Težave z INNBOX v45

Vse o T-2 internetu
Odgovori
dejki
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 27. Okt 2019 ob 09:44
T-2: Že imam

Težave z INNBOX v45

Odgovor Napisal/-a dejki » 13. Nov 2019 ob 19:39

Pozdravljeni!
Innbox v45 sem nameraval zamenjat z Asus N300 routerjem. Kmalu sem ugotovil, da je na N300 nemogoče priklopit stacionarni telefon, zato sem klical na T2, da Innbox prestavijo v bridge način. Zdaj imam lan4 nastavljen na bridge, povedali so tudi, da telefon in ostali trije lan vtikači normalno delujejo naprej - torej innbox lahko izbrane vtikače bridgea in še vedno deluje kot router?
Zdaj pa vedno, ko Asusa priklopim na lan4, innbox izklopi tel1 - se ne da več klicat po stacionarnem telefonu in po 5 min se še tel1 lučka postane rdeča in tudi ip tv, ki je povezan direktno na lan vtikač na innboxu, ne dela več. Ko pa Asusa odklopim od lan4, se vse postavi nazaj in normalno deluje naprej.
Poleg tega pa na Asusu konstantno dropa povezavo na wan; dela približno 2min, nato dropne in spet rabi okrog 15s, da se poveže... :grrpc:
Če pa Asusa prklopim direktno na Huawejev modem, brez, da je vmes innbox, povezava na wan deluje tako kot je treba.
Ali je že kdo poskušal na enak način uporabljati oba routerja?
Ali ima kdo idejo, zakaj zadeva ne deluje?


Lp. Nejc Smole

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7134
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Težave z INNBOX v45

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 13. Nov 2019 ob 22:11

Izbral sem, da si na Telekom Gpon optiki.

Si sporočil MAC naslov svojega routera (WAN MAC) na T2 ?
Če nisi, daj.

Ker morajo tehniki vezati NOV statični IP na MAC naslov tvojega routerja da dela.

Piši jim na mail, to kar si napisal tukaj in jim sporoči se mac naslov tvojega routerja.

Točno pa ne vem ali boš moral ročno vpisati statiko ki ti jo bodo dali ali bo veeno delalo na DHCP nastavitve.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2238
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Težave z INNBOX v45

Odgovor Napisal/-a RobertM » 13. Nov 2019 ob 22:50

Lan4 Innboxa je vezan na ... Lan4 Asusa :owned:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

dejki
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 27. Okt 2019 ob 09:44
T-2: Že imam

Re: Težave z INNBOX v45

Odgovor Napisal/-a dejki » 13. Nov 2019 ob 23:38

@MrTwelveTrees Sem na Telekomovi Gpon optiki in imam statični ip. Mac naslova Asusa še nisem poslal na T2. Torej bi vsak router moral imel svoj wan ip? A potlej bridge način deluje kot nek switch, ki bi ga postavil med modemom in routerjema?
Mi je pa zanimivo, da se je zadeva sploh povezala na wan, ko sem Asusa dal direktno na modem, sem mislil da se mac preveri že pri povezovanju na omrežje.

@RobertM Lan4 na innboxu je nastavljen na bridge in gre kabel v wan vtikač na Asusa. Ko naredim to povezavo se na innboxu vse podre(telefon....).

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1700
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Težave z INNBOX v45

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 13. Nov 2019 ob 23:45

Imaš slučajno na Asusu na WAN portu spoofan MAC naslov od Innboxa (ugibam, ker praviš, da si ga priklopil direktno na Huaweia). Ker to bi znalo razložiti težave, ki jih opisuješ.

dejki
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 27. Okt 2019 ob 09:44
T-2: Že imam

Re: Težave z INNBOX v45

Odgovor Napisal/-a dejki » 14. Nov 2019 ob 07:37

Ne, wan mac je tak kot je bil iz trgovine, pa se je normalno povezal.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7134
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Težave z INNBOX v45

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 14. Nov 2019 ob 12:15

dejki napisal/-a:
13. Nov 2019 ob 23:38
@MrTwelveTrees Sem na Telekomovi Gpon optiki in imam statični ip. Mac naslova Asusa še nisem poslal na T2. Torej bi vsak router moral imel svoj wan ip? A potlej bridge način deluje kot nek switch, ki bi ga postavil med modemom in routerjema?
Mi je pa zanimivo, da se je zadeva sploh povezala na wan, ko sem Asusa dal direktno na modem, sem mislil da se mac preveri že pri povezovanju na omrežje.
Ja, vezan je ma MAC, oz. zaklenjen ma MAC.
Piši jim vse to na email, povej jim da imaš svoj router na lan4 na innboxa priklopljenega in jim sporoči MAC

mislim da bi ti oni potem morali sporočiti nov IP ki ga bodo dodelili tvojemu roterju - vezan ma MAC WAN .
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Odgovori