bypass Innbox v60

Vse o T-2 internetu

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 10. jul 2018 ob 10:08

Ruckus samo internet ali tudi iptv ? Ker se mi zdi da za iptv potrebuješ še neke porte odpret ?
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 236
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a atepej » 10. jul 2018 ob 10:16

Če je na LLU ali T-2 optiki, naj nastavi na bridge, VLAN je samo za BRO.
Slika Slika
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2891
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a Ruckus » 11. jul 2018 ob 15:36

Imam samo internet 100/100. Kaj pa naj bi nastavil na bridge? Imam pa T-2 optiko, direkt vlakno do doma.
Ruckus
Uporabnik
 
Prispevkov: 38
Pridružen: 11. maj 2012 ob 13:12
T-2: Že imam
Paket: T4 100/20

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a Ruckus » 17. jul 2018 ob 09:58

Zgleda da je nehalo delovati. Bom poklical na podporo in poskusil če mi bodo hoteli resetirati sejo. Če hočem klonirati MAC, kako lahko zvem MAC naslov od Innboxa, imam statiko, vsi porti so bridgani.
Ruckus
Uporabnik
 
Prispevkov: 38
Pridružen: 11. maj 2012 ob 13:12
T-2: Že imam
Paket: T4 100/20

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 17. jul 2018 ob 10:54

Če ni napisan na nalepki od Innboxa (bi skoraj moral biti), priklopi WAN port Innboxa na LAN port svojega routerja in poglej tam, kakšen ima MAC.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1093
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 19. jul 2018 ob 17:39

A če naredim ta bypas s mikrotikom moram vlan2000 dat na vse porte se pravi na eth0 - eth4 ali samo na tiste kateri so za tv ? Mislim v bridge način da dam porte za tv in vlan2000 ? Eth za lokalno ga verjetno ne rabi ? Pa zanima me še ali moram kak igmp proxy vklopit ?
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 236
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a atepej » 19. jul 2018 ob 19:13

Dej za tiste, ki so za TV.
Slika Slika
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2891
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a looka » 20. jul 2018 ob 13:10

a vlan2000 se vedno uporablja za t-2 TV, ne glede na nosilec signala, BRO/OŠO/GPON/dialup ?
Slika
looka
Novinec
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 17. apr 2018 ob 11:20
T-2: Že imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 20. jul 2018 ob 14:34

mikrohard Napisal/-a:Če imaš klasično T-2 optiko, moraš samo IPTV porte bridgat z WAN-om. Če si pa na BRO/OŠO GPON, moraš pa VLAN 2000 iz WAN-a spravit na IPTV port netagiran.
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 236
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Prejšnji

Vrni se na Internet

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 3 gostov