bypass Innbox v60

Vse o T-2 internetu

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a slimper » 1. jul 2018 ob 23:27

Sem na ošo primorska. Zaenkrat hvala za odgovore, se bom jutri igral naprej.
slimper
Novinec
 
Prispevkov: 13
Pridružen: 24. jun 2018 ob 12:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a slimper » 5. jul 2018 ob 16:35

Včeraj sem si zrihtal asusa, vpisal svoj statični ip, dns. podatke za subnet in gateway sem moral iskati na googlu/forumu ker uradno jih nisem dobil oz našel drugje.
Nastavil sem porte za tv, vse je delalo super do danes dopoldne. Internet je crknil, tv je pa delal normalno naprej.

Ima kdo kakšno idejo zakaj je to?
slimper
Novinec
 
Prispevkov: 13
Pridružen: 24. jun 2018 ob 12:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 5. jul 2018 ob 17:15

Kaj pa če nastaviš DHCP in ne statike, dobi IP ?
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6276
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a looka » 5. jul 2018 ob 17:20

mogoče moraš klicat na podporo, da ti sprostijo sejo, če si menjal napravo, ki jo vidi zunanje omrežje.
Slika
looka
Novinec
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 17. apr 2018 ob 11:20
T-2: Že imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a slimper » 5. jul 2018 ob 17:24

automatic ip sem dal sedaj in dela!
je pa dobil en drugi ip, verjetno dinamični? pripada eden poleg statičnega?

ampak če se vrnemo na statični ip, sem jaz pravilno nastavil ampak moram klicat na podporo, da mi "odobrijo" svoj lasten router?

edit: sem naredil še speedtest pa so preceeej slabše hitrosti.
slimper
Novinec
 
Prispevkov: 13
Pridružen: 24. jun 2018 ob 12:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 5. jul 2018 ob 17:35

A daš kako slikco kako si nastavil asusa ?
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 252
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 5. jul 2018 ob 17:43

Poleg statike imaš lahko še 2 dinamike. Dinamičini IP se spremeni samo če imaš napavo (router) izklopljen več kot 24 ur.
Ne ne rabijo ti aktivirati lastnega routerja, samo da imaš statični IP

Se je pa že dostikrat zgodilo, da statični IP ni deloval, ampak pri tebi je druga zgodba če je že deloval, pa je nehal.
Kakšno imaš hitrost naročeno ? Kok ti naredi speedtest ?
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6276
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a slimper » 5. jul 2018 ob 18:00

tako imam nastavljen statični ip, ki je deloval do danes dopoldne.
Slika

tako pa za tv, ki je normalno deloval naprej brez neta.
Slika
slimper
Novinec
 
Prispevkov: 13
Pridružen: 24. jun 2018 ob 12:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a atepej » 5. jul 2018 ob 21:39

Vnesi innbox-ov MAC naslov v svoj router pa bo in lahko nstaviš nazaj na dinamični ip.
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2977
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 6. jul 2018 ob 14:40

Mene zanima če bi delalo to kar je na posnetku tudi na t-2. Seveda z 2000 za vlan.

https://www.youtube.com/watch?v=yXLBfQ1Wc7k
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 252
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a slimper » 6. jul 2018 ob 17:18

Ok sedaj deluje, je dobilo statični ip. Kloniral sem mac naslov, trenutno dela net in tv.
Upam da bo tako tudi ostalo :)

Hvala vsem za pomoč!
slimper
Novinec
 
Prispevkov: 13
Pridružen: 24. jun 2018 ob 12:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 6. jul 2018 ob 18:56

Kakšen je VLAN na BRO od Interneta in ip telefonije ? Ne razumem zakaj t-2 ne da tega ven. Bi prišparali pri opremi , pač bi podpisal da boš imel svoj router. A je tako težko.
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 252
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a atepej » 6. jul 2018 ob 19:27

Za internet ga ni, za ip tel pa ne vem.
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2977
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 6. jul 2018 ob 22:53

Aha super. Potem moram samo vlan 2000 poštimat in bo. Hvala
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 252
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a Ruckus » 10. jul 2018 ob 09:47

Sem se končno spravil in naredil bypass Inboxa. Samo SFP kletko in kabel sem prestavil iz Innboxa v moj Ubiquiti edgerouter 6p, zamenjal WAN port na eth5/sfp in zadeva deluje.
Ruckus
Uporabnik
 
Prispevkov: 38
Pridružen: 11. maj 2012 ob 13:12
T-2: Že imam
Paket: T4 100/20

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Internet

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 7 gostov

cron