EoIP

Vse o T-2 IP televiziji

EoIP

OdgovorNapisal/-a asgard » 10. jul 2018 ob 20:33

Pozdravljeni
Sem sicer našel nekaj na to temo vendar nekako mi ne uspe usposobit zadeve. Imam dva mikrotik routerja in bi rad speljal NAJET iptv priključek na še eno lokacijo kjer bi rad postavil tv in imel lokalno mrežo.
Bral sem nekaj da se da preko EoIP tunela. Rad bi da bi imel lokalno mrežo z enega porta na Mikrotiku, z drugega porta pa bi šel IPTV na drugo lokacijo. Sedaj imam med dvema točkama postavljen bridge z Ubiquiti antenami, katere dosegajo stalen link tam okrog 90 mega , kar mislim da bi bilo več kot dovolj. Na obeh straneh bi bil mikrotik z določenimi porti. Na prvi lokaciji bi iz modema potegnil iptv in ga vtaknil v EoIP port. MI bi znal kdo pomagati
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 255
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: EoIP

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 10. jul 2018 ob 21:03

Kakšen tip priključka imaš optike ? LLU ali Gpon (BRO) ?
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6378
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: EoIP

OdgovorNapisal/-a asgard » 10. jul 2018 ob 21:10

BRO
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 255
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: EoIP

OdgovorNapisal/-a ciril88 » 11. jul 2018 ob 10:10

Če ima na eni strani multicast, na B strani ni pomembno kaj ima EOIP gre skozi, samo nastavit si ga more pravilno,...
You Can Call Me Santa Claus
Slika
Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
 
Prispevkov: 646
Pridružen: 16. apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 40/40

Re: EoIP

OdgovorNapisal/-a asgard » 11. jul 2018 ob 11:01

Kar sem raziskoval in probal z enim routerjem sem do sedaj prišel do tega:
dva porta v bridge da gre lokalna mreža skozi, verjetno bridgam EoIP in port na eni strani in na drugi strani isto. Delam prav ?
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 255
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: EoIP

OdgovorNapisal/-a asgard » 11. jul 2018 ob 18:08

Operacija uspela. 2 porta bridgana na vsakem routerju za lan, druga dva za tv in eoip zraven.
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 255
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: EoIP

OdgovorNapisal/-a asgard » 12. jul 2018 ob 09:26

Ker nisem 100% da sem vse prav naredil, je kdo tukaj kateri se razume na te eoip kanale, da mu pošljem v pregled nastavitve če je vse ok, da nisem kaj preveč bridgal. Najraje na ZS.
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 255
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: EoIP

OdgovorNapisal/-a raceboy » 13. jul 2018 ob 12:14

poslji...

aja...lahko pa tudi z vlanom posljes na drugo stran
raceboy
Faca
 
Prispevkov: 124
Pridružen: 23. okt 2013 ob 18:43
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera (Optika)

Re: EoIP

OdgovorNapisal/-a asgard » 13. jul 2018 ob 13:06

Aha da dodam vlan na port in pošljem čez mrežo. Glede na to da sem si omislil še ene par mikrotikov se bom še s tem poigral.
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 255
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: EoIP

OdgovorNapisal/-a raceboy » 13. jul 2018 ob 13:44

ja tko sm imel narejen enkrat link. dva bridga. internet in iptv. direktno je sel iptv po wifiju...preko vlana pa internet

Sent from my Moto G (5) Plus using Tapatalk
raceboy
Faca
 
Prispevkov: 124
Pridružen: 23. okt 2013 ob 18:43
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera (Optika)


Vrni se na IP TV

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 13 gostov