bypass Innbox v60

Vse o T-2 internetu

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 4. jun 2018 ob 20:59

Sej ponujajo hitrost DO, tako da je to - to.
Offtopic.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6174
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a atepej » 5. jun 2018 ob 07:26

MrTwelveTrees Napisal/-a:Kmalu bo treba pisat kateri GPON :) saj mislim da ga bo T2 začel tudi sam gradit svojega.

T-2 naj bi imel 10GPON SYMETRICAL.
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2939
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a g33k » 5. jun 2018 ob 13:52

To je pa druga zgodba potem.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:
g33k
Guru
 
Prispevkov: 910
Pridružen: 8. sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a atepej » 5. jun 2018 ob 14:08

in če dajo razmerje 1:20 bo vsem delalo 500/100 brez problema
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2939
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a slimper » 24. jun 2018 ob 12:59

Zanima me kaj točno pomeni za uporabnika tisti sfp modul na innbox v60u? Ker če preskočim modem in priključim samo kabel na svoj router mi tudi dela internet kot bi moral. Sem pa trenutno še pri Telekomu in čakam da mi sprocesirajo prestop k t2.
slimper
Novinec
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 24. jun 2018 ob 12:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a looka » 24. jun 2018 ob 13:17

SFP je tip priključka, ki je mišljen za mrežno komunikaicijo. Se pravi, naprava ima SFP kletko, v katero se vtakne modul. Odvisno od nosilca signala (baker, različni tipi optike), se potem priklopi pravilni SFP modul in zadeva špila plug'n'play. Operaterjem tako ni treba imet različnih modemov, samo tiste module, ki pa itak ne rabijo neke konfiguracije.
Slika
looka
Novinec
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 17. apr 2018 ob 11:20
T-2: Že imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 24. jun 2018 ob 13:46

Odvisno a si na GPON tipa optiki ali na "starem" tipu optike "LLU" oziroma P2P .
Koliko časa imaš že optiko ? Če jo imaš že več kot 4 leta potem je zelo verjetno LLU (P2P).
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6174
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a slimper » 24. jun 2018 ob 14:09

Omrežje OŠO Primorska, mislim da je zdaj 6. leto, vsaj 5. sigurno. Optični kabel pride na zhone napravo, nekje na nalepki piše gpon. Iz tega gre utp kabel na sfp innbox, lahko pa priključim direkt na svojega asusa in nastavim da deluje. Torej zadeva v praksi špila enako brez sfp modula. Bo pri t2 ista konfiguracija?
slimper
Novinec
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 24. jun 2018 ob 12:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 24. jun 2018 ob 14:36

Ja OŠO je spet nekaj svojega.... bi moralo delovati ja tako kot opisuješ.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6174
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a slimper » 1. jul 2018 ob 21:34

No pa sem ta vikend postal član T2.
Preden se spustim v testiranje bi najprej tu vprašal.

Kako če sploh lahko izpustim innbox f60 in furam vse preko svojega asusa ac68u. Pri Telekomu sem asusa direktno povezal, nastavil ppoe, in za stbje nastavil še tisti iptv vid 3999 in zadeva je delovala. Aja imam pa statični ip (tudi prej pri telek sem ga imel).

Zanima me ali lahko pri t2 to izpeljem na enak način ali je potrebno kako drugače?
slimper
Novinec
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 24. jun 2018 ob 12:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a looka » 1. jul 2018 ob 22:12

Naj me nekdo, ki ve bolje, popravi:
Mislim da ni fora T2, telekom, telemah ali kak tretji. Tehnologijo določa omrežje, se pravi tvoja doza, iz katere kuka internet, ne pa operater. Tehnologija, se pravi fizični vodniki, ruterji, centrala ter topologija omrežja, se bo spremenila, ko bo to potrebno, ne pa, ko bo nekdo menjal operaterja. Operater je samo nekdo, ki ponuja storitev na obstoječi infrastrukturi. Tako ko elektrika, kjer lahko sicer menjaš dobavitelja, ampak žice in napetost se zeradi tega ne bodo menjale. Po tej logiki boš naredil vse tako, kot je bilo prej, in vsaj internet bo delal. TV je pa pač eden od protokolov, ki laufajo na vrhu mrežnega protokola, tako da to se smatra kot storitev, ne kot tehnologija, in tu nimam mnenja.
Slika
looka
Novinec
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 17. apr 2018 ob 11:20
T-2: Že imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 1. jul 2018 ob 22:19

slimper Napisal/-a:No pa sem ta vikend postal član T2.
Preden se spustim v testiranje bi najprej tu vprašal.

Kako če sploh lahko izpustim innbox f60 in furam vse preko svojega asusa ac68u. Pri Telekomu sem asusa direktno povezal, nastavil ppoe, in za stbje nastavil še tisti iptv vid 3999 in zadeva je delovala. Aja imam pa statični ip (tudi prej pri telek sem ga imel).

Zanima me ali lahko pri t2 to izpeljem na enak način ali je potrebno kako drugače?


Ja, na enak način, samo da T2 nima PPOE, ampak dinamični oz. statični ip . Samo še port doloćiš za Tv ....
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6174
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a slimper » 1. jul 2018 ob 22:42

Ja bolj bo problem s tvjem, ker trenutno deluje le preko innboxa. Ko sem priklopil na asusa je napisalo da deluje samo v omrežju t2.
Kako pa tu določim port za tv? Enako s tem iptv vid? Kakšen je?
slimper
Novinec
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 24. jun 2018 ob 12:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 1. jul 2018 ob 22:44

nastavi port za TV v bridge .... vid port je nekje opisan v tej temi ali v drugi.... sem pozabil kaksen je
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6174
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 1. jul 2018 ob 22:57

Če imaš klasično T-2 optiko, moraš samo IPTV porte bridgat z WAN-om. Če si pa na BRO/OŠO GPON, moraš pa VLAN 2000 iz WAN-a spravit na IPTV port netagiran.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1126
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Internet

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 9 gostov