T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
jerry2
Znanec
Prispevkov: 50
Pridružen: 21. Jun 2006 ob 14:22
T-2: Še nimam

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a jerry2 » 15. Okt 2021 ob 08:54

atepej napisal/-a:
13. Sep 2021 ob 12:14
Zakaj ne, vzameš tole https://www.telekom.si/zasebni-uporabni ... omejeni-5g in T-2 TV pa bo.

Poslano z mojega SM-A515F z uporabo Tapatalk
No, saj to je to, kar uporabljam, je pa preko LTE bolj tako tako, precej niha hitrost in dostikrat zamrzne slika. Ampak bolje je nekaj, kot nič. Me pa skrbi, da bi Telekom ukinil ta neomejeni paket, če bomo folk gledali TV preko tega. A ni LTE precej omejen s hitrostjo, ni ravno namenjen gledanju TV-ja?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9249
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Okt 2021 ob 10:34

Odvisno od kraja, koliko dober signal imaš, koliko je zasedena bazna postaja....

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4705
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a atepej » 16. Okt 2021 ob 10:00

jerry2 napisal/-a:
15. Okt 2021 ob 08:54
atepej napisal/-a:
13. Sep 2021 ob 12:14
Zakaj ne, vzameš tole https://www.telekom.si/zasebni-uporabni ... omejeni-5g in T-2 TV pa bo.

Poslano z mojega SM-A515F z uporabo Tapatalk
No, saj to je to, kar uporabljam, je pa preko LTE bolj tako tako, precej niha hitrost in dostikrat zamrzne slika. Ampak bolje je nekaj, kot nič. Me pa skrbi, da bi Telekom ukinil ta neomejeni paket, če bomo folk gledali TV preko tega. A ni LTE precej omejen s hitrostjo, ni ravno namenjen gledanju TV-ja?
5G pri tebi še ni?
Slika

jerry2
Znanec
Prispevkov: 50
Pridružen: 21. Jun 2006 ob 14:22
T-2: Še nimam

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a jerry2 » 28. Okt 2021 ob 23:38

5G je samo router 5G je 450 €.

Zanima me pa tole. Hitrost DL preko LTE je okrog 20-50 Mb/sek. To bi moralo biti dovolj za gledanje T2 TV. Pa se zatika vsako minuto, pa ne vedno. Hitrosti je dovolj, gledam porabo na routerju redko preseže 10 Mb/sek. Zakaj zatika? EON TV tudi zatika, tudi če gledam za nazaj. Ne zatika pa se njihova knjižnica in ne zatika se T2 preko računalnika, EON preko računalnika, telefona, pa Netflix na TV tudi ne.

Kot bi bile te T2 aplikacije "slabe" na TV-ju...

Kakšna ideja, morda kdo ve, preko katerih portov gre promet, morda bi lahko prioritiziral promet na routerju...

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3187
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 29. Okt 2021 ob 00:03

Če ti VOD deluje tekoče, TV pa šteka, je to znak, da linija ni stabilna. VOD lahko namreč naloži več videa za naprej in “preživi” občasna nihanja v hitrosti. TV ima pa samo med 10 in 20 sekund videa v bufferju in je posledično bolj občutljiv na nihanja v hitrosti. Za normalno delovanje TV-ja na najvišji kvaliteti potrebuješ vsaj kakšnih 8Mbit/s stabilno (raje več). Šlo bi mogoče tudi s 6Mbit/s… ampak tam bi res vsako nihanje lahko povzročilo štek.

Na katerem TV-ju pa imaš aplikacijo?

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4705
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a atepej » 29. Okt 2021 ob 07:07

jerry2 napisal/-a:5G je samo router 5G je 450 €.

Zanima me pa tole. Hitrost DL preko LTE je okrog 20-50 Mb/sek. To bi moralo biti dovolj za gledanje T2 TV. Pa se zatika vsako minuto, pa ne vedno. Hitrosti je dovolj, gledam porabo na routerju redko preseže 10 Mb/sek. Zakaj zatika? EON TV tudi zatika, tudi če gledam za nazaj. Ne zatika pa se njihova knjižnica in ne zatika se T2 preko računalnika, EON preko računalnika, telefona, pa Netflix na TV tudi ne.

Kot bi bile te T2 aplikacije "slabe" na TV-ju...

Kakšna ideja, morda kdo ve, preko katerih portov gre promet, morda bi lahko prioritiziral promet na routerju...
Koker sem hledal, ga dobiš ceneje na vezavo pri TS glede na tvoj paket.

Poslano z mojega SM-A515F z uporabo Tapatalk

Slika

jerry2
Znanec
Prispevkov: 50
Pridružen: 21. Jun 2006 ob 14:22
T-2: Še nimam

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a jerry2 » 29. Okt 2021 ob 10:27

mikrohard napisal/-a:
29. Okt 2021 ob 00:03
Če ti VOD deluje tekoče, TV pa šteka, je to znak, da linija ni stabilna. VOD lahko namreč naloži več videa za naprej in “preživi” občasna nihanja v hitrosti. TV ima pa samo med 10 in 20 sekund videa v bufferju in je posledično bolj občutljiv na nihanja v hitrosti. Za normalno delovanje TV-ja na najvišji kvaliteti potrebuješ vsaj kakšnih 8Mbit/s stabilno (raje več). Šlo bi mogoče tudi s 6Mbit/s… ampak tam bi res vsako nihanje lahko povzročilo štek.

