prehod iz alterneta

Vse o T-2 internetu
Uporabniški avatar
obiskis
Model
Prispevkov: 211
Pridružen: 20. Jan 2007 ob 13:45
T-2: Že imam
Paket: Kranj T4 Mega
Kraj: Kranj

prehod iz alterneta

Odgovor Napisal/-a obiskis » 23. Nov 2019 ob 17:41

Tokrat so me tehniki T2 zelo presenetili in ne razumem
da jim ni uspelo najti bolše varinete za prehod

wifi pametna antena, mikrotik za vpn na T2 in Iskrški modem,
toliko tehnike, preje je bila antena dovolj

ta vpn bi lahko vnesli v anteno ali vsaj v iskrški modem

drugače za tiste ki rabijo samo internet bi bilo lahko vse skupaj v mikrotiku, ki ima tudi wifi

Take neposrečene kombinacije v mojem času od ISDN do sedaj še nisem imel :jao:

resno premišljujem da se selim na LTE, modem že imam :grrpc:

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3766
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: prehod iz alterneta

Odgovor Napisal/-a atepej » 23. Nov 2019 ob 18:31

Kako imaš vezano?
Slika

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3060
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: prehod iz alterneta

Odgovor Napisal/-a Mark » 23. Nov 2019 ob 21:17

Tudi na ostalih lokacijah za dostop preko brezžične povezave potrebuješ vsaj 2 kosa opreme. Mikrotik anteno in Innbox. Odvisno pač od tehnične rešitve, trenutno je narejeno na tak način in zadeva deluje.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7399
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: prehod iz alterneta

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 23. Nov 2019 ob 21:18

zakaj pa mora biti VPN ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3060
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: prehod iz alterneta

Odgovor Napisal/-a Mark » 23. Nov 2019 ob 21:23

Morda je vezano preko kakšne druge "centrale" zato je preko VPN.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3766
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: prehod iz alterneta

Odgovor Napisal/-a atepej » 23. Nov 2019 ob 21:49

Po mojem gre preko alternet omrežja, zato vpn.
Slika

Uporabniški avatar
obiskis
Model
Prispevkov: 211
Pridružen: 20. Jan 2007 ob 13:45
T-2: Že imam
Paket: Kranj T4 Mega
Kraj: Kranj

Re: prehod iz alterneta

Odgovor Napisal/-a obiskis » 24. Nov 2019 ob 11:18

zgleda da niso vse odkupili od alterneta
sigurno obstoja bolj normalna rešitev kot VPN preko mikrotika

kolikor vem je tudi njihova optika v portorožu in gre tudi mimo
strunjana

to je razočaranje

vežejo pa antena - mikrotik - modem in potem bo če bo še moj vigor

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3766
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: prehod iz alterneta

Odgovor Napisal/-a atepej » 24. Nov 2019 ob 11:34

Zakaj so pa šel stran, alternet je član skupine T-2 tako imajo na https://www.alternet.si/
Slika

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 832
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40
Kraj: Republika prlekija

Re: prehod iz alterneta

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 28. Nov 2019 ob 20:11

ti mikrotiki so začasni,... nekateri bodo dobili optiko, nekaterim pa se bo vzel mikrotik in dalo direktno na innboxa...
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
obiskis
Model
Prispevkov: 211
Pridružen: 20. Jan 2007 ob 13:45
T-2: Že imam
Paket: Kranj T4 Mega
Kraj: Kranj

Re: prehod iz alterneta

Odgovor Napisal/-a obiskis » 29. Nov 2019 ob 10:05

potem me mislijo še parkrat sprehajat :grrpc:

glede da je montažer vedel da se nekaj dogaja, pri nas okoli
pa ne ve noben, bo potem bolj slabo; razen ce bo šel telekom
po zraku

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 832
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40
Kraj: Republika prlekija

Re: prehod iz alterneta

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 29. Nov 2019 ob 10:37

Ne, odstrani se mikrotik in se kabel pretakne direktno v innbox.
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
obiskis
Model
Prispevkov: 211
Pridružen: 20. Jan 2007 ob 13:45
T-2: Že imam
Paket: Kranj T4 Mega
Kraj: Kranj

