Arris VIP5305 - povezava na AVR

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Stefi
Faca
Prispevkov: 139
Pridružen: 15. Avg 2006 ob 21:10
T-2: Že imam
Paket: OD FTTH
Kraj: Ljubljana

Arris VIP5305 - povezava na AVR

Odgovor Napisal/-a Stefi » 3. Jun 2020 ob 21:39

Motorolo VIP1003 bom zamenjal z Arris VIP5305 (predvsem zaradi znanih težav pri časovnem zamiku).
Prosim za nasvet glede povezave zvoka iz Arrisa na AV receiver. Ali moram za poslušanje T-2 radia preko AVR povezati tudi digitalni izhod ali je dovolj povezava s HDMI kablom.
Pri Motoroli imam povezan tudi digitalni izhod zvoka (koaksialni), ker drugače radia preko AVR ni možno poslušati.

Vnaprej hvala za vaše odgovore.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7458
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Arris VIP5305 - povezava na AVR

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 3. Jun 2020 ob 21:55

Ja lahko preko HDMi na tv pol pa iz tv AVR. Lahko pa da boš imel v tem primeru delček sekunde zamika zvoka kar se da odpraviti v nastavitvah tvja - pod zvok. Ali pa kot si že rekel da kabel iz novega Arrisa povežeš v AVR.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Stefi
Faca
Prispevkov: 139
Pridružen: 15. Avg 2006 ob 21:10
T-2: Že imam
Paket: OD FTTH
Kraj: Ljubljana

Re: Arris VIP5305 - povezava na AVR

Odgovor Napisal/-a Stefi » 3. Jun 2020 ob 22:38

Hvala za pojasnilo.

Ali prav razumem, da pri Motoroli preko HDMI ni bilo možno (ali pa jaz nisem znal nastaviti), pri Arrisu pa je.

Sem pa ugotovil, da imam že zasedena oba optična vhoda na AVR: eden iz CD/DVD playerja, drugi iz TV-ja (sem že pozabil, zakaj je bilo to dobro :oops:,) . Bo torej treba ustrezno nastaviti HDMI. Je vse skupaj kar zapleteno...

Nikonja
Faca
Prispevkov: 127
Pridružen: 8. Apr 2008 ob 20:39
T-2: Že imam
Paket: 200/20

Re: Arris VIP5305 - povezava na AVR

Odgovor Napisal/-a Nikonja » 3. Jun 2020 ob 22:45

Lahko škatlo povežeš z hdmi na avr potem iz avr hdmi v tv, ali pa v tv pol pa avr pod pogojem da tv in avr podpirata ARC (vsi novejši tvji in avrji so).
Optičnega v nobenem primeru ne rabiš če je tv povezan z hdmi kablom.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk


Stefi
Faca
Prispevkov: 139
Pridružen: 15. Avg 2006 ob 21:10
T-2: Že imam
Paket: OD FTTH
Kraj: Ljubljana

Re: Arris VIP5305 - povezava na AVR

Odgovor Napisal/-a Stefi » 3. Jun 2020 ob 23:14

TV ima ARC, AVR ne.

Nikonja
Faca
Prispevkov: 127
Pridružen: 8. Apr 2008 ob 20:39
T-2: Že imam
Paket: 200/20

Re: Arris VIP5305 - povezava na AVR

Odgovor Napisal/-a Nikonja » 3. Jun 2020 ob 23:20

Pol pa (vse z hdmi kabli) škatlo priklopit na tv, in iz tv na avr. Vse bi moralo delat ok brez dodatnih kablov.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk


Stefi
Faca
Prispevkov: 139
Pridružen: 15. Avg 2006 ob 21:10
T-2: Že imam
Paket: OD FTTH
Kraj: Ljubljana

Re: Arris VIP5305 - povezava na AVR

Odgovor Napisal/-a Stefi » 3. Jun 2020 ob 23:33

TV je Samsung 55H6400, AVR je Onkyo TX-SR605.

Da razložim še načine gledanja TV-ja: večinoma (brez AVR) - zvok TV zvočniki; občasno (dober film, glasba) - zvok na zvočnike preko AVR (zato optična povezava TV-AVR); občasno radio iz STB - zvok iz AVR na zvočnike (in tu imam sedaj težavo, kako povezati...)

Za HD filme imam WDTV live na AVR.

Nikonja
Faca
Prispevkov: 127
Pridružen: 8. Apr 2008 ob 20:39
T-2: Že imam
Paket: 200/20

Re: Arris VIP5305 - povezava na AVR

Odgovor Napisal/-a Nikonja » 3. Jun 2020 ob 23:43

Zdaj vidim da ne bo šlo brez optike, tko da priklopi stb na tv, ampak v avr zraven hdmi iz teveja dodaj še optični kabel oz teveja.
Zdaj treba na tvju naštimat da pošilja zvok po optičnem kablu za vse, in enako na AVR povezat hdmi z optičnim vhodom. Iskreno ne poznam menije tv-ja in avr-ja tko da se boš moral igrat sam.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk


Stefi
Faca
Prispevkov: 139
Pridružen: 15. Avg 2006 ob 21:10
T-2: Že imam
Paket: OD FTTH
Kraj: Ljubljana

Re: Arris VIP5305 - povezava na AVR

Odgovor Napisal/-a Stefi » 14. Jun 2020 ob 11:18

Končno našel čas in inštaliral Arrisa.
Deluje odlično, imam občutek, da je slika malo boljša kot iz Motorole (ali pa je prisoten placebo efekt 8) ).

Povezave:
Arris - TV: HDMI
Arris-AVR: optika (uporabljen adapter mini toslink jack, dobi se v HTE za 2,36 EUR)
WDTV-Onkyo: samo HDMI (optika izklopljena, sploh ne vem več, zakaj je bila ta povezava
DVD/CD player: HDMI in koaksialni digitalni kabel samo za zvok iz CD (in ne optika, kot sem pomotoma napisal).

Optika iz TV izklopljena, ni potrebe. Če je bila vklopljena, je bil nivo zvočnega signala preko TV bistveno nižji (potrebna večja moč ojačevalca) kot povezano iz Arrisa na Onkyo.

Vse ustrezno nastavljeno na TV, AVR in WDTV, upravljano z univerzalnim daljincem Logitech Harmony One in vse dela v nulo.

AVR ustrezno zazna vse možne zvočne zapise iz WDTV (ki jih podpira seveda), vključno z Dolby TrueHD in Dts-HD Master Audio.

Še enkrat hvala vsem za nasvete.

Lp, Stefi

Odgovori