Na katerem TV-ju pa imaš aplikacijo?
Hvala. A da ima TV 10-20 sekund v bufferju, ko gledam porabo v živo na Routerju, imam "špičke" do 20Mb/sek in potem skoraj nič in tako naprej. Sicer imam paket 150/50 (neomejeni 5G), samo ne gre toliko, pa preko telefona dela bolje (80 Mb/sek), preko routerja pa max 50/25. Telefon zgleda kot najboljši router :-( Router imam industrijski, kvaliteten za 2 SIM-a, Teltonika RUTX12. TV imam en je Philips LED, star eno leto, drugi je pa Hisense.

Hec je to, da na računalniku TV v živo NE ŠTEKA.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3187
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 29. Okt 2021 ob 10:36

Razumem, kaj želiš povedat... zato sem te pa vprašal, na katerem TV-ju gledaš. Philips in Hisense predvajata HEVC 1080p streame, ki imajo višji bitrate od MPEG4 720p streamov, ki se predvajajo v browserju. Pokliči na T-2 in jih vprašaj, če ti lahko na enem od TV-jev omejijo kvaliteto na max 720p... pa poročaj, če se bo stanje kaj izboljšalo.

jerry2
Znanec
Prispevkov: 50
Pridružen: 21. Jun 2006 ob 14:22
T-2: Še nimam

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a jerry2 » 29. Okt 2021 ob 10:41

Aja, nisem vedel. Saj EON TV recimo lahko omejim kvaliteto, verjetno tudi T-2 TV, pa ni bilo nič bolje. Slika včasih postane bolj kockasta potem pa freezne. Tu je razlika, EON TV preskoči potem par sekund, kar je obup, T-2 TV pa nadaljuje tam, kjer je ostal. T2 TV je tudi sicer precej boljša izkušnja, EON je obup.

jerry2
Znanec
Prispevkov: 50
Pridružen: 21. Jun 2006 ob 14:22
T-2: Še nimam

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a jerry2 » 29. Okt 2021 ob 10:48

Saj razmišljam, da bi kupil boljši router, ker na routerju mi gre med 20 in 50 Mbit, na telefonu pa 80... Samo tudi 20-50 bi moralo biti več kot dovolj za en TV...

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3187
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 29. Okt 2021 ob 11:29

Če ti TV zniža kvaliteto, potem verjemi, da v tistem trenutku hitrost ni 20Mbit/s, temveč precej nižja (verjento pod 5Mbit/s). Za LIVE streaming je največji problem, če povezava ni stabilna... če je večino časa 20+Mbit/s, potem TV predvaja na najvišji kvaliteti... potem mu pa nepričakovano hitrost za 10 sekund pade na nižjo od 1 ali 2Mbit/s... če se povezava ne bo pravočasno postavila nazaj na višjo hitrost lahko v takem primeru slika malo zašteka, v kolikor TV-ju ne uspe pravočasno preklopiti na nižjo kvaliteto... potem se pa čez čas povezava popravi... TV preklopi nazaj na najvišjo kvaliteto in smo spet na začetku. Če bi TV-ju najvišjo možno kvaliteto omejil (kar sem zgoraj predlagal), bi mogoče imel dovolj rezerve, da ne bi šteknilo. Glavna razlika med browserjem in TV-jem je to, da lahko en predvaja do 1080p, drug pa do 720p. V samem playerju ne bi smelo biti drastičnih razlik.

jerry2
Znanec
Prispevkov: 50
Pridružen: 21. Jun 2006 ob 14:22
T-2: Še nimam

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a jerry2 » 29. Okt 2021 ob 11:52

Ali to, da v aplikaciji omejim iz HEVC na ta drugo opcijo in na srednjo kvaliteto, ni isto, kot če mi oni omejijo? Ja, nihanje hitrosti pri LTE je problem se mi zdi, nestabilna hitrost je. Je to na splošno problem pri gledanju TV preko mobilnega signala? Še kdo drug to uporablja in ima podobne probleme?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3187
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 29. Okt 2021 ob 12:21

TV aplikacija žal nima možnosti omejevanja kvalitete preko vmesnika... moraš poklicati na T-2, da ti oni omejijo.

jerry2
Znanec
Prispevkov: 50
Pridružen: 21. Jun 2006 ob 14:22
T-2: Še nimam

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a jerry2 » 29. Okt 2021 ob 12:22

Vem, T2 TV nima te možnosti, EON TV jo ima in sem preko nje poskusil, pa še vedno šteka. Ne pa vedno, včasih ne prekine po več ur.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9249
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T-2 TV v tujem omrežju, samostojna storitev brez fizičnega T-2 priključka

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 29. Okt 2021 ob 14:49

A lahko probaš preko A1 ? (kakšen kolega ti odpre hotspot na svojem telefonu) pri tebi doma - seveda če imaš dober signal A1. Samo za test.

Odgovori