Optika Dobrepolje

Vse o FTTH in Gratelu

Optika Dobrepolje

OdgovorNapisal/-a Alex » 10. avg 2018 ob 11:22

Končno vključen!

Projekt RUNE, optika preko TS.

Optika napeljana "skoraj" po obstoječih vodih. GVO je želel postavljati nove drogove in vleči kable po zraku, malo sem, malo tja. Po težkih pregovorih uspelo povleči kable skoraj po obstoječih vodih, tudi čez sosedova podstrešja. :pivo:

Tehnična rešitev T2 - kako že pravijo, "Tako, kot mora biti" :jao:

Na vikendu imam tudi T2 optiko preko TS in je optični kabel vključen direktno v T2jev Innbox.
Slika

Tukaj, doma je priklop rešen z dodanim grelcem. Še en dodaten vmesnik, ki ima svoj napajalnik in vmesnik, ki še dodatno ogreva pregreto ozračje.
Slika
Slika

Kaj ima to T2 neke kavbojske rešitve? Kot kaže jih TS kar dobro je..e z vedno nekimi novimi prilagoditvami. Sosed ima priklop v TS in je vključen direktno v modem, brez kakršnihkoli vmesnikov.

Samo delovanje optike je zaenkrat zelo solidno.
Slika

Dobil novega Amina, ki lepo ugaša in prižiga Samsung TV, glasnost je samo ena (prej je imel Arris svojo glasnost, TV pa svojo), slika je OK, na prvi vtis presvetla.

Dobil tudi statični IP. Imam Asusa in nastavljen DDNS. Ko sem imel nastavljen DHCP je modem javljal dvojen NAT in dodajal interni IP v smislu 192.168.... Seveda DDNS ni deloval. Klic na HD rešil zadevo.

Ni multicast-a. V drugi ulici vlečena ista optika, priklop na GPON in stranka ima multicast, jaz pa ne. Spet neke bolane fore.

All in all.
T2 mora poskrbeti za boljše tehnične rešitve v smislu "boljših" naprav (ne vem zakaj mi niso dali novi G64 ali kaj podobenga), multicast za vse (vsaj v vasi :) )
Alex
Model
 
Prispevkov: 303
Pridružen: 21. mar 2006 ob 18:03
Kraj: Videm Dobrepolje
T-2: Že imam
Paket: Diamant optika

Re: Optika Dobrepolje

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 10. avg 2018 ob 14:15

3/4 tvojega teksta je nanaša na temo BRO/GPON, zato ne bomo delali debate o tem na dveh temah !
Vse to kar si napisal ni nič novega in je tak kot je.
kot je rečeno nadaljuje debato tule: viewtopic.php?f=7&t=8147

Če pa bo kaj novega o širitvi optike na Dobrepolje pa se naj piše tukaj!
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6335
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Optika Dobrepolje

OdgovorNapisal/-a g33k » 10. avg 2018 ob 14:42

A je tale ONT enaka zadeva kot Huawei pri Telekomu?
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:
g33k
Guru
 
Prispevkov: 942
Pridružen: 8. sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Optika Dobrepolje

OdgovorNapisal/-a atepej » 10. avg 2018 ob 19:07

g33k to je ONU od telekoma.
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2990
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Optika Dobrepolje

OdgovorNapisal/-a g33k » 10. avg 2018 ob 20:58

Pa ce pise innbox spodaj.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:
g33k
Guru
 
Prispevkov: 942
Pridružen: 8. sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Optika Dobrepolje

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 10. avg 2018 ob 21:07

Telekom ima tudi od Iskratela GPON opremo... ne samo Huawei.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1189
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam


Vrni se na Optika in Gratel

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 3 gostov