T2, njihov modem in odpiranje vrat (portov)

Vse o T-2 internetu

T2, njihov modem in odpiranje vrat (portov)

OdgovorNapisal/-a Svedski » 21. apr 2018 ob 19:32

Živjo!

Bom na hiter bil, ne morem nikjer drugje odogovora trenutno dobiti in mislim da sva z bratom malo neumna zato.

Pred dvema tednama smo šli iz Telekoma na T2 in moram reči da internet je zelo v redu, vendarle imava samo en resen problem. Kako se odpre porte? Brat mi reče da v pomenu besede ne more dostopati v nastavitve modema, in zato ne more odpreti vrat. Osebno nevem veliko o tem, bi pa mislil da kakšen tukaj zna situacijo malo razkriti. Porte mi je vendarle uspelo odpreti preko protokola UPnP, vendar mi ne korisit veliko ker samo en računalnik (naroben) lahko to naredi za svoj IP s pripomočkom "albertino port mapper". Prijatelj mi je tudi rekel da rabimo menati modem / klicati na T2 za odobritev teh nastavitev. Ne morem reči kateri paket mamo, podpira pa več kot 120/120mbit/s če to kaj pomaga.

Hvala za kakršenkoli odgovor!
Svedski
Začetnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 21. apr 2018 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: ???

Re: T2, njihov modem in odpiranje vrat (portov)

OdgovorNapisal/-a g33k » 21. apr 2018 ob 19:34

Porte odpiraš v Horizontu.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:
g33k
Guru
 
Prispevkov: 908
Pridružen: 8. sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: T2, njihov modem in odpiranje vrat (portov)

OdgovorNapisal/-a Svedski » 21. apr 2018 ob 19:34

Pa tudi če lahko kdo odgovori - kako je s statičnimi IPji? Pravzaprav nevem če se mi menja IP trenutno, bi pa rad vedel če T2 ponuja kakšne možnosti glede tega in če je potrebno plačati za ta privlegij.

Hvala ti btw, bom se pozanimal glede tega!
Svedski
Začetnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 21. apr 2018 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: ???

Re: T2, njihov modem in odpiranje vrat (portov)

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 21. apr 2018 ob 20:21

A si na Telekom novejši optiki tipa GPON/BRO ?
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6168
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T2, njihov modem in odpiranje vrat (portov)

OdgovorNapisal/-a Svedski » 24. apr 2018 ob 16:39

Pozni odgovor, oprosti.

Nimam pojma twelvetrees, kaj ima to veze? Glede horizonta, jaz sem odprl porte, in mi ne deluje čisto nič. Ker ni veliko opcij tam notraj, sem siguren da nisem nič zajebal. Forwardam porte za posamezni IP, grem na rečeni računalik, testiram specifične porte in ne deluje. Zelo čudno mi je ker pri recimor nekih igrah kjer moram hostat ki uporabljajo port 28960/28961 (ki nista odprta) deluje brez problemov, in tudi brez da odprem vrat lahko hostam server na mojem PCju, deluje brezhibno, a ko probam to s kakšnega drugega računalnika (na istem omrežju) server ne deluje.

Mislim da ma nekaj veze z UPnP, ker sem uporabil neke programe za port forwarding preko UPnP in deluje, ampak enako, samo na mojem osebnem računalniku. Imamo malo čudno omrežje in brat načeloma nima časa/volje da se ubada s tem, mogoče kdo ve kaj bi bil lahko problem? Trenutno mi piše da je circa 20 portov odprtih za brezveze ker sem probaval ta UPnP sranje. Ne vidim opcij za izklopitev teh.

Pa še tole - če jaz čekiram te posamezne porte (ki v praksi delujejo) na internetnih straneh za čekiranje portov, mi zmeram napiše da niso odprti, tudi če deluje. (še enkrat - to samo velja za moj osebni PC, kjer deluje)

https://prnt.sc/j9imza (97 je moj osebni PC, 120 je server, kjer porti nočejo delovati)
Svedski
Začetnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 21. apr 2018 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: ???

Re: T2, njihov modem in odpiranje vrat (portov)

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 24. apr 2018 ob 17:22

Ima veze, če si na BRO (gpon Telekom ) optika, pol je glede statičnega ipja ena fora, če pa imaš priklop na T2 opremo na centrali je pa manj zajebancije.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6168
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T2, njihov modem in odpiranje vrat (portov)

OdgovorNapisal/-a fejker » 6. maj 2018 ob 07:05

Si bom malo izposodil temo, da ne odpiram nove. Na Horizontu meni že nekaj časa ne dela nastavljanje portov.
Skratka v nastavitve pridem, z "dodaj novo pravilo" lahko vpišem potrebne nastavitve, stisnem "shrani", obvestilo, da so nastavitve shranjene dobim, v seznamu so pa še vedno samo stara pravila. Teh starih pravil pa tudi ne morem izbrisat. Dobim sicer obvestilo, da je bilo pravilo izbrisano, ampak zgodi se pa nič - vsaj na end-user.
Slika
Druga zadeva je pa, da mi pod WAN zavihkom kaže napačni IP. Whatsmyip kaže pravilnega, na horizontu pa kaže napačnega (imam statičen IP).
Modem je IAD ZyXEL P870HN-5xb (S120Y10008863).
Slika
Ne mislim pa ob vsaki spremembi port forwardinga klicati na HD. Nekoč sem imel pri naročilu obkljukano, da želim imeti vse porte odprte in jih za modemom upravljal z lastnim routerjem, zdaj je pa očitno na modemu vse NAT.

Se da mogoče direktno na modem logirat s horizontovim loginom, da bi spremenil nastavitve?
Mi lahko kdo prosim pomaga?
fejker
Znanec
 
Prispevkov: 53
Pridružen: 23. jun 2009 ob 14:00
Kraj: Žeje pri Komendi
T-2: Že imam
Paket: HD-TV/VDSL2 10/2

Re: T2, njihov modem in odpiranje vrat (portov)

OdgovorNapisal/-a ciril88 » 11. maj 2018 ob 09:27

Prijavi napako, da ti menjajo zyxla za innbox.
You Can Call Me Santa Claus
Slika
Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
 
Prispevkov: 622
Pridružen: 16. apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 40/40


Vrni se na Internet

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 4 gostov