bypass Innbox v60

Vse o T-2 internetu

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 10. jul 2018 ob 10:08

Ruckus samo internet ali tudi iptv ? Ker se mi zdi da za iptv potrebuješ še neke porte odpret ?
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 252
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a atepej » 10. jul 2018 ob 10:16

Če je na LLU ali T-2 optiki, naj nastavi na bridge, VLAN je samo za BRO.
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2977
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a Ruckus » 11. jul 2018 ob 15:36

Imam samo internet 100/100. Kaj pa naj bi nastavil na bridge? Imam pa T-2 optiko, direkt vlakno do doma.
Ruckus
Uporabnik
 
Prispevkov: 38
Pridružen: 11. maj 2012 ob 13:12
T-2: Že imam
Paket: T4 100/20

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a Ruckus » 17. jul 2018 ob 09:58

Zgleda da je nehalo delovati. Bom poklical na podporo in poskusil če mi bodo hoteli resetirati sejo. Če hočem klonirati MAC, kako lahko zvem MAC naslov od Innboxa, imam statiko, vsi porti so bridgani.
Ruckus
Uporabnik
 
Prispevkov: 38
Pridružen: 11. maj 2012 ob 13:12
T-2: Že imam
Paket: T4 100/20

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 17. jul 2018 ob 10:54

Če ni napisan na nalepki od Innboxa (bi skoraj moral biti), priklopi WAN port Innboxa na LAN port svojega routerja in poglej tam, kakšen ima MAC.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1155
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 19. jul 2018 ob 17:39

A če naredim ta bypas s mikrotikom moram vlan2000 dat na vse porte se pravi na eth0 - eth4 ali samo na tiste kateri so za tv ? Mislim v bridge način da dam porte za tv in vlan2000 ? Eth za lokalno ga verjetno ne rabi ? Pa zanima me še ali moram kak igmp proxy vklopit ?
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 252
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a atepej » 19. jul 2018 ob 19:13

Dej za tiste, ki so za TV.
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2977
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a looka » 20. jul 2018 ob 13:10

a vlan2000 se vedno uporablja za t-2 TV, ne glede na nosilec signala, BRO/OŠO/GPON/dialup ?
Slika
looka
Novinec
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 17. apr 2018 ob 11:20
T-2: Že imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 20. jul 2018 ob 14:34

mikrohard Napisal/-a:Če imaš klasično T-2 optiko, moraš samo IPTV porte bridgat z WAN-om. Če si pa na BRO/OŠO GPON, moraš pa VLAN 2000 iz WAN-a spravit na IPTV port netagiran.
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 252
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a slimper » 10. sep 2018 ob 21:55

zdravo. po 2 mesecih delovanja s statičnim ipjem (lasten router - kloniran mac) je stvar avtomatsko dobila statičen ip.
sedaj pa router zopet dobi nek dinamičen ip. stvar je bila resetirana, če se ne bo popravilo bom poskusil klicati na tehnično pomoč.

ali mogoče kaj bi bil vzrok temu? pri meni ni bilo sprememb v nastavitvah ali menjavi kakšne opreme.
slimper
Novinec
 
Prispevkov: 13
Pridružen: 24. jun 2018 ob 12:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 10. sep 2018 ob 22:57

Priklopi nazaj inboxx pa poglej kaj dobiš ven.
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 252
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a slimper » 13. sep 2018 ob 20:58

Tudi z inboxom ne dobi ipja. Če pa na svojem routerju zamenjam mac, se zamenja tudi ip. Ampak mac od innboxa dobi vedno isti ip, ampak ni moj pravi.
Nič, bom klical na T2.
slimper
Novinec
 
Prispevkov: 13
Pridružen: 24. jun 2018 ob 12:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Prejšnji

Vrni se na Internet

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 4 gostov