T2 zaračunava WiFi

Vse o T-2 internetu
pisatelj
Novinec
Prispevkov: 10
Pridružen: 20. Nov 2019 ob 16:01
T-2: Že imam
Paket: T4

T2 zaračunava WiFi

Odgovor Napisal/-a pisatelj » 20. Nov 2019 ob 16:24

Ker TVja resnično ne uporabljam (nimam časa, če pa že je pa Netflix dovolj) sem poslal mail na T2 da bi T4 paket odpovedal in vzel samo Internet. Ko sem dobil odgovor, so mi sporočili da če želim samo internet in koristiti tudi WiFi, se le do doplača 1,99€/mesec. Mislim WTF!!! T2 s tem nima popolnoma nobenih stroškov in dela, piše se skoraj že leto 2020 in število wifi naprav doma presega število ožičenih naprav in oni to nudijo kot doplačilo!!!! :grr:

Načeloma me zadeva niti nebi kaj dosti zmotila, če Innoboxa ne bi imel lepo pospravljenega v omarici in bi zraven imel prostor za svoj WiFi router. No ja nekaj bomo že uredil, ker mi je absurd da T2 to zaračunava.


Če je tu kakšen T2jevc, za božjo voljo nehajte s tem nesmislom in ponudite WiFi brezplačno na vaših Internet paketih.

Veron
Navdušenec
Prispevkov: 509
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: T2 zaračunava WiFi

Odgovor Napisal/-a Veron » 20. Nov 2019 ob 16:27

Sm naletel na točno isto težavo.
Samo da sem želel naročiti samo internet in prostor kjer je modem je malo. Prostora ravno za 1 modem (ni prostora za dodaten ruter).

Potem pa presenečenje, da treba za wifi 2eur doplačilo. Preklical naročilo, v stanovanju pa tud nimam namena naročit (več).

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3053
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: T2 zaračunava WiFi

Odgovor Napisal/-a Mark » 20. Nov 2019 ob 20:19

Hvala za izraženo mnenje, bom javil odgovornim, če se obeta slučajno kakšna novost na tem področju. V večino paketov je ta storitev sicer vključena brezplačno, pri osnovnih paketih pa je res za doplačilo 1,99 EUR mesečno, razen, če menjaš modem za kakšen starejši tip, ki sicer ni imel niti možnosti integriranega WiFi, če pa imaš nov modem pa se sowtwarsko izklopi in imaš svoj router ali pač plačuješ WiFi. Razumem pa težavo, če nimaš prostora, da bi namestil nek svoj poceni router.

Poznam par kolegov, ki uporabljajo kljub možnosti brezplačne uporabe WiFi vseeno svoj router, saj imaš pri svojem routerju vseeno več svobode pri konfiguraciji, razen, če res zadošča ta osnovna funkcionalnost.

pisatelj
Novinec
Prispevkov: 10
Pridružen: 20. Nov 2019 ob 16:01
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: T2 zaračunava WiFi

Odgovor Napisal/-a pisatelj » 21. Nov 2019 ob 09:02

Če bi imel izbiro. bi od T2 opreme želel samo media converter iz FO na UTP in popolnoma nič drugega. Govorim za pakete ki vsebujejo samo internet. Tale innobox s svojim preživetim 2.4 GHz omrežjem nikakor ne izpolnjuje zahtev modernega omrežja.

Pri Innoboxu me zelo moti to, da nimamo niti možnosti narediti DHCP rezervacij (če že nič drugega). Pri vseh IOT napravah, ki se najdejo v sedaj v hišah, je vseeno fino če si lahko stvari nekako organiziraš na omrežju.

@mark, omenjate možnost menjave modema za starejši tip? Tu verjetno mislite na Milan switch? To sem videl da se jih da tudi na bolhi kupiti, pa bi to delovalo, če se zamenja, ali je potreben še kakšen poseg s strani T2ja?

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3553
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T2 zaračunava WiFi

Odgovor Napisal/-a atepej » 21. Nov 2019 ob 09:32

@pisatelj T-2 ima sedaj tudi 5 GHz (ac) innbox modeme
Slika

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3171
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: T2 zaračunava WiFi

Odgovor Napisal/-a madpanter » 21. Nov 2019 ob 10:36

Kdo pri zdravi pameti pri operaterju plačuje wifi? Najboljše je bilo, ko so bili na optiki milani, level one, ter smartcom vdsl modemi. Vsak si pa naj sam nabavi svoj wifi router... Relativno dober tplink dobiš že za 75€ https://www.mimovrste.com/usmerjevalnik ... -c7-ac1750 pa še obeta se mu baje dobra openwrt podpora
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7134
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T2 zaračunava WiFi

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 21. Nov 2019 ob 11:24

pisatelj napisal/-a:
20. Nov 2019 ob 16:24
Ker TVja resnično ne uporabljam (nimam časa, če pa že je pa Netflix dovolj) sem poslal mail na T2 da bi T4 paket odpovedal in vzel samo Internet. Ko sem dobil odgovor, so mi sporočili da če želim samo internet in koristiti tudi WiFi, se le do doplača 1,99€/mesec. Mislim WTF!!! T2 s tem nima popolnoma nobenih stroškov in dela, piše se skoraj že leto 2020 in število wifi naprav doma presega število ožičenih naprav in oni to nudijo kot doplačilo!!!! :grr:

Načeloma me zadeva niti nebi kaj dosti zmotila, če Innoboxa ne bi imel lepo pospravljenega v omarici in bi zraven imel prostor za svoj WiFi router. No ja nekaj bomo že uredil, ker mi je absurd da T2 to zaračunava.


