Kaj se dogaja? 10/10 namesto 1000/100...

Splošni pogovori o T-2

Kaj se dogaja? 10/10 namesto 1000/100...

OdgovorNapisal/-a CocaColaHolic » 17. apr 2018 ob 14:03

Drugače ne težim velik, ker sem večinoma zelo zadovoljen s T-2 ponudbo in storitvami, ampak zdej mi pa že malo pokajo žile, tako da bom še tukaj prosil za kako pomoč.

Imam praktično vse na T-2ju - internet, tv, mobilce... Moj paket hitrosti je bil 300/50.

Na začetku leta sem pokuril T-2 točke in si vklopil 1000/100, da vidim kako to šiba, ker nameravam nadgradit hitrost v kratkem na 500/100 (delam v videoprodukciji, kjer si pošiljamo datoteke velike tudi več 10GB preko ftp-jev, oblakov ipd.), pa če sem že imel toliko točk, pa dejmo do fula vzet. 8)

Od takrat dalje imam totalka nestabilno povezavo. večinoma se mi ustavi na 100/100, zadnje čase celo na 10/10. :hmm: točke so očitno šle v nič... :jao:

Vsega skupaj sem mogoče imel "normalno" povezavo cca. 20% časa, odkar sem naročil višjo hitrost.

Ker sem že neštetokrat klical, da prijavim napako (in neštetokrat slišal "ali ste priklopljeni direkt v modem?" in "koliko časa se vam to že dogaja?" - a nimate nič napisan pod mojim profilom, al kako??? - so mi končno poslali tehnika, da preveri zakaj sem tok tečen.

Kaj je odkril? Da res zgleda ni nekaj uredu pri povezavi, ker je tudi on dobival iste rezultate. Je bil pri meni dobro urco in ker ni mogel sam nič narest, je spet prijavil napako in to je bilo to. Edino kar sva pogruntala je to, da je spodaj omarica, ki je sicer gigabitna ampak je gor priklopljenih 24 uporabnikov - se pravi lahko pozabim na 1000/100... 500/100 bi po moralo it, če slučajno ni še kak tak norc kot jaz v bloku.

Anyhoo... :grrpc:

Tudi, če bi obdržal svoj trenutni paket (300/50), je taka povezava nesprejemljiva. Danes že cel dan imam 10/10.

Ali je kdo tu na forumu, ki bi lahko malo povohal moj problem? :cry:
Priponke
t-2hitrost.png
Uporabniški avatar
CocaColaHolic
Novinec
 
Prispevkov: 12
Pridružen: 2. apr 2012 ob 18:53
Kraj: Radomlje
T-2: Že imam
Paket: 1000/100

Re: Kaj se dogaja? 10/10 namesto 1000/100...

OdgovorNapisal/-a slow_slow » 17. apr 2018 ob 14:25

Prvo menjava modema, nato menjava porta v centrali in meritve samega fibra,
pa tudi spodaj je omarica je malo čudno, ker ponavadi v blokih ni opreme ki bi omejevala karkoli ampak je vse s centralo speljano.
Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
 
Prispevkov: 4723
Pridružen: 19. jul 2007 ob 13:19
Kraj: Maribor T-2
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO

Re: Kaj se dogaja? 10/10 namesto 1000/100...

OdgovorNapisal/-a Nikonja » 17. apr 2018 ob 14:30

Predvidevam da si na optiki, pri meni v LJ vse štima, po ta novem sm na 500/100 in na speedtestu dobim v povprečju 480/100. Smo tudi v bloku cca 40 stanovanj ampak nisem videl še nobenih razlik ob določenih urah.


Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Nikonja
Znanec
 
Prispevkov: 90
Pridružen: 8. apr 2008 ob 20:39
T-2: Že imam
Paket: 200/20

Re: Kaj se dogaja? 10/10 namesto 1000/100...

OdgovorNapisal/-a slow_slow » 17. apr 2018 ob 14:31

Meni je čudno...
mam 500/100 in sem testiral zadevo nekaj dni na testiranju in ni tako zelo nihalo kot tebi.
Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
 
Prispevkov: 4723
Pridružen: 19. jul 2007 ob 13:19
Kraj: Maribor T-2
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO

Re: Kaj se dogaja? 10/10 namesto 1000/100...

OdgovorNapisal/-a Nikonja » 17. apr 2018 ob 14:35

Lahko da je kabel za nič ker so optični veliko bolj občutljivi, ampak fajn bi bilo če bi tehnik direkt na škatli tvoj port stestiral.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Nikonja
Znanec
 
Prispevkov: 90
Pridružen: 8. apr 2008 ob 20:39
T-2: Že imam
Paket: 200/20

Re: Kaj se dogaja? 10/10 namesto 1000/100...

OdgovorNapisal/-a NoName » 17. apr 2018 ob 15:44

Zadnjič je pri enemu pomagal reboot innboxa, poskusi še ti...
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika
Uporabniški avatar
NoName
T-2jevec / Administrator
 
Prispevkov: 1991
Pridružen: 16. nov 2006 ob 21:26
Kraj: Šmarje pri Jelšah
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV


Vrni se na Splošno

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 2 gostov