T2 lastno LTE omrežje 4G

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
map
Novinec
Prispevkov: 18
Pridružen: 21. Maj 2009 ob 13:04
T-2: Že imam
Paket: OD HBO 500/100 - FTTH

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a map » 14. Feb 2020 ob 19:47

Ko se bazna zabaše tudi telekomovcom manjšajo. Sem bil tam pred t2. Včasih tudi recimo neumnosti kot 2/8. Predvsem je rado klecalo v termah Čatež v času sezone, ista zadeva je bla telekom in t2

Andy
Model
Prispevkov: 232
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a Andy » 14. Feb 2020 ob 20:00

No.. dokler je taka hitrost, je fajn. Pa naj bo čimdalj. Problematike rezanja mobilne hitrosti Telekoma T-2ju pa ne poznam.

Primarno uporabljam A1, T-2jevi podatki so pa za redundanco, po potrebi. Na najbližji bazni postaji v roamingu ne gre čez 20/5. Pa še enkrat,meni ta hitrost zadostuje.
Slika
BRO FTTHSlika

map
Novinec
Prispevkov: 18
Pridružen: 21. Maj 2009 ob 13:04
T-2: Že imam
Paket: OD HBO 500/100 - FTTH

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a map » 14. Feb 2020 ob 20:04

Gleda tud telekom nekaj svoje omrežje rihta. Vsaj kle na mojem koncu so bila območja z zelo slabim signalom in hitrostmi, vidim da jih je čedalje manj. Recimo okolica mokric, ene točke, kjer čez 5 mega ni in ni šlo, ponekod samo edge in 3g, zdej šiba po 50+. za 19 EUR verjetn maxi paketa nebi vzel pri t-2, ker je pa ugodno v paketu oranžni diamant, sem jim pa dal priložnost in je OK, drugače bi vzel a1 GO M. Zej se mi pa ne zdi smiselno še 20 EUR dajat, kartica z 50 giga bi pa v predalu ležala. So far so good, edino zamerim da niso do konc 2019 LTE roaming v celi EU zrihtali. Pogrešam LTE na Slovaškem.

Andy
Model
Prispevkov: 232
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a Andy » 14. Feb 2020 ob 20:42

Saj LTE roaming se bo tudi uredil, je pa pač vprašanje časa. Sem bil v Španiji in za štos imel kartico s sabo. LTE roaminga tudi tam ni, ravno tako ga ni na Irskem.

Vzrok se pa skriva (poleg tega, da je Telefonica dala "košarico") tudi v tem:

"Gre za dolgotrajne postopke, ki niso odvisni zgolj od naše strani, k njihovi dolgotrajnosti pa zagotovo prispeva tudi dejstvo, da je Slovenija na mednarodnem telekomunikacijske trgu maloštevilna država in pogosto zato tudi tako obravnavana."

https://www.t-2.net/novice/storitve-med ... -od-112020
Slika
BRO FTTHSlika

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1133
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a mahi » 15. Feb 2020 ob 11:53

Andy napisal/-a:
14. Feb 2020 ob 20:42
"Gre za dolgotrajne postopke, ki niso odvisni zgolj od naše strani, k njihovi dolgotrajnosti pa zagotovo prispeva tudi dejstvo, da je Slovenija na mednarodnem telekomunikacijske trgu maloštevilna država in pogosto zato tudi tako obravnavana."

https://www.t-2.net/novice/storitve-med ... -od-112020
S tem stavkom pa se nikakor ne morem strinjat. Vsak operater si želi, da bi lahko njegovi naročniki gostovali v čimveč državah in naročniki to tudi "zahtevajo" od svojih operaterjev. Tako lahko v zadnjem času v SLO opazimo veliko Azijskih turistov (Kitajci, Korejci, Japonci...) in čeprav smo majhna dežela, smo turistično zanimiva in s tem posledično si veliki operaterji želijo pri nas urediti gostovanje izključno zaradi svojih naročnikov. In ti sklenejo pogodbe z TS in A1, istočasno pa naši operaterji sklenejo pogodbe z njimi.

T-2 pa je za tuje operaterje nezanimiv, zato z njim ne vidijo potrebe o sklepanju pogodbe. In zato je T-2 tudi tako obravnavan. Ne pa Slovenija.
Slika

bosttt
Znanec
Prispevkov: 85
Pridružen: 20. Maj 2019 ob 16:50
T-2: Že imam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a bosttt » 15. Feb 2020 ob 15:18

A piše kje v pogojih da je omejitev pri paketu MIDI v lastnem t-2 LTE omrežju na 20/5? Meni namreč speedtest ne pokaže več čeravno sem v T-2 omrežju?

map
Novinec
Prispevkov: 18
Pridružen: 21. Maj 2009 ob 13:04
T-2: Že imam
Paket: OD HBO 500/100 - FTTH

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a map » 15. Feb 2020 ob 16:58

V 3g ti tudi ne bo več pokazal

bosttt
Znanec
Prispevkov: 85
Pridružen: 20. Maj 2019 ob 16:50
T-2: Že imam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a bosttt » 15. Feb 2020 ob 22:40

V pogojih pa piše da je neomejeno v t2 omrežju...

map
Novinec
Prispevkov: 18
Pridružen: 21. Maj 2009 ob 13:04
T-2: Že imam
Paket: OD HBO 500/100 - FTTH

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a map » 16. Feb 2020 ob 08:02

Zgleda da so zadeve resno vzeli. Včeraj se vračal iz smučanja. Na petrolu Jesenice ob AC tudi t2 Lte. Nažalost nisem speedtesta naredil


Sent from my iPhone using Tapatalk

gasdopodna
Faca
Prispevkov: 178
Pridružen: 7. Feb 2010 ob 11:08
T-2: Že imam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 16. Feb 2020 ob 22:55

map napisal/-a:
16. Feb 2020 ob 08:02
Zgleda da so zadeve resno vzeli. Včeraj se vračal iz smučanja. Na petrolu Jesenice ob AC tudi t2 Lte. Nažalost nisem speedtesta naredil


Sent from my iPhone using Tapatalk
Pravilno... 3G je praktično že iz mode...
Zadnjič spremenil gasdopodna, dne 18. Feb 2020 ob 18:06, skupaj popravljeno 1 krat.

astras
T-2jevec
Prispevkov: 455
Pridružen: 8. Feb 2009 ob 21:03
T-2: Že imam
Paket: baker+t4
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a astras » 18. Feb 2020 ob 15:35

bosttt napisal/-a:
15. Feb 2020 ob 15:18
A piše kje v pogojih da je omejitev pri paketu MIDI v lastnem t-2 LTE omrežju na 20/5? Meni namreč speedtest ne pokaže več čeravno sem v T-2 omrežju?
nikjer ne piše o hitrostni omejitvi...
Ce bil bi vedez...

ne bil bi...

revez...
Slika

bosttt
Znanec
Prispevkov: 85
Pridružen: 20. Maj 2019 ob 16:50
T-2: Že imam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a bosttt » 18. Feb 2020 ob 18:41

tudi sam nisem nikjer zasledil da bi bila hitrostna omejitev zato pa ne vem zakaj speedtest pokaže 20/5 četudi sem v t2 lte omrežju

Odgovori