Če je tu kakšen T2jevc, za božjo voljo nehajte s tem nesmislom in ponudite WiFi brezplačno na vaših Internet paketih.
Nič novega tukaj, življenje gre naprej, znajdi se sam... plačal boš v vsakem primeru, ali najem wifija ali pa lasten router.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

pisatelj
Novinec
Prispevkov: 10
Pridružen: 20. Nov 2019 ob 16:01
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: T2 zaračunava WiFi

Odgovor Napisal/-a pisatelj » 21. Nov 2019 ob 11:51

A lahko Innbox brezplačno zamenjaš za novega ki podpira 5G (ac), ali tudi to zaračunajo?

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 193
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: T2 zaračunava WiFi

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 21. Nov 2019 ob 14:41

Mark napisal/-a:
20. Nov 2019 ob 20:19
Hvala za izraženo mnenje, bom javil odgovornim, če se obeta slučajno kakšna novost na tem področju. V večino paketov je ta storitev sicer vključena brezplačno, pri osnovnih paketih pa je res za doplačilo 1,99 EUR mesečno, razen, če menjaš modem za kakšen starejši tip, ki sicer ni imel niti možnosti integriranega WiFi, če pa imaš nov modem pa se sowtwarsko izklopi in imaš svoj router ali pač plačuješ WiFi. Razumem pa težavo, če nimaš prostora, da bi namestil nek svoj poceni router.

Poznam par kolegov, ki uporabljajo kljub možnosti brezplačne uporabe WiFi vseeno svoj router, saj imaš pri svojem routerju vseeno več svobode pri konfiguraciji, razen, če res zadošča ta osnovna funkcionalnost.
Če smo že pri mnenjih in predlogih, zakaj ne bi dali uporabniku T-2 televizije možnosti izbire med STB in T-2 TV app-om? Trenutno je za app potrebno doplačilo - osebno, bi z veseljem vrnil STB in imel raje T-2 TV app (v sami osnovi paketa - brez doplačila). Razmislijo naj tudi o delovanju T-2 TV app-a izven T-2 omrežja (EON android TV app ni omejen le na omrežje TM, zakaj bi bil potem T-2 TV :nevem: ) :rtmT2:

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3553
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T2 zaračunava WiFi

Odgovor Napisal/-a atepej » 21. Nov 2019 ob 14:56

T-2 TV app-a izven T-2 omrežja: Ja je možno, sam more T-2 vreč ven vsebine za odrasle.
Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3553
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T2 zaračunava WiFi

Odgovor Napisal/-a atepej » 21. Nov 2019 ob 15:01

pisatelj napisal/-a:
21. Nov 2019 ob 11:51
A lahko Innbox brezplačno zamenjaš za novega ki podpira 5G (ac), ali tudi to zaračunajo?
Po moje je zastonj.
Slika

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4927
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: T2 zaračunava WiFi

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 21. Nov 2019 ob 15:15

atepej napisal/-a:
21. Nov 2019 ob 14:56
T-2 TV app-a izven T-2 omrežja: Ja je možno, sam more T-2 vreč ven vsebine za odrasle.
Kje si pa to pobral? :)

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3553
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T2 zaračunava WiFi

Odgovor Napisal/-a atepej » 21. Nov 2019 ob 15:22

Aplikacije z vsebino, ki mladoletnike prikazuje na spolni način, bodo takoj odstranjene iz Trgovine. Aplikacije, ki so zanimive otrokom, vendar vsebujejo teme za odrasle, niso dovoljene.

https://play.google.com/about/restricte ... angerment/

Aplikacije, ki vsebujejo ali promovirajo spolno vsebino, kot je pornografija oziroma vsakršne vsebina ali storitve, namenjene spolni zadovoljitvi, niso dovoljene. Vsebina z goloto je lahko dovoljena, če ima predvsem izobraževalni, znanstveni ali umetniški namen in ni neupravičena.

Nekaj primerov pogostih kršitev:
- Prikazi golote, v katerih je ponazorjena oseba gola ali minimalno oblečena in kjer oblačila ne bi bila sprejemljiva v ustreznem javnem kontekstu.
- Prikazi, animacije ali ilustracije spolnih aktov ali poz, ki namigujejo na spolnost.
- Vsebina, ki prikazuje spolne pripomočke in fetiše.
- Vsebina, ki je nespodobna ali profana.
- Vsebina, ki upodablja, opisuje ali spodbuja spolne odnose z živalmi.
- Aplikacije, ki promovirajo zabavo, povezavo s spolnostjo, storitve spremljanja ali druge storitve, za katere bi se lahko razumelo, da ponujajo spolna - - dejanja v zameno za nadomestilo.

https://play.google.com/about/restricte ... al-content
Slika

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4927
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: T2 zaračunava WiFi

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 21. Nov 2019 ob 15:24

Aha..
T-2 tv2go... ok jaz sem mislil za andorid TV T-2 app :D

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3553
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T2 zaračunava WiFi

Odgovor Napisal/-a atepej » 21. Nov 2019 ob 15:26

Od kod pa dobiš T-2 TV app?
Slika

Odgovori