo hvalezen.
Slika
tinodj
Novinec
 
Prispevkov: 20
Pridružen: 22. okt 2010 ob 02:50
T-2: Še nimam
Paket: T4 optika 10/10

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a looka » 4. jun 2018 ob 12:31

Če bi prebral avtorjeva sporočila, bi videl, da srečno ždi v navezi Telekom optika (se pravi BRO) + t-2 naročnina + sposojen inboxov SFP + mikrotik. Ne rabiš prepisovat mac naslovov ali ppoe nastavitev, kar direktno DHCP klienta nastavi in voila.

PS. imaš slučajno nastavljen kak pameten qos ali celo šifrirane dns strežnike?

edit: če si na gpon, ne bo šlo. pa ko boš nastavil mikrotika, pokliči na t-2 pomoč in prosi, da ti sprostijo sejo, da pobere novo napravo.
Slika
looka
Novinec
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 17. apr 2018 ob 11:20
T-2: Že imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 4. jun 2018 ob 13:17

da te popravim: če si na BRO samo prepišeš MAC od INNBOXA v mikrotika, priklopiš optiko in dela.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6325
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a looka » 4. jun 2018 ob 13:32

Meni ni delalo, možno da sem kaj zaštrikal - vzel napačen MAC ali vpisal na napačno mesto. S kje bi moral dobit MAC od inboxa? Na spodnji strani ruterja?
Zadnjič spremenil slow_slow, dne 4. jun 2018 ob 13:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Razlog: ne rabimo navesti, od sporočila nad tabo.
Slika
looka
Novinec
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 17. apr 2018 ob 11:20
T-2: Že imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a slow_slow » 4. jun 2018 ob 13:36

Res je verjetno ne dela, ker se v ozadju zažene vse za nastavitve za innboxa in nekje reče, hallllooo ti pa nisi innbox adijo.
Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
 
Prispevkov: 4760
Pridružen: 19. jul 2007 ob 13:19
Kraj: Maribor T-2
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a atepej » 4. jun 2018 ob 16:40

Kopiranje mac naslova je možno samo na gPON.
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2989
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 4. jun 2018 ob 19:54

Kmalu bo treba pisat kateri GPON :) saj mislim da ga bo T2 začel tudi sam gradit svojega.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6325
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a g33k » 4. jun 2018 ob 20:33

Mene res zanima kako se v praksi obnese, če imaš več naročnikov z paketom ki ima hitrost 500/100 na enakem splitterju.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:
g33k
Guru
 
Prispevkov: 942
Pridružen: 8. sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Internet

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 20 gostov