Re: prehod iz alterneta

Odgovor Napisal/-a obiskis » 24. Dec 2019 ob 17:23

ta prehod me že resno žuli, od sobote ko so me uspeli preklopit, se vsake dva dni nekaj podere
v vseh teh letih na alternetu, je samo enkrat bilo za zamenjat anteno, kupil sem nadomestni napajalnik
in upal da sem na varni strani; to upanje je sedaj odplaknilo in ne vidim več svetlobe na koncu tunela;
kljub temu da smo tudi poslovni uporabnik t2, sem danes občutil nemoč pri podpori, kar se mi ni nikoli
zgodilo niti pri telekomu; ker večinoma uporabljam opremo srednjega razreda, se je 99% problemov
rešilo na daljavo; pri T2 pa je na daljavo le obisk lokacije in fizični reset

če se zadeva ne umiri do 31.12. bom šel na LTE vsaj do poletja

:rtmT2: :grrpc: :jao: :grr:

naj Vam bodo lepi prazniki in uspešno novo leto, če bom še na t2 je pa vprašanje

Uporabniški avatar
obiskis
Model
Prispevkov: 211
Pridružen: 20. Jan 2007 ob 13:45
T-2: Že imam
Paket: Kranj T4 Mega
Kraj: Kranj

Re: prehod iz alterneta

Odgovor Napisal/-a obiskis » 24. Dec 2019 ob 17:29

se še komu kolca po alternetu

ko smo šli iz telekoma na t2 je bila amerika, pri prehodu iz alterneta v T2 pa nimam več besed
upam da je bil tokat le pred preznični problem, kar je teško vejeti

T2 ratuje prevelik

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 832
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40
Kraj: Republika prlekija

Re: prehod iz alterneta

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 24. Dec 2019 ob 20:19

obiskis napisal/-a:
24. Dec 2019 ob 17:23
ta prehod me že resno žuli, od sobote ko so me uspeli preklopit, se vsake dva dni nekaj podere
v vseh teh letih na alternetu, je samo enkrat bilo za zamenjat anteno, kupil sem nadomestni napajalnik
in upal da sem na varni strani; to upanje je sedaj odplaknilo in ne vidim več svetlobe na koncu tunela;
kljub temu da smo tudi poslovni uporabnik t2, sem danes občutil nemoč pri podpori, kar se mi ni nikoli
zgodilo niti pri telekomu; ker večinoma uporabljam opremo srednjega razreda, se je 99% problemov
rešilo na daljavo; pri T2 pa je na daljavo le obisk lokacije in fizični reset

če se zadeva ne umiri do 31.12. bom šel na LTE vsaj do poletja

:rtmT2: :grrpc: :jao: :grr:

naj Vam bodo lepi prazniki in uspešno novo leto, če bom še na t2 je pa vprašanje
Počakaj da te dajo dol iz mikrotika oz. OVPNja....
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
obiskis
Model
Prispevkov: 211
Pridružen: 20. Jan 2007 ob 13:45
T-2: Že imam
Paket: Kranj T4 Mega
Kraj: Kranj

Re: prehod iz alterneta

Odgovor Napisal/-a obiskis » 25. Dec 2019 ob 10:41

lepe praznike

koliko časa pa naj čakam, ker noben nič ne pove, meni pa dela kot včasih ko smo dibili prvi net
in se je povezalo na hitrost, ki je sedaj neznamo niti uporabljat

zgleda edin odziv dobim od alterneta, pri T2 sem občutil koliko je stranka vredna

dvakrat so me špancirali, prvič so pustili opremo in po 45 minutah šli,
drugič je bilo rečeno naj kličem Alternet, nakoncu sem klical na T2 in po 30+
se je oglasil nekdo, ki tudi prvo ni zagnal mikrotika, ko sem začel komplicirat
je pognal

nisem čisto zelen pri HW in do mikrotika je več možnih daljinskih pristopov, vendar
na podpori preverja le modem, žalostno in ponesrečeno; lahko bi začasno pognali
VPN v moj ruter direkt (vigor) ima vse razen openVPN; ali pustili stari alternet

tako je danes spet padel ob 8:06, tako da zadeva ne zdrži niti 1 dan :grrpc: :jao:

Odgovori