bypass Innbox v60

Vse o T-2 internetu

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a mitjap » 13. jan 2019 ob 11:13

Torej, pod črto, ali lahko svojega Innbox v60 zamenjam za Mikrotik, tako da samo premaknem sfp? Oz. verjetno bom moral menjati (fejkati) mac naslov?

Kakšen odnos ima do tega operater, če pokličem na support in kar povem (pošljem) mac od novega modema.

Imate po vsem tem času težave s kakšnim dodeljevanjem IP-jev itd? Imam statični IP (sklepam, ker se mi res že sto let ni spremenil).


Innboxa bi se rad znebil predvsem in samo za to ker mi odžira dodatni plac, pa hkrati verjamem, da ne delajo stvari tako optimalno, če imam eno koleno zmes.
mitjap
Začetnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 12. sep 2018 ob 11:16
T-2: Že imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a looka » 13. jan 2019 ob 12:26

Za moj primer dela. Se pravi internet na Telekom optiki in T2 ponudniku.
Nastaviš, da je sfp interface dhcp klient in to je to. Mislim, da je priporočljivo, če v interface-u tudi nastaviš loop protect. Če ne dela s prve, odklopiš, kličeš na support in rečeš da si "preklapljal opremo in če lahko sprostijo sejo". Jaz sem tako naredil in je šlo, nisem pa razlagal, kaj točno bom priklopil. MAC naslova ne smeš klonirat, ker je nanj vezan še en protokol, zaradi katerega imaš mogoče lahko težave.
Slika
looka
Novinec
 
Prispevkov: 13
Pridružen: 17. apr 2018 ob 11:20
T-2: Že imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a looka » 13. jan 2019 ob 12:46

Mi lahko kdo pove, kako pa je s TV-jem in VoIP? Je samo kak VLAN za nastavit, al kakšen je postopek?
Slika
looka
Novinec
 
Prispevkov: 13
Pridružen: 17. apr 2018 ob 11:20
T-2: Že imam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 8. mar 2019 ob 18:39

Je kak junak kateri bi v parih slikcah pokazal kako se nastavi svoj mikrotik router da bi zamenjal modem in imel na ene dveh izhodih iptv multicast ?? :D Malo me heca ta vlan, ker ne vem kam naj ga dam. Imam pa 760 model. Sicer verjetno ni važno kateri je.
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 287
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 10. mar 2019 ob 19:27

Kva res noben nima pojma kako se to naredi ??? Čudno ....
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 287
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a madpanter » 11. mar 2019 ob 09:07

Probaj na slotech vprašat... :hmm:
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS
Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
 
Prispevkov: 3028
Pridružen: 5. apr 2006 ob 10:02
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 11. mar 2019 ob 11:13

Bom hvala. pa bom potem naredil jest par slikc, ker verjetno nisem edini ka bi rad tako konfiguracijo.
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 287
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 11. mar 2019 ob 15:35

Ah bom tukaj počakal če bo kdo, ker na slo-techu sem postavil vprašanje pa samo ogledi, da bi kdo odgovoril pa ne. Ali se jim ne da, ali pa nima noben pojma. :(
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 287
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 11. mar 2019 ob 16:00

Govorim na pamet (lahko, da se motim)... narediš VLAN interface z željenim VLAN ID-jem na WAN portu. Potem pa ta VLAN interface bridgaš s poljubnimi porti na switchu.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1389
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 11. mar 2019 ob 16:06

Mislim, da tukaj med primeri podobna konfiguracija, kot jo ti želiš (VLAN Example #1 (Trunk and Access Ports))... https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:I ... _Filtering

Skratka... narediti moraš "IPTV bridge", na njega dodati WAN port tagiran s pravim ID-jem in željene IPTV porte netagirane. Potem pa na tem bridgu vklopiš VLAN filtering.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1389
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 11. mar 2019 ob 16:44

Super. Bom testiral danes pa de vidmo kako pa kaj. Sem namenoma kupil CR109-8G-15-2HnD-IN za to vezavo. Mogoče je overkill , ampak sem ga dobil dokaj ugodno.
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 287
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 13. mar 2019 ob 15:10

Evo zadeva laufa kot šus. Sedaj imam ping 6 in ne več 24-28 kot preko inboxxa. Me pa firbec matra če bi t-2 vzel inboox nazaj :D
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 287
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a slow_slow » 13. mar 2019 ob 15:15

:) kaj če bi ga imel za vsak slučaj vseeno doma :)
Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
 
Prispevkov: 4822
Pridružen: 19. jul 2007 ob 13:19
Kraj: Maribor T-2
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a asgard » 13. mar 2019 ob 15:41

Bom obrdžal zaenkrat. Sem upal de bom kar optiko ruknu v router, vendar nimam pravega zaključka. Imamo samo za 2 optična vodnika noter, za enega pa ne, tako da tisto še čaka, se pa pozna na delovanju neta. Pingi v CSGO neprimerno nižji, vse lepše odpira. Očitno je tisti innbox bolj tako ena zadeva za stare mame katere gledajo malo tv in pokličejo preko skypa kolegico :D :D
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 287
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: bypass Innbox v60

OdgovorNapisal/-a slow_slow » 13. mar 2019 ob 15:50

Zanimivo.
meni deluje brez težav imam pa innbox F60.
Morem pa priznat, da nobenga drugega modela nisem hotel niti imeti pred tem...
F60 bridge deluje v nulo za mene, Ping je ostal isti kot sem imel z milanom in levelone.
Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
 
Prispevkov: 4822
Pridružen: 19. jul 2007 ob 13:19
Kraj: Maribor T-2
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Internet

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 7 gostov